magyarfutball.hu

Vasas - Törekvés 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 6. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.07, 00:03
    Vasas-Törekvés 2:1(0:0)

    Hungária-ut. -- Bíró: Kiss Tivadar.
    A Vasas jobb volt, de csak Lantos hibás védésének köszönheti győzelmét
    Vasas : Kutrucz— Király, Rottler—Rozsos, Sipos, Krajcsovics— Katzer, Takács, Grünfeld, Szentmiklóssy, Himmer. —
    Törekvés: Lantos— Mészáros, Siegl~ Lugosi, Weber, Halmos— Szántó, Bartos, Veréb, Ötvös, Schreiber.

    Törekvés kezd,
    a Vasas tíz emberrel áll fel, minthogy Klein elkésett. Negyedóra után áll be Rozsos, addig Katzer jobbhalfot játszott. Az első percekben Törekvés támad s kornert erőszakol ki. A 8. percben pompás Vasas támadás. Grünfeld fejpassza Szentmiklóssyhoz jut, a Takácshoz juttatja a labdát, aki kapásból élesen lő, Lantos kiejti, de a rástartoló Szentmiklóssy elől mégis elkaparintja. Majd a Törekvés vezet Szántó révén formás támadást, Schreiber ötösön belül kapja a labdát, de Kurucz merészen beleveti magát s lábáról szedi le. A 23. p.-ben Bartos két lépésről a kapu mellé lő. Pár perces Törekvés offenziva a Kőbányai csapat hihetetlen balszerencséjével. A belső trió egymásután küldött lövése emberben akad meg, vagy a kapu mellett süvít el. A 35. percben a Törekvés egy szabadrugással veszélyeztet. Weber szép lövését Kutrucz jó helyezkedéssel védi.
    Hullámzó játék, majd erős Vasas támadások a félidő végéig, amely idő alatt Szentmiklóssy és Grünfeld lövései foglalkoztatják a Törekvés kapusát.
    Szünet után
    a Vasas veszi át az iniciativátgyakori tá, madásai azonban kevés veszélyt rejtenek magukban. A Vasasban nincs elegendő energia, hogy a masszív Törekvés védelemmel megbirkózzék. Igy megy veszendőbe Grünfeld és Takács szép akciója, majd Király felszabadító rugása után előálló kedvező szituáció, amelyet Siegl rombol szét.
    A 26. percben Sipos hosszan szökteti Katzert, aki feltartóztathatatlanul száguld a Törekvés kapuja felé, éles szögből lő. Lantos kiejti s kezéről lábai közt a halóba pattan a labda. (1:0 .
    A Vasas nem sokáig élvezheti a vezetés örömét, mert
    a 28. percben a Rottler hendsze miatt megítélt s Szántó által 16-osról lőtt szabadrugásból, amely Király térdéről visszapattan, Wéber közelről klegyenlit (1 : 1).
    A közönség egy része percekig tüntet a bíró ítélkezése ellen. Nagy lárma, éktelen kiabálás, fütyülés. Kiss Tivadar két percig szünetelteti a játékot. Majd izgatott csapkodás következik. A rajongó közönség kőréből sértegetésért a bíró valakit leigazoltat.
    A 87. percben Szentmiklóssy és Takács gyönyörű akciójából megszületik a Vasas győztes gólja. Takács éles lövése a rosszul helyezkedő Lantos halójába jut. (2:1).
    A gól után a Törekvés védelme összeroppan. A 43. percben Takács a kapunak háttal állva gyönyörűen hátra huz, majd az utolsó percben Katzer éles lövését kell Lantosnak védenie.

    Sporthirlap, 1924. október 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 10:56
    Vasas—Törekvés 2:1 (0:0)
    Hungária-ut. Biró: Kiss Tivadar.
    Vasas: Kutrucz — Király, Rottler — Rozsos, Sípos, Krajcsovics—Katzer, Takács, Grünfeld, Szentmiklóssy, Himmer.
    Törekvés: Lantos—Mészáros, Siegl— Lugosi, Wéber, Halmos -Szántó, Bartos, Veréb, Ötvös, Schreiber.

    1:0 Katzer (71 p.)
    1:1 Wéber (72 p.)
    2:1 Takács (82 p.)
    Nemzeti sport, 1924.10.27.