magyarfutball.hu

III. Kerület - UTE 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 3. forduló
játékvezető : Kiss Menyhért
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.02, 22:24
    III. ker. TVE-UTE 1:0 (1:0)

    Ujpesti Stadion. — 3000 néző. — Bíró: Kiss Menyhért.
    A III. ker. belőtte a tizenegyesét, az UTE a kapu fölé lőtte.

    UTE: Augusztinovits— Fogl II., Fogl III.— Király, Müller, Peics—Szemere, Árgyelán, Mersva, Csontos, Szidon. — III. ker. TVE : Neuhaus—Harrer, Mayherr — Werner, Schwitzer, Keck— Mengl, Kenyeres, Skvarek, Szabó, Dröszler.

    Kapuválasztásnál

    az UTE-nak kedvez a sors, s így Neuhaus áll a napsütéses kapuba. Az ujpestiek azonnal támadóan lépnek fel s gyors egymásutánban két kornerrel veszélyeztetnek. Szidon egyik támadását a 16-oson gánccsal akasztják meg a Vívók, a megítélt szabadrugást Fogl II. a kapu fölé lövi. A 67. percben Fogl III Skvareket durván faultolja a büntető területen, a bíró azonban nem ad 11-est, majd Keck sorozatos durvaságai folytán a pálya közepén megakad a játék, s csak rövid összeszólalkozás után folytatódik. A Fogl gát néhány percre meginog, amit Dröszler kihasznál s lefutás után befelé kanyarodva élesen a kapura lő. A labda a kapulécról pattan vissza, amiből nagy tumultus keletkezik, de
    Fogl III — bár nem szabályosan — végül tisztázza a meleg helyzetet.
    Most mintha magára találna az UTE, Szidon néhány szép támadást vezet. Egyik lefutását pompás lövéssel fejezi be, de Neuhaus biztosan ment. A 28. percben Dröszler vakmerően megy a Királynál levő labdába, közben Király a földre esik. Erre a bíró Dröszlert kiállítja. Ujpest hatalmas fölénybe kerül.
    A 32. percben Szemere kiugrik, holtbiztosi gólhelyzetét Keck a 16-os vonalon belül gánccsal akasztja meg. A bíró 11-est diktál, amit Fogl II a szokott hosszu nekifutással kapu fölé lő. Néhány percnyi középjáték után esik a mérkőzés sorsát eldöntő gól.
    A 36. percben Fogl II egy fals labdát kap —a tőle legalább 15 méternyire nincs ellenfél — a labda lábáról a kezére pattan. mire a bíró 11-est ítél, amelyből Neuhaus a győztes gólt nyugodtan a balsarokba helyezi.

    A gólra elkeseredett támadásba fog az UTE, de a Vivók lelkesen védekeznek. Árgyelán gyatra lövését Neuhaus könnyű szerrel védi. Az utolsó percben Mengl kap jó labdát, amellyel lefut, majd beadás helyett a 6-os sarkáról a háló fölé lő.

    Helycsere után

    Szidon nélkül jelenik meg az UTE, aki csak a 4. percben áll be. Nyomasztó fölénybe kerül az ujpesti csapat, főleg balszárnyának, helyesebben Szidonnak leszökéseivel. A 6. percben kornert ér el, a rugásnál Neuhaus kifut kapujából de Mersva fejese oldalra kerül. Király 30 méteres váratlan lövését Neuhaus fogja. Szabó nagyszerűen átdolgozza magát, a kitűnő beadást Kenyeres elügyetlenkedi. E kis intermezzo után ismét UTE fölény s egymásután még négy kornert ér el, de mindannyi eredménytelenül végződik. Szidon egyik szép beadását Neuhaus pompásan lehuzza. Király ismét kísérletezik egy hosszutávu lövéssel, de Neuhaus résen van. A 18. percben Csontos erős ofszeid állásban kap labdát, a 6-os vonalról sarokba helyezett labdáját Neuhaus bravurosan az utolsó pillanatban kihalássza.
    A következő percben Szemere szintén a 6-os vonalon ügyetlenkedik el egy biztos gólhelyzetet. Az UTE változtat a csatársoron, Mersva a jobbszélre megy, a jobbszárny egy helylyel így beljebb kerül. Azonban a változtatás sem használ. Ujabb két eredménytelen korner után Szidon fut le, gyönyörű beadását Árgyelán fejeli, de Neuhaus ismét bravurosan véd. Erre Fogl II csatárnak megy, helyére Király vonul hátra, míg Árgyelán jobbfedezet lesz. Szabó Jenő erre ellensakkhuzásképpen harmadik hátvédnek megy hátra. Az UTE óriási fölényben játszik, viszont a III. ker. TVE nyolc játékossal is védekezik. A félvonalon csak Skvarek és Mengl állanak. A 40. percben egy előre került labdával Skvarek csodásan átdriblizi magát, s már egyedül áll a kapussal szemben, a kis Augusztinovits azonban merészen feléje ugrik, mire Skvarek megzavarva belé lövi a labdát, s a labda kornerre pattan. Az eredménytelen korner után elkeseredett támadásokba fog az UTE, de a csatárok nem juthatnak lövőhelyzetbe, ellenben Peics 30 méteres váratlan, bombaszerű lövést küld a kapura, a jól helyezkedő Neuhaus azonban ezt az utolsó kiegyenlítési alkalmat is megsemmisíti.

    Sporthirlap, 1924. október 6.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.27, 16:31
    III. ker.— UTE 1:0 (1:0)
    UTE-pálya. Biró: Kiss Menyhért.
    III. ker.: Neuhaus — Harrer, Mayherr — Werner, Schwitzer, Keck — Mengl, Kenyeres, Skvarek, Szabó, Drössler.
    UTE: Augusztinovics — Fogl II, Fogl III. — Király, Müller, Peics — Szemere, Árgyelán, Mersva, Csontos, Szidon.

    Góllövő:
    (1:0) Neuhaus (36 p.)

    Kiállítva:
    Drössler (28 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.10.06.