magyarfutball.hu

Kispesti AC - Erzsébetfalvai TC 4 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 4. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 1.180
  3. Nemzeti Sport: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.16, 19:34
    A KAC felfrissített csapata sikeresen operált az ETC váratlanul bizonytalan védelme ellen.

    KAC-ETC 4: 0 (1:0)

    Sárkány utcai pálya, — 1000 néző — Biró: Vértes Imre.
    KAC: Varga— Morvai, Dudás— Hungler III, Raix, Budai- Gulyás, Szabó, Fürstner, Krausz, Mátéffy. — ETC : Bereczky—Blau, Papp— Balázs, Bodonczy, Schwartz—Kaufmann, Blau II, Szentgyörgyi, Urbancsik, Lakatos.

    Tul óvatos, tapogatódzással
    kezdődik a játék.
    Az ETO kap előbb lábra és Lakatos révén kornert szerez. A kornert ugyanő rugja, erős tumultus támad a kapu előtt, a labdát Balázs kapja, centerét Szentgyörgyi nagy erővel lövi a jobbsarokba, de Vargának sikerül ujra kornerre hárítani. A KAC-ot Gulyás lefutása hozza frontba, akcióját erős lövéssel fejezi be, amit Bereczky biztosan fog. Lakatos centerezését Varga fogja, majd ujra a kispesti jobbszárny támad és Szabó lövése kapu fölé jut. Most ujra az erzsébeti balszárny vezet támadást. Lakatos gyönyörű centerezését Szentgyörgyi az eléje vetődő Vargába lövi.
    Gyors kispesti akciót Gulyás centerezése fejezi be, a labdát Krausz nehéz helyzetben a kapufának lövi.
    Az ETC több szépen indult támadását Kaufmann elrontja, viszont Gulyás szintén rossz centerezéssel fejezi be egy sikeresnek ígérkező KAC támadást. Az ETC kaput Papp faultja hozza veszélybe, kavarodás támad, végül is Blau I. tisztáz. A Dudás faultja miatt megitélt szabadrugást Blau II. a kapu elé helyezi, de Lakatos éles fejesét Varga elfogja. Lakatos gyönyörű centerezése védőjátékostól Kaufmann elé perdül, akinek lövése Dudásról kornerre pattan. Most Papp husz méteres szabadrugása veszélyeztet, de Raix fejéről ez is kornerre pattan.
    A 30. percben Mátéffy Fürstner labdájával váratlanul megszökik, Blau II. csak hendszel tudja feltartóztatni. A szabadrugást Budai ívelten küldi a kapu elé, Papp kifejeli. Szabó a labdába fejjel belefut, Bereczky kiejti a könnyű labdát, mire a résen levő Krausz közvetlen közelből a hálóba emeli.
    Gyenge ETC támadás felel a gólra. Blau II hosszu lövése kapu mellé megy. A KAC energikusan lábrakap. Mátéffy lefut, beadását Fürstner kapufára fejeli, a lepattanó labdát Bereczky kornerre öklözi. Blau II most Kaufmannt szökteti ki, centerezését Dudás elhibázza, de Blau II kapásból lőtt labdáját Varga kivédi. Még Kaufmann lefutása okoz meleg helyzetet, de centerezését a kifutó Varga a rástartoló csatárok elöl halássza el.
    Energikus KAC-támadással kezdődik a
    II. félidő.
    Mátéffy bedobása csaknem gólt hoz, Fürstner kapásból kapufát lő. Rövid mezőnyjáték után az ötödik percben a KAC szabadrugáshoz jut.
    Morvai félpályáról lőtt szabadrugása zavartalanul ugrál a 16-oson belül, végül is Krausz a tétovázó védőjátékosok között könnyen védhető gólt szerez.
    Gulyás támadását Bodonczy faultja akasztja meg. A szabadrugást Bereczky kornerre hárítja.
    A 10. percben Hungler Szabót szökteti, centerezése a védőjátékosok közt Krauszloz int, akinek gyengén lőtt labdáját ismét állva nézik végig az ETC játékosok.
    A gól kissé felrázza az erzsébetieket és előbb Lakatos, majd Kaufmann vezet gyors támadást. Lakatos átjátssza magát Morvain, a gól előtt Dudás csak kornerre tud hárítani. Bodonczy lapos lövését Varga könnyen védi, de Blau II hosszu labdáját Urbancsik csak hajszálra fejeli kapu mellé. Szépen indult KAC támadást Raix rossz lövéssel fejez be. Szabó lövése emberről pattan vissza, mire Fürstner ujra kapu mellé lő.
    A 21. percben Dudás szabadrugását Papp visszafejeli, a labda Fürstnerhez kerül, aki stoppolás után 25 méterről szép saroklövéssel gólt lő.
    Az ETC ismét felnyomul, Raix a a támadást hendszel akasztja meg. Blau II. 25 méterről lőtt szabadrugását Vargának alig sikerül kornerre tolnia. Kaufmann centerezésére egész csomó játékos fut a kapura, a kavarodásban a kapura pattanó labdát Varga elvetéssal védi, a ráfutó játékosok azonban könnyű sérülést okoznak rajta. Lakatos egész a center helyéig játszva magát, óriási erővel a kapu mellé lő. Az akciót Mátéffy akarja viszonozni, de Blau I hendsze a 16-oson állítja meg.
    A 32. percben Gulyás egész a 6-os vonalig dolgozza magát, ott Fürstnerhez passzol, akit Schwartz a lövés pillanatában fellök. A megítélt tizenegyest Dudás a jobb sarokba helyezi, de
    Bereczky gyönyörű elvetéssel kornerre hárít. Bla II. Lakatost szökteti, aki Morvaitól erősen szorongattatva is nagyerejű lövést küld a KAC kapura, de az ismét hajszálra célt téveszt. Dudás 25 méterről lőtt szabadrugását Bereczky ,lehúzza", míg a Morvai faultjáért megítélt szabadrugást Blau II. a kapu fölé küldi. A KAC egyre erősít s a lankadó erzsébeti védelem jóvoltából egymásután kerülnek csatárai tiszta lövőhelyzetbe, de Krausz, Mátéffy, majd Fürstner egymásután gyenge lövésekkel hagyják kiaknázatlanul a kínálkozó helyzeteket.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 28.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.15, 15:48
    Sárkány-ucoai pálya. Bíró: Vértes Imre. 1200 néző.

    KAC: Varga, - Morvay, Dudás — Hungrier III.. Raix, Buday — Gulyás, Szabó, Fürstner, Krausz, Mátéffy.
    ETC: Bereczky - Blau I., Papp — Schwarz, Bodonczy, Balázs — Kaufmann, Blau II., Szentgyörgyi, Urbancsik, Lakatos.

    Góllövők: Krausz (28 p., 50 p., 52 p.), Fürstner (66 p.)

    Nemzeti Sport, 1925.09.28.