magyarfutball.hu

III. Kerület - MTK 2 : 7 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 2. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. nela: 5.000
  3. Sporthírlap: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.11, 00:04
    Rosszul kezdett, de csodálatosan végzett a bajnokcsapat.

    MTK-III. ker. TVE 7:2 (3:1). —
    Hungária ut. — 10.000 néző. — Biró: Klug Frigyes. —
    MTK: Remete— Kocsis, Senkey I.— Rebró, Kléber, Nyul II.—Senkey II., Molnár, Orth, Opata, Jeny. III. ker. TVSE: Neuhaus— Harrer, Mayherr— Werner, Kovásznai, Schwitzer— Göttler, Kenyeres, Horváth, Szabó, Dröszler.

    A III. ker. TVE kezd
    és azonnal kitűnik, hogy az azonos szinü dressz zavaróan hat a játékosokra. Kléber ugyanis hibásan ad le egy labdát, amelyet Horváth fog el, szökteti Göttlert, de őt Senkey I. leszereli. A labda Nyulhoz kerül, aki faultolja Göttlert és a bíró szabadrugást ítél a 2. percben.
    Werner magas szabadrugására Remete pár lépést kifut, Kenyeres megtámadja, Remete a labdát kiejti és Kenyeres zavartalanul a hálóba helyezi a labdát. (0:1).
    A kapott gól idegessé teszi a bajnok csapatot, csatársora valósággal meg van zavarodva és bár szisztematikus támadással akar rést ütni a Vivók védelmén, Opata, majd Molnár késlekedésén megakadnak az akciók. A következő percek mezőnyjátékkal telnek el. Orth, majd Molnár szép akciói a Vivó-védelem zsákmányai lesznek. Közben Opata, majd Jeny lövésekkel is kísérleteznek, azonban labdáik messze elkerülik Neuhaus kapuját. A Vívók elszántan védekeznek, Orthot elnyomják, Jenyt Harrer szereli, amikor a 9. percben Harrer szabálytalan belemenése miatt szabadrugás. Molnár lövése közvetlenül a kapu mellett süvít el.
    A 15. percben Szabó tisztára játsza Dröszlert, akinek éles beadását Kenyeres Göttlernek adja és ennek éles lövése közvetlenül a kapuléc mellett halad el. A 19. percben Orth gyönyörűen szökteti Jenyt, a szép akció már-már sikerrel kecsegtet, de Jeny beadását Mayherr a mezőnybe fejeli.
    A 22-ik percben Kléber Orth elé fejeli a labdát, aki a tömörülő védelem között megkísérli a kapura lövést és a labda Mayherr lábáról a balra vetődő Neuhaus mellett a jobb sarokra perdül. (1 :1).
    A kiegyenlítés felrázza a bajnok csapat fedezetsorát is, amely megtalálva önmagát, hathatósan támogatja a csatársort. A 25. percben Nyul II.—Jeny—Opata—Orth—Senkey II. akcióból Orth kapja a labdát és husz méteres bombalövése a felső kapufáról pattan vissza. Az akcióra a Vivók erélyes támadással felelnek, de Dröszler beadása kapu mögött nyer befejezést. A 27-ik percben Molnár előre dolgozza magát, de a labdával elakad, a labdát Orth kapja és irtózatos lövést küld közvetlenül a kapu mellé.
    A 28-ik percben az Orth passzával lefutó Jeny beadását Harrer kézzel leüti. A megítélt tizenegyesből Molnár megszerzi a vezetést. (2 :1)
    . Az MTK most már teljesen ura lesz a helyzetnek. Kléber domináló szerepe mindinkább uralja a terepet és különösen az ő akciói révén az MTK formális ostrom alá fogja a Vivók kapuját. A 35-ik percben Orth pompás taktikával kiugrasztja Jenyt, aki a labdára befut és az ötös vonal sarkáról hajszállal kapu fölé lő. A következő percben Orth ugyanígy szökteti Jenyt, akinek beadását most Molnár fogja el, de őt Mayherr kornerre szereli. A 38. percben a Vivók váratlan rajtaütéssel meglepik az MTK védelmét, Horváth megtámadja Remetét és az első gólhoz hasonló módon csaknem kiegyenlít, de a labda Remete birtokában marad. Nem jár sikerrel Horváth egyéni akciója sem, mert lövését Remete védi és balszerencse kiséri Szabó kapásból lőtt labdáját is, amely a háló oldalát érintve jut a kapu mögé. Ezzel az akcióval vége szakad a Vivók támadásainak és
    a 42. percben Orth megtévesztő mozdulattal becsapja a III. kerületiek védelmét és mintegy 23 méterről váratlan csavart lövéssel gólt lő. (3:1). A hátralévő perceket az MTK pompás csatárjátéka dominálja, minden eredmény nélkül. A bíró a 44-ik percben jelzi a félidő végét.
    A második félidőben
    az MTK más dresszben áll fel. A Vivók két szélsőjüket felcserélik és nagy ambícióval feküsznek bele a játékba, azonban az MTK fedezetsora váratlanul olyan teljesítménnyel lepi meg őket, amilyent régen láttunk tőle. Míg a Vivók csatársora alig tud szóhoz jutni, az MTK csatárai a fedezetektől kapott szebbnél-szebb labdákkal egymás után teremtik a veszélyes helyzeteket. Molnárt mintha kicserélték volna, mindent Orthra játszik és a belső trió precíz és pontos összjátékkal nemcsak megzavarja, de valósággal felőrli a Vívók fedezetsorának ellenálló erejét. A szívós óbudai csapat azonban nem adja meg magát egykönnyen a sorsának és amikor Göttler a 13. percben szóhoz jut, villámgyorsan lefut és átadásából Horváth hatalmas lövése a felső kapufáról pattan vissza a mezőnybe, miközben Kléber hendszet vét és
    a 14-ik percben Horváth huszméteres szabadrugása a meglepett Remete mellett a gólba jut
    (3 :2).
    Remete az előtte állók miatt a labdát nem védhette. Az elért gól után a Vivók előtt felcsillan a kiegyenlítés reménysugara. Horváth szökteti Dröszlert, aki a szélen lefut és éles beadására a Remete Horváth előtt rádobja magát a labdára. A remény azonban csakhamar szertefoszlott, mert
    a 21-ik percben Orth szökteti Senkey II-öt, ennek beadását Opatától zavartatva Harrer hibázza, a labdát Jeny kapja és védhetetlen gólt lő. (4: 2).
    Orth elemében van. Pompás taktikai sakkhuzásokkal teljesen megzavarja a Vivók védelmét, amikor akciójából
    a 23. percben kavarodás keletkezik a Vivók kapuja előtt és a hozzákerült labdát Senkey II védhetetlen, lapos lövéssel küldi a hálóba (5 : 2).
    A 25-ik percben Opata bombalövése Neuhausznak komolyabb munkát ad, míg Jeny a kapu fölé lő. Senkey II. hibájából Schwitzer labdájával Horváth egyéni akcióval áttöri az MTK védelmét, éles lövését Remete kiejti, de Nyul II a labdát idejében a kezébe adja.
    A 28-ik percben Jeny a szélen lefut, beadását Molnár mellel stoppolja és a labdát közelről védhetetlenül a hálóba helyezi. (6 : 2).
    Az MTK lankadatlan erővel folytatja a támadásait. Opata és Molnár lövései elkerülik a kaput, míg Senkey II lövését Neuhausz kornerre tolja. Közben Orth csodaszép belső csatárjáték után gólt ér el, de a biró sípja offszájdot jelez. Ezt követi a mérkőzés legszebb gólja:
    a 36-ik percben Rebró—Molnár akciójából Senkey II lefut, beadását Orth dropkikkel menthetetlenül a jobb felső sarokba küldi. (7:2.)
    A hátralevő perceket is az MTK csatársora dominálja, de a 43. perc mégis veszélybe hozza az MTK kapuját, egy magas labdát Remete kiejt, Dröszler ráfut és Senkey I kornerre ment. A bíró teljes sötétségben fujja le a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 7.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.13, 16:05 (szerk.: 2022.07.11, 09:40)
    Hungária út. Bíró: Klug.
    MTK: Remete — Kocsis, Senkey I. — Rebró, Kléber, Nyúl II. — Senkey II., Molnár, Orth,
    Opata, Jeny.
    III. ker.: Neuhaus — Harrer, Mayherr — Werner, Kovásznay, Schwitzer — Götler, Kenyeres, Horváth, Szabó, Drössler.

    Nemzeti Sport, 1925.09.07.

    Gólszerzők:
    Kenyeres (1 p.), Horváth (59 p.) illetve Orth (22 p., 43 p., 81 p.), Molnár (28 p., 73 p.), Jeny (66 p.), Senkey II. (68 p.)