magyarfutball.hu

Erzsébetfalvai TC - BEAC 0 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 1. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. Nemzeti Sport: 3.000
  3. nela: 3.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.10, 22:27
    Gyenge csatársorok, amelyeknek meddőségén még az uj offszájdszabály sem segített.

    ETC-BEAC 0:0. Erzsébet utcai pálya. — 2000 néző. — Bíró: Vértes Imre.

    ETC : Berecky — Schwartz, Papp — Balázs, Mészáros, Domonkos — Kaufmann, Urbancsik, Szentgyörgyi, Ember, Lakatos. — BEAC : Stocker — Kotraschek, Boor — Buday,Sághy, Chikán — Pluhár, Kertész, Erhardt, Borbély, Plesko dr.

    A BEAC kezdi
    a játékot, de szél ellen is az ETC vezeti az első támadásokat. Sághy hendszéből Ember jó helyzetbe jut, Boor csak a lövés előtt tud autra menteni. A BEAC-ot Pluhár lefutása hozza frontba, akit azonban Papp biztosan szerel. Sághy ujra Pluhárt szökteti, de ez kiereszti a labdát.
    Szentgyörgyi labdájával most Kaufmann fut le, a szép támadás Urbancsik gyenge lövésével ér véget. Sághy akcióját Szentgyörgyi faultja állítja meg. Sághy erős szabadrugását Bereczky elvetéssel védi, a labdát kiejti, de az erősen szorongatott Erhardt a kapu fölé emeli. Pluhár gyors támadását magas centerezéssel fejezi be s Bereczky a ráfutó csatárok feje fölött kaparintja el a labdát.
    Papp szabadrugása után az ETC nyomul fel, Szentgyörgyi Lakatos beadásából hajszálra kapu fölé fejel. Gyorsan hullámzó mezőnyjátékkal zárul a félidő , a kemény védelmek nem hagyják kifejlődni a támadásokat.
    Ujrakezdés után
    heves támadásokba kezd az ETC. Lakatos éles lövését Stocker szépen fogja, majd Szentgyörgyi bombaerős labdája süvít el a kapu mellett. Néhány BEAC akció a befejező lövés nélkül ér véget, majd ujra Lakatos fut le, de Kotraschek kornerre szerelt. Boor ujra kornerre hárít, végül Szentgyörgyi lő ismét kapu mellé.
    A BEAC jobban állja az iramot, Sághy fáradhatatlanul veti előre csatárait. Az egyetemiek felnyomulnak, mintegy husz percen át szorongatják a többször csak erős fault árán védett ETC kaput. A BEAC kornert ér el, Pluhár sarokrugását Sághy ujra kiadja, mire Pluhár éles centerét Borbély egy gondolattal kapu mellé fejeli. Most Kertész jut kitűnő helyzetbe, de tétovázik s leszerelik.
    Az utolsó tíz percben erélyes finisbe fog az ETC, de a szélsők gyors akcióit a lassu belsők nem tudják követni. Veszélytelen ETC korner után Erhardt szökik meg, őt is kornerre szerelik, majd Pleskó dr. sarokrugása után véget ér a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1925. augusztus 31.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.14, 08:25
    Az ETC összeállítása helyesen: Bereczky — Schwarz, Papp — Domonkos, Mészáros, Balázs — Kaufmann, Urbancsik, Szentgyörgyi, Ember, Lakatos.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.11.14, 08:23

    Erzsébet-utca. 3000 néző. Bíró: Vértes.

    ETC: Bereczky — Domonkos, Mészáros, Balázs — Kaufmann, Urbancsik, Szentgyörgyi, Ember, Lakatos.
    BEAC: Stocker — Kotraschek, Boór — Csikány, Sághy, Buday — Pluhár, Kertész, Erhardt, Borbély, Pleskó dr.


    Nemzeti Sport, 1925.08.31.