magyarfutball.hu

Hungária FC - Nemzeti SC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 16. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.05, 23:13
    Nemzeti—Hungária 1:0 (0:0)

    Nemzeti: Gallina — Veréb, Török — Hossó, Volentin, Bartos — Rémay II., Spitz, Rémay III, Bihámi, Czétényi. — Hungária: Ujvári — Mandl, Kocsis — Kléber, Kvasz, Nádler — Senkey II., Molnár, Orth, Kittl, Opata

    Bíró: Schiessler József.

    A nagy széllel játszó Hungária erős támadásokat indít, de Kittl biztos helyzetben hibáz. A 10. perctől rövidebb lélekzetű Nemzeti fölény alakul ki, amelynek azonban rövidesen végeszakad. A 15. percben Molnár szép lövését Gallina remekül védi.
    Állandó Hungária-támadások következnek, amelyeket főleg Senkey készít elő, de Kittl és Molnár gyors egymásutánban rontanak. A csatársor puha játékát megelégelve, a 33. percben Nádler küld hatalmas lövést a kapura, balszerencséjére azonban ezt saját játékostársa feltartja. A Nemzetiek teljes erővel védekeznek és — főleg Gallina pompás védése révén — kitűnően utasítják vissza a Hungária-támadásokat.
    A második félidőben a megsérült Kittl helyet cserél Opatával. A Nemzetiek a 2. percben gólhoz jutnak. A bíró Mandl faultja miatt szabadrúgást ítél, Volentik a labdát a tömörülő Hungária-védelem elől Czétényinek tolja le, aki centerez, a labda az offszárdon álló Spitzhez kerül, aki egy lépésről beguritja. Az eredmény fellelkesíti a fekete-fehéreket, akik most állandó fölénybe kerülve, szorongatják a kapkodni látszó Hungária-védelmet.
    Ebben a fölényben sok helyzet azonban nem adódik a Nemzeti számára sem, akik ezért inkább stílusos és ügyes védekezésre fektetik a súlyt. Ám védekezésük meddő lenne, ha Gallina nincs hatalmas formában.
    Az utolsó percben lenne még egy esélye a Hungáriának, Molnár fejese hajszálnyira elkerüli a kaput és ezzel a mérkőzés sorsa is megpecsételődött.

    Sporthirlap, 1927. május 23.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.29, 16:18 (szerk.: 2018.11.29, 17:22)
    Hungária-út. Bíró: Schiessler. 8000 néző.

    Nemzeti: Gallina — Veréb, Török — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Spitz, Rémay II., Bihámi, Czétényi.
    Hungária: Ujváry — Mandl, Kocsis — Kléber, Kvasz, Nádler — Senkey II., Molnár, Orth, Kitti, Opata.

    0:1 Spitz (47 p.)

    Nemzeti trénere: Holits Ödön

    Nemzeti Sport, 1927.05.23.