magyarfutball.hu

Újpest FC - III. Kerületi TVAC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 16. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.04, 21:50
    III. ker. TVAC—Ujpest 1:0 (1:0)

    III. ker.TVAC: Neuhaus- Singer, Mayherr - Hauser, Magyar, Kovásznai - Mácsai, Horváth, Konyor, Skvarek, Dröszler — Ujpest: Szulik — Fogl II, Fogl III —Jeszmás, Lutz II, Wilhelm I — Ströck, Wilhelm II, Lutz III, Jakube, P. Szabó

    Bíró: Klug Frigyes.

    Ujpest nappal szemben kezd és Neuhausnak már az első percekben kétszer kell közbelépnie. A III. kerületiek első komoly támadása már a játék negyedik percében eredménnyel járt. Mayherr hatalmas felszabadító rúgását a kisebbik Fogl nem küldi kapásból vissza, a labda Mácsai lába elé esik, aki Horváthoz passzol. A jobbösszekötő tizenhatméteres süvítő lövését Szulik rávetéssel bravúrosan kinyomja, a berohanó Drössler pedig védhetetlenül bevágja.
    Az ujpestiek erélyes támadásba fognak, a csatársor egy jó akciójából csakhamar a labda az óbudaiak hálójába kerül, azonban a bíró Wilhelm hendsze miatt nem adja meg a gólt.
    A III. kerületiek támadásait már nagyrészt Dröszler vezeti, akit a kényszerhalf Jeszmás ugyancsak élni hagy. Váltakozó játék után a III. kerületiek két, az u
    jpestiek pedig egy kornert rúgnak. A félidő 39. percében Lutz II. és Kovásznay egyszerre csapnak a labdára, de az utóbbi harcképtelen lesz. Eleinte törésről beszéltek, az orvosok csonthártya alatti váraláfutást állapítottak meg..
    A második félidő az ujpestiek fölénye jegyében folyt le, Lutz II. és Singer a 9. percben összeütköztek. Az eset nem látszott szándékosnak, Singert mégis kivitték a pályáról, míg a kis Lutzot — Ujpest puha játékáról ismert csatárát — kiállítják.
    A óbudaiak most Hausert dirigálják a hátvédsorba, mindenki a védelembe vonul és csupán Mácsai marad elől, aki egyedül is néhány veszélyes lefutást produkál. Az állandó ujpesti ostromban Wilhelm II. két gyönyörű lövését fogja Neuhaus, Jakube éles fejese hajszállal megy a kapu fölé, míg a lila-fehérek négy egymásutáni sarokrúgását Neuhaus imponáló stílusban húzza le. Kevéssel a befejezés előtt csaknem kiegyenlítenek az ujpestiek, de Ströck lapos bombáját Neuhaus óriási szerencsével fogja.

    Sporthirlap, 1927. május 9-
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.29, 15:47 (szerk.: 2022.09.05, 21:46)
    Újpesti pálya. 3000 néző. Bíró: Klug Frigyes.

    III. ker.: Neuhaus — Singer, Mayherr — Hauser, Magyar, Kovásznay — Mácsay, Horváth, Ko- nyor, Skvarek, Drössler.
    Újpest: Szulik — Fogl II., Fogl III., — Jeszmás, Lutz II., Wilhelm I. — Ströck, Wilhelm II., Lutz III., Jakube, P. Szabó.

    0:1 Drössler (4 p.)
    Kiállítva: Lutz III. (53 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.05.09.