magyarfutball.hu

Vasas SC - III. Kerületi TVAC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.31, 22:24
    Vasasok—III. ker. 1:0 (0:0)

    Vasasok: Nyerges— Kővágó, Klein— Remmer, Purczeld, Krajcsovics, — Brunecker— Takács, Jelinek, Szentmiklóssy, Himmer. — III. ker.: Neuhaus— Mayherr- Singer,—Werner, -Grünblatt, Kovásznai-Mácsay, Horváth, Konyor, Skvarek-Dröszler.

    Bíró: Vicenik Ede.

    Hullámzó, érdekes és fair játékkal telik el az egész első félidő anélkül, hogy különösebb esemény adódna. A III. kerületiek támadásait a jól helyezkedő Kővágó tartja fel, a Vasasok ellenakcióját pedig Neuhaus teszi ártalmatlanná. A 36. percben a Vasasoknak alkalma lenne gólt elérni, de Werner a kiszökő Jelineket az utolsó pillanatban leszereli.
    Helycsere után a gyengén funkcionáló óbudai a centerhalf hibájából a Vasasok lassankint átterelik a játékot ellenfelük térfelébe. A 14 s 22. percekben Himmernek két nagyszerű gólhelyzete van, ám késlekedik, mire leszerelik. A 25. percben a Vasasok fölénye teljes mértékben kidomborodik és a nagy fölény, a győztes gólban kifejezésre is jut, Purczeld szép leadását Jelinek Takács elé tálalja, aki kiugrik, lefutja Mayherrt és nyolc méterről a mozdulatlanul álló Neuhaus mellett a jobb sarokba gurítja a labdát. A Vívóknak a 34. percben még lenne alkalmuk az eredményen változtatni, de Horváth fejese a kapu mellé kerül. A mérkőzés utolsó fázisában a Vasasok csatársora szép játékot mutat és a labda lábról-lábra gurul, de Neuhaus a további Vasas góloknak néhány parádés védéssel útját állja.

    Sporthirlap, 1927. március 28.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.29, 11:01
    Hungária-út. 5000 néző. Bíró: Viczenik.

    Vasas: Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Purczeld, Krajcsovics — Brunecker, Takács, Jelinek, Szentmiklóssy, Himmer.
    III. ker.: Neuhaus — Singer, Mayherr — Werner, Grünblatt, Kovásznay — Mácsay, Horváth, Konyor, Skvarek, Drösszler.

    1:0 Takács (74 p.)
    Nemzeti Sport, 1927.03.28.