magyarfutball.hu

III. Kerületi TVAC - Újpest FC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 9. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.08, 11:47
    Újpest (sorsolás szerint hazai) — III. ker. TVAC 2:2 (1:1)

    Dátum: 1926.10.10., 13.30

    Bíró: Klug Frigyes.
    Határbírák: Klein Arthur, Halász Jenő.

    Újpest: Beneda István — Fogl II Károly, Fogl III József — Borsányi Ferenc, Wilhelm (Víg II) János, Péter József — Künsztler József, Lutz III József, Jeszmás József, Schaller József, Szidon II Rezső. Tréner: Fandl Géza.

    III.ker.: Remete Imre — Szabó Jenő, Mayherr Ferenc — Werner Ignác, Kovásznay János, Vadas Miklós — Haár Móric, Horváth László, Skvarek (Sárvári) György, Kenyeres György, Drössler (Dömötör) Béla. Tréner: Sporkó Lajos.

    Gólszerzők: Jeszmás 19., Borsányi 55. ill. Drössler 35., Horváth 63.

    Kiállítva: Fogl III József 43.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.16, 21:36 (szerk.: 2022.08.17, 19:51)
    Ujpest—III. ker. 2:2 (1:1)

    A III. ker. lelkesedése és lendülete ellensúlyozta a favorit Ujpest technikai fölényét
    Ujpest: Beneda — Fogl II., Fogl III— Borsányi, Wilheim, Péter — Künsztler, Lutz III., Jeszmás, Schaller, Szidon
    III. ker.: Remete — Szabó, Mayherr — Werner, Kovásznay, Vadas — Haar, Horváth, Skvarek, Kenyeres, Drössler.

    A játék a kitűzött idő helyett egy negyedórás késéssel kezdődik, mert Borsányi hiányzik az Ujpest csapatából. Klug Frigyes mindazonáltal háromnegyed kettőkor megadja a jelt a kezdésre és két percnyi játék után Borsányi is megérkezik és elfoglalja helyét a csapatában.
    A 19. percben Jeszmás Schaller passzával kiugrik a rosszul helyezkedő két bekk között és a labdát nyugodtan a kapuba helyezi (1:0).
    A 35. percben Beneda közelről védi Skvarek lövését. A csús ós labdát azonban kiejti és a résen álló Drössler a kapuba nyomja. (1:1).
    Rövid mezőnyjáték után óriási erővel megindul a zápor, mivel a bíró a 12. p.-ben félbeszakítja a mérkőzést és a csapatok az öltözőbe vonulnak. Tizenhárom perc mulva azonban az eső kissé eláll és a két csapat ismét megjelenik, hogy folytassa a játékot. Előbb a hátralévő 3 percet játszák le. Ezután a csapatok helyet cserélnek és azonnal megkezdik a második félidőt. A III. ker. csatársor most erősen belefekszik, lő és fejel a kapura, de a nehéz talaj megakadályozza a biztos mozgási képességet. Az UTE most kibontakozik és a 10. percben Künstler kornert rúg, labdája ide-oda cikkázik a kapu előtt, végre Borsányi lábára és onnan a kapu bal sarkába kerül. (2:1).
    A 20. percben Fogl II. csak kornerre tudja szerelni Drösslert, a két Fogl tiltakozik a bírói ítélet ellen, Klug Frigyes azonban nem tágít megmarad a sarokrúgás mellett. Haar szépen ivelt sarokrúgását Horváth be is fejeli a kapuba. (2:2).
    hiába. A 41. percben Fogl III. faultolja Drösslert, aki összeesik és kiviszik a pályáról. A bíró kiállítja az ujpestiek balhátvédjét.
    Alig rúgja a III. kerület a neki megítélt szabadrúgást, máris vége a meccsnek. Klug Frigyes nyugodtan és erélyes kézzel vezette le a nem teljesen sima lefolyású mérkőzést.

    Sporthirlap, 1926. október 11.