magyarfutball.hu

Budai 33 - Újpest FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 8. forduló
játékvezető : Schissler József
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.10, 10:21
    Budai 33 - Újpest 0:1 (0:0)

    Dátum: 1926.11.21., 12.00

    Határbírák: Glück Béla, László Imre.

    Budai 33: Zsák Károly — Oláh György, Lőwy (Ligeti) Jenő — Beller László, Eichbaum Béla, Király Dezső — Schhmidt János, Czumpft János, Kaltenecker (Kárpáti II) Pál, Kovácsy Béla, Krámer András. Tréner: Vanicsek János.

    Újpest: Beneda István - Fogl II Károly, Fogl III József - Kelecsényi I Ferenc, Wilhelm (Víg I) József, Péter József — Künsztler József, Wilhelm (Víg II) János, Jeszmás József, Reisner Ferenc, Szidon II Rezső. Tréner: Pozsonyi Imre.

    Gólszerző: Reisner 77.

    Kiállítva: Király 70.

    Eichbaum a 88. percben megsérült.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.15, 15:46
    Ujpest-Budai 33-asok 1:0 (0:0)

    Nehezen kivivott győzelemmel fejezte be Ujpest őszi bajnoki szezonját

    Ujpest: Beneda — Fogl II., Fogl III. — Kelecsényi, Wilhelm I., Péter — Künsztler, Wilhelm II., Jeszmás, Reisner, Szidon. — Budai 33-asok. Zsák — Oláh, Lőwy — Beller, Eichbaum, Király — Schhmidt, Czumpf, Kaltenecker, Kovácsi, Krámer.

    Bíró: Schissler József.

    A mérkőzés az első félidőben fair keretek között mozgott, a másodikban azonban annyira elfajult, hogy Királyt,Jeszmást, Oláht és Eichbaumot egymásután állította ki a bíró. Reisner sérülését is beleszámítva, az Ujpest kilenc, a 33-asok pedig nyolc emberrel fejezték be a küzdelmet.
    Ujpest kezd és rögtön erélyes támadásba fog. Wilhelm I, Jeszmás, Reisner kombinációból az utóbbi hosszú éles lövést ereszt meg a kapura, a labdát azonban a jól helyezkedő Zsák magához kaparintja. A kirúgott labda Belleren keresztül Schmiedthez, majd Czumpfhoz kerül, akinek közeli lövését Fogl Il csak az utolsó pillanatban fogja. Egy perccel utóbb a 33-asok balszárnya veszélyezteti Beneda kapuját és Kovácsi lövésszerű beadását Fogl. II. csak kornerre tudja menteni.
    Kovácsi és Künsztler lefutásai hoznak, némi élénkséget, de beadásaikat a belső csatárok vagy rendre elhibázzák, vagy pedig az erélyesem működő védelmek zsákmányai lesznek.
    Kelecsényinek végre eszébe jut, hogy csapatának balszárnyán is áll egy játékos, átvágja a labdát Szidonhoz, aki magasan a kapu elé centerez. Zsák azonban ott terem és a mezőnybe bokszolja a veszélyes labdát. Pár perccel később Schmiedt bead, a labda egyenesen a kapu jobb felső sarka felé repül, de Beneda hosszan kinyúlva, már egészem a háta mögül húzza le azt. A 30. percben másodszor kerül Szidonhoz a labda- aki villámgyorsan lefutja Lőwyt, centerez, de Jeszmás tiszta helyzetben a kapu mellé lő.
    A 40. percben Péter hátulról magasan a 33-asok kapuja elé adja a labdát. Hat-hét játékosból álló csomó képződik, amelyből azonban csakhamar Wilhelm II. és Zsák félteste emelkedik ki. Zsák a labda mellé üt, amelyet Wilhelm kézzel beüt a kapuba. A bíró természetesen nem ad gólt és szabadrugást ítél Ujpest ellen.
    A második félidő legnagyobb része faultolással telik el, melyből mindkét csapat kiveszi a maga részét. Mindjárt a félidő elején három szabadrúgás is esik. Egyet Zsák véd, kettőt pedig a 33-asok rúgnak az előttük falként álló ujpesti védelembe.
    Künsztlernek közben kétszer is sikerül kornert elérnie, de a belsők addig próbálkoznak és állítgatnak, amiig leszerelik őket. Majd Kramer viszi le a labdát, neki is sikerül kornert elérnie, de Kovácsi lövését Beneda kiüti. Kelecsényi faultja miatt nagy veszélybe kerül Ujpest kapuja, de Kaltenecker kapufát lő. Királyt, aki Künsztlert már másodszor faultolja, a bíró kiállítja.
    Szidon a meggyengült fedezetsort átjátszva Reisnerhez paszszol, aki a 32. percben a későn észbekapó Zsák mellett gólt rúg.
    A faultok sorozata erre még sűrűbb lesz, úgy hogy a bíró gyors egymás utánban utáidén kénytelen Jeazmást és Oláht, majd Reisner súlyos megtámadásáért Eicbaumot eltávolítani a pályáról. Alig viszik ki Reisnert a pálya szélére, máris vége a mérkőzésnek.

    Sporthirlap, 1926. november 22.