magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budai 33 4 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 7. forduló
játékvezető : Viczenik Ede
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.10, 16:33
    Budai 33 (sorsolás szerint hazai) - Nemzeti 2:4 (1:1)

    Dátum: 1926.12.05., 11.30

    Határbírák: Horváth II János, Fenyő Ernő.

    Budai 33: Zsák Károly — Oláh György, Lőwy (Ligeti) Jenő — Beller László, Eichbaum Béla, Király Dezső — Schmidt János, Czumpft János, Kaltenecker (Kárpáti II) Pál, Kovácsy Béla, Krámer András. Tréner: Vanicsek János.

    Nemzeti: Augusztinovits Pál — Havas (Havlinka) Géza, Török Tivadar — Tóth Gyula, Volentik I Béla, Bartos Béla — Rémay III János, Rémay II Gyula, Spitz (Vörös) Illés, Laukó III József, Czétényi István. Tréner: Holits Ödön.

    Gólszerzők: Czumpft 12., 73. ill. Rémay II 11., 50., 57., Czétényi 88.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.18, 22:13
    Nemzeti-Budai 33-asok 4:2 (1:1)

    A két fekete-fehér csapat egyenrangú technikai harcában a szívósabb Nemzeti győzött

    Nemzeti: Augusztinovics — Havas, Török — Tóth, Volentik, Bartos — Rémay III., Rémay II., Spitz, Laukó III., Czétényi — Budai 33-asok: Zsák — Oláh, Lőwy — Beller, Eichbaum, Király — Schmidt, Czumpf, Kaltenekker. Kovácsy, Krammer.

    Bíró: Viczenik Ede.

    Az első szó a Nemzetieké. A jobbszárnyon Rémay III. vezet egymásután két veszélyes támadást, ám azok Zsáknál meghiúsulnak. Az 5.. percben Löwy miatt korner a 33-asok ellen. Rémay III. azonban hibáz. A budai csatársor lassanként magára talál, és mintaszerűen felépített kom-binációs támadással közelíti meg ellenfele kapuját. Befejezéseképen Czumpf kiszökteti Kalteneckert, akinek hatalmas lövése a kapu mellél került. A 10. percben még mindig a 33-asok rohamoznak. Schmidt jó passzt ad Czumpfnak, aki Augusztinovics kezébe lő. A 11. percben vá-ratlan Nemzeti-támadás indul.
    Spitz átadja a labdát Rémay II.nek, aki egy ügyes testcsellel becsapja Oláht, aki a csúszós talajon hiába igyekszik megfordulni. Rémay könnyedén elmegy mellette és néhány lépésről védhetetlen gólt plaszíroz,
    épp ilyen meglepetésszerűen esik már a következő percben a kiegyenlítés. Egy veszélytelen helyzetből a Nemzetiek 16-osán belül kavarodás van,
    a labda Czumpfhoz kerül, aki kapura lő és magas ívelt labdája Augusztinovics mögött, aki két lépéssel kint van kapujából, a gólba esik.
    A 15. percben Krammer süvitő lapos lövést küld a kapura, amelyet Augusztinovics kifog. A másik pillanatban Czumpf jó áttöréssel kísérletez, amikor azonban szembekerül Augusztinoviccsal, ennek kezébe és onnan kornerre pattan a labda. A sarokrúgást Augusztinovics remek elvetéssel védi.
    A 33. percben Spitz a neki annyira konveniáló talajon ördöngős driblibe fog, a 33-as védelmet kijátsza, mégis idejében eltolják, úgy, hogy lövése a kapu mellé megy.
    Az első félidő egyenlő erejű játéka után továbbra is nyílt küzdelmet vártunk és az első percben hullámzó játékból is arra lehetett következtetni, hogy az ellenfelek továbbra is egyenragúak maradnak.
    Az 5. percben Spitz passza az offszájdgyanús helyzetben levő Rémay II.-höz jut, akinek éles lövése védhetetlenül repül Zsák hálójába.
    A 12. percben azután eldől a meccs sorsa.
    Lőwy egészen fölöslegesen driblizni kezd a 16-os vonal körül, a labda megakad a sárban,
    Rémay II ráfut, birtokába keríti és 14 méterről nem védhető sarokgólt lő. (3:1).
    A 28. percben Havas fault követ el Kovácsyn.
    A szabadrúgást Oláh a 16-os sarkáról nagy erővel rúgja a kapu felé, a labda a jobb kapufa élére pattan és onnan Czumpfhoz kerül, akinek a földön fekvő Augusztinovics mellett nem nehéz a hálóba helyezni. (2:3).
    A 30. percben Schmidt veszélyes, támadást vezet a Nemzeti-kapu ellen. Már átjut a 16-os vonalon, amikor Bartos hátulról derékon kapja és visszarángatja. A budaiak 11-est reklamálnak,, ám Viczenik bíró, csak a 16-osról ítél szabadrúgást, melyet Oláh magasan a kapu fölé lő.
    Buda tovább támad, azonban a Nemzetiek szicíliai védelme most már teljesen útját állja minden kiegyenlítési kísérletnek. Sőt a Nemzetiek jutnak, újabb gólhoz.
    A 43. percben a lefutó Rémay III.-at Király csak fault árán tudja, feltartóztatni, a szabadrúgást Rémay III. Czétényihez fejeli, aki az ellenkező sarokba helyezi a labdát.
    Ezzel a mérkőzés sorsa végleg eldőlt és a csuromvizes csapatok rövidesen el is hagyták a pályát.

    Sporthirlap, 1926. december 6.