magyarfutball.hu

Sabaria LSz - III. Kerületi TVAC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 7. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.09, 08:28
    Sabaria — III. ker. TVAC 2:1 (1:1)

    Dátum: 1926.11.07., 14.00
    Helyszín: Szombathely, SzAK-pálya

    Bíró: Égner Kálmán.

    Sabaria: Weinhardt Ferenc — Nagy János, Kovács Imre — Horváth Ferenc, Vámos Ernő, Bass Béla — Krutzler József, Mészáros István, Holzbauer József, Szladovits (Szabóky) Géza, Németh Sándor. Tréner: Holzhoffer Mihály.

    III.ker.: Neuhaus János — Szabó Jenő, Mayherr Ferenc — Werner Ignác, Kovásznay János, Vadas Miklós — Jocke István, Horváth László, Konyor (Kormos) Lajos, Skvarek (Sárvári) György, Drössler (Dömötör) Béla. Tréner: Sporkó Lajos.

    Gólszerzők: Szladovits 19., Mészáros 88. ill. Drössler 2.

    Kiállítva: Jocke 89.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.11, 23:39
    Sabaria—III. ker. TVAC 2:1 (1:1)

    A Sabaria jobb volt, de csak szerencsével tudott győzni
    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Kovács — Horváth, Vámos, Bass — Krutzler, Mészáros, Holczbauer, Szladovits, Német, — III. ker. TVAC: Neuhaus — Mayherr, Szabó — Werner, Kovásznai, Vadas — Jocke, Horváth, Konyor, Skvarek, Dröszler.

    Bíró: Égner Kálmán.

    A szombathelyi 2550 főnyi közönség szorongva leste, mikor szűnik meg a Sabaria rossz formája s mikor sikerül ismét elvesztett jó hírnevét visszaszereznie. A várt javulás a III. kerületiek elleni mérkőzésen bekövetkezett és bár teljesen megérdemelten, de végeredményben mégis szerencsés góllal győzte le óbudai ellenfelét.
    Nappal és széllel hátban kezd a III- ker, csapata és azonnal a Sabaria térfelére tereli a játékot, úgyhogy Nagy csak korner árán tud szerelni.
    A sarokrúgást Jocke lövi, a labda kavarodás után Dröszler elé pattan, akinek éles lövése a baloldali oldallécről a hálóba pattan. (0:1).
    A sorozatos Sabaria-támadásoknak a 14. percben eredménye van, amikor Bass szép passzát Holczbauer kapja, aki kidriblizi Mayherrt, kiugrik és éles lapos lövéssel az ellenkező sarokba a kiegyenlítő gólt lövi. (1:1).
    A második félidőben a Sabaria azonnal felnyomul, s három percig erősen ostromolja Neubaus kapuját. A következő ellentámadást Dröszler vezeti, amely Horváthnak kapu mellé lövésével végződik. A 4. percben komél a III. ker. ellen, Holczbauer tiszta helyzetbe kerül három lépésnyire a kaputól, lövése azonban magasan a kapu fölé kerül. A következő percben Dröszler megsérül és két percre kiáll.
    Az utolsó percekben a Sabaria döntő fölénybe kerül és a 43. percben Mészáros szép passzával Krutzler lefut és az ötös vonalon álló s kitűnő helyzetben levő Holczbauerhez emeli a labdát, Szabó azonban azt kézzel leüti. Égner bíró habozás nélkül tizenegyest ítél, a III. ker. erősen reklamál, ezzel pár perc eltelik, a bíró azonban hajthatatlan marad, Mészáros éles lapos lövése a balsarokban akad meg. (2:1).
    A gól után Jocke durván megsérti a bírót, akit Égner azonnal leküld a pályáról, Jocke vonakodik elhagyni a játékteret, végül is társainak kell őt kituszkolni. A hátralevő pár perc unalmas játékkal telik el.

    Sporthirlap, 1926. november 8.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.11.25, 17:08
    Szombathey. 2500 néző. Bíró: Égner.
    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Kovács — Horváth, Vámos, Bass — Krutzler, Mészáros, Holzbauer, Szladovits, Németh.
    III. ker.: Neuhaus — Szabó, Mayherr — Werner, Kovásznay, Vadas — Jocke, Horváth, Konyor, Skvarek, Drössler.

    0:1 Drössler (2 p.)
    1:1 Szladovits (19 p.)
    2:1 Mészáros (88 p.)
    Kiállítva: Jocke (89 p.)

    Nemzeti Sport, 1926.11.08.