magyarfutball.hu

Sabaria FC - III. Kerület FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 11. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.29, 22:34
    Sabaria—III. ker. FC 1:0 (1:0)
    Biztosan és megérdemelten győzött a Sabaria idei utolsó bajnoki mérkőzésén a kerületiek ellen Góllövő: Borbély
    Szombathely, 1000 néző. Bíró:Solymos.
    A pályán Solymos bíró sípjelére Vámos és Bíró sorsol, a szerencse a Sabaria kapitányának kedvez, mire a két csapat így sorakozik fel:
    Sabaria: Vermes — Kovács I., Janzsó — Sárközi, Vámos, Szaniszló — Iglódy, Kovács II., Seper, Borbély, Belkó.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Bíró — Beretvás, Lutz, Magyar —Fenyvesi, Héjas, Zilahi, Lengyel, Dömötör.
    A III. ker. kezd, támad, de Héjas faultja miatt szabadrúgás jár s ezzel a Sabaria lendül előre. Iglódy lefut, beadását Bíró kapásból kivágja a mezőnybe. A 3.percben Zilahi hirtelen kiugrik a két bekk között, már egészen tiszta, de négy-öt lépést még tesz a labdával s eközben Kovács I. utoléri, megnyomja a lövés pillanatában s így a bomba fölé megy. Nagy helyzet volt!
    Rövid ideig még a kerületiek maradnak fölényben s az 5. percben Lutz váratlanul remek lövést küld 20 méterről a sarokra. Vermes vetődik s kornerre tolja a labdát. A következő percben már Biri kapuját fenyegetné sarokrúgás, ha Belkó kapu mögé nem küldené a bőrt. A Sabaria, következő jó helyzetét Borbély lesállása teszi meddővé. Kovács II. szépen szökteti Belkót, ez kicselezi Wernert és pompás bombát ereszt meg a kapu fölé. A 13. percben Belkó és Beretvás összeütközik, Beretvás fekve marad, Solymos bíró megállítja a játékot, de a fedezet hamarosan rendbejön s ekkor feldobással folytatódik a mérkőzés. Iglódy ofszájdja után a 17. percben ugyancsak Iglódy szép beadást küld a középre, ebből Kovács II. fejjel melléteszi a labdát. Most Szaniszló faultolja Fenyvesit s a szabadrúgás felszabadítja a III. kerületet. A 22. percben Sepes és Lutz összefejel. Seper fején feltéped a bőr. Ki kell állnia s két perc mulva beragasztott fejjel tér vissza.
    A III. ker. most szépen támad, lövés lövést követ a szombathelyi kapu előtt, de a labda mindig emberben akad el. Végre Sárközi kornerre nyomja ki a labdát Ezt mögé rúgják. Az óbudai fellángolás után újra a Sabaria veszi kezébe az irányítást. Lutz a kapu előtt 20 méterre faultolja Kovács II.-t, ám a szabadrúgást az eset szenvedő hőse kapu fölé küldi. A következő Sabaria-rohamnál Bíró Iglódy elől kornerre ment.
    A sarokrúgást Iglódy küldi be, s ebből előbb Kovács II., majd Seper is emberbe lő, végre Borbély elé pattan a labda, aki beszúrja a bal sarokba. 1:0. 28. perc:
    A gól után Fenyvesinek akad helyzete, de Vermes rádobja magát a labdára. A túloldalon Biri szintén csak elvetődéssel menthet Kovács II.elől. Ettől kezdve végiga III. kerületi kapu közelében folyik a játék. Belkó jó beadása elszáll a középen, ahol senki sincs, hogy értékesítse. A 38. percben kavarodás múlik el kihasználatlanul Biri hálója elől. A 40. és 41.percben Iglódy fejese, illetőleg Belkó bombája foglalkoztatja Birit, majd Sabaria-támadás közben véget ér a félidő.
    A II. félidőben a kerületiek Lengyelt, aki az első félidőben megsérült, a balszélre állítják, ahol azonban csak bicegni tud. Dömötör bekerül összekötőbe. Sabaria-támadások képezik a szünet utáni játék nyitányát, Belkó mellélövésén kívül azonban nincs eredmény. A III. kerület a 4.percben jön fel s Zilahi 20 métereslövése Vermesé. Válaszul KovácsII.l ő, ezt meg Biri fogja el. A szombathelyi támadások állandósulnak, de csak a védőkig jutnak el. A 15. percben kornert ér a Sabaria, majd tíz percen át eredménytelenül szorongat. A 25. percben a kerület felszabadul, csatárai megközelítik Vermes kapuját, de ott csak tapogatóznak. Vámos rúgása újra a Sabariát lendíti előre. A 34. percben egymásután két szombathelyi korner szerepel műsoron, a második a kapu mögé kerül. A hátralévő idő alatt Kovács II. szép lövése és Borbély kapu mellé küldött bombája jelent eredménytelen eseményt. Az utolsó percekben a III. ker. megnyitja a végküzdelmet, a Sabaria azonban biztosan veri vissza az erőtlen támadásokat.

    Nemzeti Sport, 1931. november 30.