magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Sabaria LSZ 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 18. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.12.05, 23:54
    III. ker. FC—Sabaria 1:1 (1:0)

    III. ker. FC: Neuhaus — Werner, Zsolt — Steiner, Magyar, Hauser — Kovács, Kenyeres, Konyor, Lengyel, Drössler.
    Sabaria: Vermes — Nagy, Prém — Hajós, Vámos, Bakos — Buresch, Mészáros, Sólyom, Hollós, Tárnok.

    A III. kerület kezd,
    fel is nyomul, de kezdeti lendülete nem elég erős. A visszavert támadás után Buresch fut le, Werner kornerre szereli, ám a bíró gólkicket ad. A Sabaria formás támadása Tárnok offszájdján akad meg, majd Hauser szökteti Drösslert, akinek beadását Prém elhibázza és Lengyel a kapu mellé lő. Ez a III. kerületiek első veszélyes rohama, amellyel most már játékba lendülnek. Konyor távolról küldött lövését Vermes kiejti, de szerencsére nincs III. kerületi csatár a közelében. Majd ismét Konyor ugrik ki, a jobbösszekötőbe átfutó Lengyelhez passzol, akinek éles lövése a felső lécről visszapattan, az újabb lövést Vermes kiüti. Most néhány biztató Sabaria-támadás indul. Burescht jól szöktetik, de a szélső késlekedik és Zsolt szereli. Azután Mészáros hibáz, Vámos javítani akarja, de 20 méteres lövése a kapu fölé jut. A 20. percben gyors III. kerületi támadás indul.
    Kenyeres kiugrik a labdával, Nagy keresztben ráfut, mindketten elesnek, a labda a jókor érkező Konyorhoz kerül, aki a kifutó Vermes mellett a jobb felső sarokba lövi (1:0).
    A gól felrázza a Sabariát, Buresch támadása biztató, ám balra átívelő labdáját Tárnok Wernerbe vágja. Ismét Buresch rohamoz Stofián jó paszszával, középre adott labdáját azonban Stofián és Hollós együttes erővel rontja el. Most Tárnok lövései foglalkoztatják Neuhaust Azután ismét nekilendül a III. kerületi csatársor. Lengyel éles lövését Vermes kiejti, de a második tempóra elfogja Kenyeres elől. Néhány kínos tehetetlenségbe fulladt szombathelyi támadás után Drössler jut labdához, de jó helyzetből mellé lő.
    Sabaria-akcióval indul a II. félidő, a középre került Buresch jobb lábbal élesen lő, Neuhaus fogja, majd kiöklözi Buresch veszedelmes beadását is. A III. kerületiek halfsora töri meg a szombathelyiek kezdeti lendületét és máris megindulnak az ellentámadások. Kovács szabadrúgását Lengyel kapura fejeli és Vermes megint kiejti a labdát, de utánakap és elmúlik a veszély. Most élénkülnek a Sabaria-támadások. Buresch labdáját még elrontja Stofián, Vámos lövését Neuhaus fogja, Buresch jó kornerét is kivédik, ám a 18. percben végre van eredmény.
    Magas labda ível a III. kerületi kapu felé, Neuhaus kifut, felugrik, de a tumultusban nem tudja elérni a labdát, az Stofián elé kerül, aki remek lövéssel küldi a jobb felső sarokba (1:1).
    A Sabaria önbizalmát mintha viszszaadná az egyenlítés, néhány percig úgy látszik, mintha felülkerekednék. A Mészárossal helyet cserélő Buresch élénkíti a tempót. Hollós kétszer is lövéshez jut, de előbb fölé megy a labda, majd a kifutó Neuhaus elkapja előle. A sántikáló Mészáros is elhibáz egy jó helyzetet. Most ismét erősít a III. kerület. Kovács beadására Vermes rosszul fut ki és Prém alig tudja menteni a veszélyes helyzetet. A következő percben Lengyel ravasz, spicces lövését már jól védi a szombathelyi kapus. A III. kerületiek offenzívája a meccs végéig egyre erősödik és az utolsó percben csaknem eredményes. Vermes ugyanis melléje üt a Kovács által kapura emelt labdának, amely a kapufáról Konyor elé esik, de ő a váratlan helyzetet nem tudja értékesíteni.
    Bíró: Auspitz Sándor.

    Sporthirlap, 1929. május 13.