magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Hungária FC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 3. forduló
játékvezető : Zsarnóczay János
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 22.000
  2. nela: 23.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.05, 20:17
    Nemzeti - Hungária 0:2 (0:1)

    Dátum: 1926.09.26., 15.30

    Bíró: Zsarnóczay János.
    Határbírák: Krupiczer István, Magyar János.

    Nemzeti: Gallovich Tibor — Kocsis II Rudolf, Török Tivadar — Hossó János, Volentik I Béla, Bartos Béla — Rémay III János, Laukó III József, Rémay II Gyula, Spitz (Vörös) Illés, Czétényi István. Tréner: Holits Ödön.

    Hungária: Kropacsek Ferenc - Kővágó Károly, Kocsis Ferenc - Rebró Béla, Kléber Gábor, Nádler Henrik — Braun József, Molnár György, Stoffián János, Tritz Lőrinc, Opata Zoltán. Tréner: Orth György.

    Gólszerzők: Braun 9., Stoffián 50.

    Kiállítva: Kocsis 44.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.07.31, 19:25
    Hungária—Nemzeti 2:0 (1:0)

    A Stoffián feljavulásával akcióképesebbé vált Hungária biztosan győzte le a vérszegény csatárjátékot produkáló Nemzetit
    Hungária: Kropacsek - Kővágó, Kocsis - Rebró, Kléber, Nádler, — Braun, Molnár, Stoffián, Tritz, Opata — Nemzeti: Gallovich — Kocsis, Török — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Laukó III., Rémay II, Spitz, Czétényi.

    A Sabaria—Vasas mérkőzés lélekölő és kellemetlen akkordjai után huszonkétezer főnyi közönség, a Hungária—Nemzeti mérkőzéstől várta a hangulat megmentését s azt a sportot, amit ma már a diadalmas magyar profifutballtól remél.

    A mérkőzés meglehetősen zavartalanul, az incidensektől mentes hangulatban folyt le és ebben a tekintetben meg kell dicsérnünk a játékosok nagy részének kitűnő fegyelmét, ám feltétlenül ki kell emelnünk azt is, hogy a zavartalan menetért elsősorban a vezető bírót, Zsarnóczay Jánost illeti, az elismerés, akinek határozott és energikus bíráskodását a megelőző mérkőzés után jól esett látni.

    Stoffián nem találja fel magát új szerepében, sokat forgolódik, és ez a hosszú lábú játékost gyakran fura és ferde helyzetbe hozza. A 9. percben ő az mégis, aki Braunt leszökteti és a kitűnő jobb szélső régi napjaira emlékeztető lendülettel fut le, befelé kanyarodik és néhány lépésről kapura lő.
    Az erős labdát Gallowich védi ugyan és kiüti, azonban Braun résen van, felugrik és befejeli a gólba.
    A következő perceknek kellemes meglepetése Tritz kitűnő csatár munkája.
    A Nemzetiek Czétényi oldalán vezetik a támadásokat, a belsők azonban rendre hibáznak.
    A 21. percben Molnár kiugrasztja Stofiánt, aki féloldalt áll a kapu előtt, és szép magas lövése hajszálnyira süvít el a kapu fölött. Ettől a perctől kezdve a Hungária középcsatára megtalálta önmagát , és meglepő biztonsággal irányítja a támadást. A 24. percben Braun kornert erőszakol ki, de Stofián kapu fölé helyezi. A következő percben Opata ügyesen szökteti Tritzet, aki jó helyzetbe kerül, Hossó az utolsó pillanatban azonban tisztáz. A 32. percben jut az NSC a legkitűnőbb sanszához, amennyiben a labda a baloldalról Czétényi, Spitz, Rémay II. közvetítésével a feltűnő offszájdon álló Laukó III-hoz kerül, a bíró nem fütyül és így a Nemzetieknek alkalmuk lenne a kiegyenlítésre, Laukó lövése azonban magasan süvít el a kapu felett.
    A 40. percben Kocsis szabálytalanul tartja fel Spitzet, a bíró szabadrugást ítél, a Hungária hátvédje haragosan dobbant a lábával, a bíró figyelmét ez azonban szerencsésen elkerüli. Azonban, ami késik, nem mulik és amikor az utolsó percben Kocsis egy ellenfelét akkor löki meg hátulról, amikor nincs nála labda, Zsarnóczay habozás nélkül kiutasítja a pályáról.

    Tíz emberrel játszik tehát a második félidőben a kék-fehér csapat is ehhez képest szükségszerűen változtat is az összeállításon. Amenynyiben Nádler játszik most balbekket, Molnár balfedezetet, míg a csatársor akként segít magán, hogy Braun inkább a jobbösszekötő helyére húzódik. A 7. percben Kocsis (NSC) hendszét vét. Molnár hosszú szabadrúgásával Gallowich kifordul, a bíró kornert ítél, Braun szenzációs kornerét Stofián menthetetlenül fejeli a hálóba.
    A 15. percben a mérkőzés legszebb jelenete következik. Tritz régi nagy csatárainkra valló módon dolgozza át magát az ellenfél halfsorán és mintegy húsz méterről bombaerős lövést küld a kapura, amely csak centiméterekkel kerüli el Gallowich kapuját.
    A 35. és 36. percekben Stofián két gyenge lövést küld a kapura. A 40. percben a Nemzeteiknek alkalmuk lenne szépíteni az ereményen, azonban Rémay III. beadását Spitz elhibázza. Még egy alkalma lenne a fekete-fehéreknek az eredményt javítani, Rémay II. erős lövését azonban saját csatártársa felfogja s ezzel a mérkőzés véget is ér.

    Sporthirlap, 1926. szeptember 27.