magyarfutball.hu

Szegedi Bástya FC - Sabaria LSZ 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 14. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.14, 19:35
    Sabaria—Bástya 2:1 (1:0)

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stófián, Holzbauer, Tárnok. — Bástya. Acht — Beck, Weigelhoffer-Steiner, Tóth, Krohnenberger — Pomacsek, Varga, Höss, Wahl, Solti.

    Négyezer néző előtt folyt le a szegedi mérkőzés, amelyen a honi közönség megmagyarázhatatlanul biztosra vett Sabaria vereséget várt. A mérkőzés azonban nem követte a nézők emelkedett hangulatát, mert nagyrészt szürke játékkal telt el és a Sabaria győzelmével végződött.
    A mérkőzést
    a Bástya kezdi, de a Sabaria jobbszárny labdát fog, Buresch lefut, centerét Acht és Beck egyaránt elvéti és Holzlauer közelről védhetetlenül góllá értékesíti (1:0).
    A 3. percben Vámos lő, Acht biztosan véd, Buresch tör előre, Kronhnenberger remekül szereli. Holzbauer ugrik ki, kornerre szerelik. Végre felocsúdik a Bástya és a kényelmesen játszó Sabariával szemben fokozatosan felnyomul. Solti nagyszerű helyzetet teremt, de Wahl elrontja. Ujra lefut Solti, centerére a kapus kiszalad, de Varga átemelt labdája az üres kapu fölé fut. Közben Stófián fejesét Acht védi, majd újra munkába kerül Weinhardt, aki Weigelhoffer szabadrúgását elegánsan lehúzza. A Sabaria védelem lassankint fokozottan tűzbe kerül. Kialakul a mérkőzés aránylag legizgalmasabb tíz perce, amikor a Bástya támadást támadásra vezet és ezekben a percekben egymásután hat kornert szerez, de csatársorának tehetetlenségére
    jellemző, hogy közülük egyet sem értékesít. A Sabaria fedezetsora meginog, de ezt sem használja ki a Bástya. Az újabb kornert Varga egy lépésről sem rúgja be, Weinhardt macskaügyességgel dobja magát elébe és tolja újabb kornerre a labdát.
    Szünet után is a Bástya marad offenzívában. Csak a nyolcadik percben nyomul fel a Sabaria, m kor is Buresch akciója nagyon veszélyes. A 13. percben Pomacsek, Höss és Solti támadása góllal kecsegtet, ám Solti lövése hajszálra megy el a kapu fölött. Öt-hatperces kemény küzdelem fejlődik, végre
    Buresch a 18. percben lefut, centerét Holzbauer tisztán kapja és kapásból védhetetlenül a hálóba küldi (2:0)
    A játék ezután lankad és lassan kint ellaposodik. Az utolsó öt percben újra fellángol,a szegediek ambíciója.. A 40. percben Tóth labdájával Pomacsek kiugrik, de Nagy fellöki.
    A megítélt tizenegyest Hössel és lövéssel küldi a balsarokba (2:1) Szegedi támadásokkal telik el a hátralévő játékidő, amelyben a Bástya eléri a tizenkettedik kornert, de az is csak eredménytelen marad.
    Bíró: Kann Ferenc.

    Sporthirlap, 1928. március 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 17:31 (szerk.: 2018.12.09, 18:20)
    Szeged. 4500 néző. Bíró: Kann.

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Holzbauer, Tárnok.
    Bástya: Acht— Beck, Weiglhoffer — Steiner, Tóth, Kronenberger - Pomacsek, Varga, Höss, Wahl, Solti.

    0:1 Holzbauer (1 p.)
    0:2 Holzbauer (62 p.)
    1:2 Höss (11-esből)(83 p.)

    Sabaria trénere: Bányai Lajos

    Nemzeti Sport, 1928.03.05.