magyarfutball.hu

Sabaria FC - Bástya FC 4 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 19. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.25, 19:39
    Sabaria—Bástya 4:2 C1:2)
    A második félidő néhány sikerült akciója hozta a szombathelyi győzelmet
    Góllövő: Boda, Havas, Körösi, Kelemen, Kelemen, Iglódy
    Szombathely, 1500 néző. Bíró: Krupiczer.
    Sabaria: Varga — Kovács I., Janzsó — Sárközi, Vámos, Szaniszló II. — Iglódy, Boda, Kovács II., Kelemen, Belkó.
    Bástya: Benedek — Sirály, Emődi — Tóth, Kurunczy, Raffai — Koszta, Körösi, Havas, Harmat, Korányi II.
    A választásnál Vámosnak kedvezett a szerencse és a Bástya kezd a tűző nappal szemben.
    A közönség a bírói füttyre rögtön megkezdi a biztatást és a Sabaria támad is. Szaniszló II. hosszú labdáját Benedek csípi el. Változatos játék alakul ki és a helyzet egyáltalán nem gólra érett, amikor a 4-ik percben Belkó taccsdobása után Boda kapásból mintegy tíz méterről óriási erővel lő kapura és a labda pontosan a felső sarokba száll.
    De nem akad meg, hanem tovább szakítva a háló folytonossági hiányát, kiröpül a kapuból. Eleinte a közönség is tanácstalan, a bíró sem tudja, mit ítéljen. Odamegy a kapuhoz, megvizsgálja a hálót és csak azután meri megadni a gólt. Ekkor ocsúdik és ünnepel a közönség, a Bástya viszont nem reklamál, hiszen a közelben levő védőjátékosok tisztán látták a helyzetet.1:0.
    Ujra a Sabaria támad. Belkó megugrik, szépen centerez is a kapu elé, de Benedek lehúzza a labdát. Most 8—10 taccs következik egymásután és a Bástya szépen felvándorol a taccsvonal mentén a Sabaria kapujához. A 15. percben Koszta gyors iramban lefut, a pontos beadását Körösi Iőné is, de labdája elakad Kovács 11.-ben. A támadás azonban nem akad el, Havashoz pattan a labda és ő tiszta helyzetből késlekedés nélkül gólt lő. 1:1.
    A Sabaria ujra igyekszik. Belkó beadását Kovács II. lövi, Benedek véd.
    A 22. percben a Bástya ér el kornert, a 23-ikban Varga nehéz helyzetben szépen ment. A 28. percben a Bástya kapuja kerül veszélybe, de Benedek tisztáz. A szombathelyi csatársornak valahogy nem megy a játék. A nézőtéren felhangzik a kiáltás:
    — Bozse, gyere vissza, minden megvan bocsátva!
    Ez a biztatás nem segít sokat. A 33-ik percben ugyan kornert ér el a Sabaria, a 37-ikben Belkó kidribliz két védőjátékost is egymásután, de mihaszna, ha Benedek kezébe lő.
    A 39-ik percben azután Korányi II. átvágja a labdát Kosztának, a jobbszélső lefut, laposan beadja, Körösi előbb emberbe lövi, majd mikor a labda újra hozzá pattan, ballal beragasztja a jobb sarokba. 1:2.
    Körösi mellé lő, azután a Bástya szorongat és egy eredménytelen korner után Belkó gyors lefutása pecsételődik meg melléklövéssel.
    Iglódy fut le az első percben és beadása lecsúszik a lábáról. Nem jól indul. Boda éles fejese Benedeknek ad munkát. A 4-ik percben Kurunczy hosszan előreadott labdáját Varga csak a 16-osig való kifutással tudja éppen hogy taccsra rúgni Harmat elől.
    A 13-ik percben Szaniszló II. mintegy húsz méterről szépen irányít egy szabadrúgást. Boda Belkóhoz adja, ez lő, a lövés emberről Kelemen elé perdül és az összekötő gondolkodás nélkül a bal sarokba vágja. 2:2.
    Az egyenlítés a Sabariát villanyozza fel, de azért a Bástyának is van komoly helyzete. Korányi II. beadását a 15-ik percben Varga kiöklözi, a röviden ütött labdát Körösi fejjel négy lépésről teszi mellé. Körösi rosszul esett és egy percre kiáll. Mire azonban a gól esik, már régen itt van. A 22. percben történik ugyanis, hogy Vámos szépen a kapu elé íveli a labdát, Kelemen jókor ugrik és a jobb sarokba fejeli. 3:2.
    A szombathelyi támadások folytatódnak. A 26-ik percben korner, amit Belkó mögé ad. A 30-ik percben Boda mellé lő, a 32-ikben Korányi II.öszszefut Vargával és két percre kiáll. A 36-ik percben újra rosszul rúg kornert Belkó.
    A 37-ikben Janzsó rug szabadrúgást, pontosan irányítja a jól helyezkedő Iglódyhoz, akit a Bástya védelme szabadon hagy és ő 4 lépésről gólt fejel. 4:1.
    Most már a meccs elveszett, a Bástya viszont végre eszmél és támad. Szaniszló kornert vét, Koszta rúgja, Kurunczy lövése Varga ujjairól ismét kornerre megy, a megismételt kornerből megint csak Kurunczy lő mellé. A befejezés mezőnyjáték.

    Nemzeti Sport, 1931. április 27.