magyarfutball.hu

Nemzeti SC - III. Kerület FC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 11. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.04, 19:39
    III. ker. FC—Nemzeti 2:2 (1:0)

    III. ker FC: Neuhaus — Kenyeres, Senkey I. — Werner, Magyar, Hauser — Mácsay, Tritz, Konyor, Lengyel, Drössler. — Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő - Hossó, Volentik, Bartos - Rémai III., Odry, Kautzky, Bihámi, Czétényi.

    A III. ker. sorozatos támadásai közben az első negyedórában három kornert ér el. A Nemzeti kísérleteit könnyen verik vissza az újlakiak, akik a 16-ik percben Tritz szabadrúgásából újabb kornerhez jutnak, majd ugyancsak Tritz éles lövését Gallina remekül védi. A 24-ik percben Rémai III. lefutására Neuhaus elhagyja kapuját, ám a jobbszélső az üres kapu mellé helyezi a labdát. Ezután Hauser faultolja Hossót és a megítélt szabadrúgásból Odry fejesét Neuhaus védi. Mácsay beadását Gallina kifutással lehúzza, majd Drössler lecsúszott lövését könnyen védi. A III. ker nyomasztó fölényben játszik, de Mácsay gólnak látszó lövése a külső hálót éri, míg a Drössler lefutását követő lövés a gólvonalon gurul végig. A 37-ik percben Kenyeres hibájából veszélyes helyzet keletkezik a III. ker. kapuja előtt, de Bihámi lövése elkerüli a hálót. A 40-ik percben az újlakiak formás támadása után Mácsay lövése Szendrőről kornerre pattan, majd a 40-ik percben Hauser váratlan beadásából Mácsay néhány lépésről éles lövéssel megszerzi a vezetést. (1:0).
    A félidő utolsó percében szabadrúgásból Volentik a 16-os vonalról kapu mellé lövi a labdát.
    A második félidőt a III. ker. támadása vezeti be, de Lengyel lövését Gallina védi, majd
    a 4-ik percben Czétényit Werner kornerre szereli. Ezután Drössler passzából Lengyel újabb lövését Gallina elvetéssel parírozza. A 8-ik percben a Nemzeti balszárnya támad és Bihámi közelről irányított lövését Neuhaus leüti, de a labda a gólvonal mögé perdül és a befutó Hauser már nem tudja kikanalazni. (1:1). A gól után a III. ker. erélyesen támad és Mácsay révén egymásután két kornerhez jut. A Nemzetiek veszélyes akciója után a III. ker. szép támadásai következnek és a 20-ik percben Hauser szökteti Drösslert, akinek beadásából Lengyelnek a kapufáról vissza-pattanó labdáját a szabadon álló Konyor ügyesen a hálóba juttatja. (2:1). A gólra a Nemzetiek sorozatos támadással válaszolnak, a III. ker.-et saját térfelébe szorítják és egy kornert érnek el. A 23-ik percben a labda Kenyeresről Odry elé pattan, aki a későn vetődő Neuhans mellett váratlanul kiegyenlít. (2:2). Ezután Drössler lövését Gallina védi, majd Rémai III. beadását Senkey kornerre fejeli. A 32-ik percben Drössler véletlenül beletalpal Hossó ba, akit sérülten visznek le a pályáról, míg Drösslert a bíró zárja ki a játékból. A megcsonkult csapatok küzdelmében eleinte a III. ker. támad és a 36-ik percrel Tritz lövését Török tartóztatja fel. A bíró hendsz címén 11-est ítél, a Nemzetiek protestálására azonban, a taccsbíró meghallgatása után, az ítélkezést visszavonja. AZ utolsó nyolc percben a Nemzetiek vannak fölényben, de csak egy kornert érnek el. Neuhaus egy veszélyes akciónál egymásután háromszor hárítja el sikeresen a csatárok lövéseit. Korner irány 4:3 a Nemzeti javára.
    Bíró: Ivancsics Mihály.

    Sporthirlap, 1927. december 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.06, 12:55
    Hungária-út. Bíró: Iváncsics. 1500 néző.

    III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres, Senkey I. — Werner, Magyar, Hauser — Mácsay, Tritz, Konyor, Lengyel, Drössler.
    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odry, Kautzky, Bihámy, Czétényi.

    0:1 Mácsay (43 p.)
    1:1 Bihámy (53 p.)
    1:2 Konyor (65 p.)
    2:2 Odry (68 p.)
    Kiállítva: Drössler (78 p.)

    Nemzeti trénere: Holits
    Nemzeti Sport, 1927.12.12.