magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Kispest FC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.03, 20:02
    III. ker. FC—Kispest 3:2 (3:0)

    111. ker. FC: Neuhaus — Mayherr, Senkey I. — Werner, Magyar, Hauser — Mácsay, Kenyeres, Konyor, Tritz, Drössler — Kispest: Dénes — Szabó, Dudás — Raix— Wegner, Csendes .— Senkey II., Juhász, Jeszmás, Mátéffy, Gulyás.
    Kispest vezetősége a csapatnak utolsó őszi mérkőzésén új összeállítással kísérletezett, ami nagyjában sikerült, amíg azonban az új csapat magára talált, addig el is vesztette a meccset.
    Kispest kezd, de a III. ker. támad és egymásután két kornert ér el. Rövid ideig a Kispest is felnyomul, de Mátéffy a kapu fölé lő, majd Gulyás ívelt labdája alig kerüli el Neuhaus hálóját. A III. ker. Hauser révén ellentámadásba megy át és Tritz — Mácsay akciója után — Konyor fejesét Dénes remek elvetéssel kiöklözi, majd Tritz magas lövését kornerre hárítja. A III. ker. ostromzár alatt tartja Kispestet és miután Dudás komért vét, egy szép akció után Kenyeres lövése a kapufáról pattan vissza, majd Mácsay beadásából Tritz félmagas bombáját Dénes pompásan védi.
    Kispest erőtlen kísérletei után a 19-ik percben Magyar előreadott labdáját Dudás nem engedi át Dénesnek, a visszarúgásnál lecsúszik a lábáról, Mácsay elé perdül, aki habozás nélkül a kapu jobb sarkába vágja. (1:0).
    Dénes az előtte álló játékosok miatt későn vette észre a veszélyt, már hiába vetette magát. A gól után Senkey II. veszélyes kitörését bíró offszájd címén könnyelmű ítélkezéssel megállítja, majd a Dudás kezére lőtt labdánál henszet ítél, ám Tritz bombája a 16-os vonalról a léc felett süvít el. A 31-ik percben Tritz félregurított labdáját a tévedésből vetődő Dénes kornerre segíti. A 34-ik percben Werner beadását Dénes kiöklözi, de a labda útja rövid és a résen álló Konyor a hálóba helyezi. (2:0).
    A 41-ik percben Konyor szökteti Drösslert, akinek beadásánál a belsők elmaradtak, Dénes a kapuból a labda elé jön, de Szabó feleslegesen beleavatkozik a munkájába és öngólt vét. (3:0).
    Kispest gyenge támadásai fejezik be a félidőt.
    A második félidő elején Neuhaus sikeresen hárítja el Kispest veszélyes akcióját, majd változatos játék után a 14-ik percben a lefutó Gulyást Werner kornerre szereli. Ebből újabb korner keletkezik és Gulyás sarokrúgásából Wegner fejesét Neuhaus védi. A 16-ik percben Magyar foultja miatt szabadrúgáshoz jut Kispest. Jeszmás lövése az egyik védőjátékos hátán irányt változtatva felugrik, Neuhaus ököllel a felső hálónak üti, a visszaeső labdát sikeresen kiöklözi, de a szemfüles Juhász ismét a kapuba helyezi. (3:1).
    Már Jeszmás lövése szabályos gól volt, de a bíró sípja mélyen hallgatott. A gól után a III. ker erélyesen támad, ám Dénes kitűnően véd, majd Kispest egymásután három kornert ér el és az utolsónál Dudás fejese a felső kapulécről jut ki a mezőnyből.
    Ezután mindkét oldalon esik egy-egy korner, majd a 34-ik percben Senkey II. megszökik a fivérétől, vészesen száguld a kapu felé, de mintegy öt méterrel a 16-os vonalon belül Mayherr kézzel elüti a labdát előle. A jogos 11-es helyett a bíró a 16-os sarkára téteti a labdát. Senkey szabadrúgásából kornerhez jut Kispest.
    Gulyás sarokrúgása után a kapu előtt tömörült játékosok fej küzdelmében a labda számtalanszor repül gyertyaegyenesen a levegőbe és a kapufára, míg végre Juhász fejeséből Werner fején irányt változtatva a kapuba jut. (3:2).
    Ezután változatos játék következik, sűrűn tarkítva bírói tévedésekkel. A III. ker. veszélyes akcióit Dénes parírozza, majd az utolsó percek Kispesté és a Hauser miatt megítélt szabadrúgásnál Dudás beadásából Raix a jobb sarokban csaknem kiegyenlít, de Werner az utolsó pillanatban hátrakanalazza a labdát. Széll László bíró a Kispest kárára feltűnően sokat „tévedett”, pedig a III. ker. FC-nek igazán semmi szüksége sem volt a támogatására.

    Sporthirlap, 1927. december 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.06, 10:12 (szerk.: 2018.12.06, 10:50)
    Határ-utca. 1500 néző. Bíró Szél.

    III. ker.: Neuhaus — Mayherr, Senkey I. — Werner, Magyar, Hauser — Mácsay, Kenyeres, Konyor, Tritz, Drössler.
    Kispest: Dénes — Szabó, Dudás — Raix, Wegner, Csendes —- Senkey II., Juhász, Jeszmás, Mátéffy IV., Gulyás.

    1:0 Mácsay (19 p.)
    2:0 Konyor (34 p.)
    3:0 Szabó (öngól)(41 p.)
    3:1 Juhász (61 p.)
    4:1 Werner (öngól)(79 p.)

    Nemzeti sport, 1927.12.05.