magyarfutball.hu

Hungária FC - Attila FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 7. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 11.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.29, 22:44
    A csatárok tehetetlensége teljesen lerontotta a szépen indult mérkőzés nívóját

    Hungária—Attila 1:0 (1:0)

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Skvarek, Opata, Hirzer, Jeny. — Attila : Németh — Kutik, Dankó — Maszlonka, Kripkó, Janovitz — Friesz, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Singer.

    Az első támadást
    a Hungária vezeti, de Haart Maszlonka kézzel tartja vissza. A megítélt 20 méteres szabadrúgást Rebró gyengén a kapu mellé helyezi. A lefutó Singert Mandl taccsra szereli, , m majd a Mandl faultja miatt megadott szabadrúgásból Kripkó kapu mellé lő. A 3-ik percben Hirzer kornert erőszakol ki. Jeny sarokrúgásából Skvarek a labdát Opatához továbbítja, aki váratlanul lő, Németh nehezen véd. Most Jeny beadását Dankó Haar elől kornerre szereli, de az újabb sarokrúgás is eredménytelenül végződik.
    A Hungária fölényben van, de eredményt csak a 16-ik percben ér el. Némethnek egy kirúgott labdája Skvarekhez kerül, rögtön
    a szabadon álló Hirzerhez továbbítja, aki néhány lépést tesz és éles lövéssel közelről védhetetlenül megszerzi a győztes gólt.
    Az Attila támadással válaszol az eredményre, de Fehér sikeresen közbelép. A 19-ik percben kornerhez jut a miskolci csapat. Friesz centerezéséből Rebró a labdát Opatához juttatja, ő fejjel Jenyhez továbbít, aki lefut és visszapasszol a közben offszájdra került Opatához, Németh is kifut, de Opata a holtbiztos helyzetben kapu mellé e lő.
    Powolny két pompás éles lövését. Fehér remekül védi, míg Friesz lövése a kapu fölött süvít el, Singer pedig nagyszerű helyzetben addig gondolkodik, amíg Rebró leszereli.
    A 35-ik percben Skvarek lövése Dankóról kornerre pattan, majd a 39-ik percben Skvarek passzát Opata és Hirzer átlépik, de a befutó Jeny az ellenkező oldalon a kapu mellé lő.
    Szünet után az Attila támadólag lép fel és a 2-ik percben Kocsis Singert kornerre szereli, de a szép sarokrúgás Friesznél kárbavész. Csapkodó játék következik ezután némi Attila-fölénynyel, majd a 13-ik percben a Hungária jut kornerhez, a 17-ik percben pedig Jeny gólt lő, de a bíró füttye előzőleg faultot jelzett és Hirzer a szabadrúgást a 16-osról magasan a kapu fölé lövi.
    Krupitzer István nyugodtan, csaknem hiba nélkül vezette a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1927. november 7.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.04, 10:56 (szerk.: 2018.12.04, 11:31)
    Hungória-út. 11.000 néző. Bíró: Krupitzer

    Hungária: Fehér — Mand], Kocsis _ Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Skvarek, Opata, Hirzer, Jeny.
    Attila: Németh — Kutik, Maszlonka — Dankó, Kripkó, Janovitz — Friesz, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Singer.

    1:0 Hirzer (14 p.)

    Hungária trénere: Feldmann Gyula

    Nemzeti Sport, 1927.11.07.