magyarfutball.hu

Attila FC - Újpest FC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 6. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.28, 22:30
    A Pokolnyt nélkülöző Attila a második gól után feladta a küzdelmet

    Ujpest—Attila 3:0 (2:0)

    Ujpest: Beneda — Sternberg, Fogl IIl. — Borsányi, Lutz II., Péter — Ströck, Jakube, Száger, Spitz, P. Szabó — Attila: Németh — Maszlonka, Kutik — Hajós, Kripkó, Janovitz — Friesz, Rieff, Muhoray, Siklóssy, Singer

    Bíró: Iváncsics Mihály.

    A mérkőzés
    elején a hamarább lábrakapó Ujpest ragadja magához a játék irányítását. A 2. percben Ströck centerez, Szabó lövésre kapja a labdát, de Németh szépen véd. A 8. percben újabb jó gólhelyzet, Spitz elől Maszlonka az utolsó pillanatban szedi el a labdát. A 12. percben Száger lövését kiejti az Attila-kapus, de Maszlonka megint résen van és idejében tisztáz.
    A 14. percben vezeti az első támadást az Attila. Muhoray Rieffet szökteti, de ennek lövése nagyon gyenge. A 18. percben Singer vezet veszélyes támadást, centerezése jó helyzetben éri Muhorayt, aki azonban a kapu fölé lő. A 19. percben Jakube remek labdával indítja útnak Ströcköt, de a szélső közben offszájdra futott. Most kétszer is egymásután offszájdon állítja meg Szabót a bíró sípja. A 25. percben Singer hirtelen átdolgozza magát az ujpesti védelmen, élesen lő, Beneda szépen véd. Rieff labdájával Friesz szökik el, lapos lövését Beneda elvetéssel védi.
    A 37. percben
    Jakube ügyesen átsiklik a halfsoron, hirtelen Ströcköt szökteti, ez a középre tolja vissza a labdát, amire Száger befut és védhetetlen gólt lő. (1:0).
    Egy perc se telik el, amikor
    Kutik hibáz, Szabó elszökik, lefut a kornervonalról hátracenterez, a befutó Spitz pedig élesen a hálóba helyezi a labdát. (2:0).
    A második félidő tempója meg sem közelíti az elsőt. Percekig semmi feljegyzésre érdemes nem történik. Az 5. percben Szabó „felébred”, gyorsan lefut, centerezését Jakube hajszálra a kapu mellé lövi.
    A 22. percben Szabó a kapu fölé lő. A 24. percben Rieff dolgozza magát jó helyzetbe, de a lövéssel késlekedik és végül is emberen akad fenn a labda. Az Attila most néhány góllal kecsegtető támadást vezet. A 21. percben szabadrúgás Ujpest 16-osáról, a játékosok sorfalat állanak, de fölöslegesen, mert Muhoray magasan a kapu fölé lő. A 28. percben Friesz gyors lefutása a legjobb gólalkalmat teremti, a centerezést azonban az egész belső trió lekési, végre Singer lő, de ő is a kapu mellé. A 35. percben
    Szabó kornert erőszakol ki, amit ugyanő a hatos vonalra küldi, Németh kiugrik, de elejti a labdát és Spitz lövését a hátvédek már hiába próbálják a kapuban menteni. (3:0).
    A 36. percben heves támadást vezet az Attila. Ujpest tizenhatosán nagy kavarodás keletkezik, amelyben Muhorayt megrúgják. Tizenegyes, amit Maszlonka erősen a kapu mellé küld. A 40. percben Kutik megrúgja Szágert, aki kiáll, de csak egy percre.

    Sporthirlap, 1927. október 24.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.03, 16:39 (szerk.: 2018.12.03, 18:06)
    Miskolc, 4000 néző. Bíró: Iváncsics.

    Újpest: Beneda — Sternberg, Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Péter — Ströck, Jakube, Száger, Spitz, P. Szabó.
    Attila: Németh — Kutik, Maszlonka — Hajós, Kripkó, Janovitz — Friesz, Rieff, Muhoray, Siklóssy, Singer.

    0:1 Száger (36 p.)
    0:2 Spitz (37 p.)
    0:3 Spitz (? p.)

    Nemzeti Sport, 1927.10.24.