magyarfutball.hu

Szegedi Bástya FC - Újpest FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 5. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.28, 19:27
    Acht kabinetalakításával döntetlent csikart ki a Bástya a fölényben játszó Ujpesttel szemben

    Ujpest-Bástya 1:1 (1:0)

    Ujpest: Bácsay — Sternberg, Fogl III. — Borsányi, Péter, Wilhelm II, — Ströck, Jakube, Dán, Spitz, P. Szabó — Bástya: Acht — Beck, Weigelhofer — Steiner, Weber, Tóth — Ábrahám, Busch, Höss, Wahl, Solti.

    Bíró: Klug Frigyes.

    A játékot Ujpest erőteljesebb és célratörőbb stílusa jellemezte, míg a szegedieknek inkább a lapos és puha játékra hajló stílusa alig tudott kibontakozni. Az iramot ezért Ujpest irányítja és kezdetben úgy látszott, hogy az ujpestiek robusztus játéka össze fogja a Bástyát morzsolni. Szabó lövése a kapufát súrolja, Spitz lövését viszont Acht lehúzással védi. A szegedi védelem kritikus perceket áll ki. Végre a 15. percben Ábrahám lefutása veszélyeztet, amit kornerre szerelnek. Rövid ideig hullámzik a mezőny, míg az ujpesti kemény játéktól Steiner és Busch meg nem sérül. Erre óriási fölénybe kerül Ujpest és Achtnak szinte percenként kell Dán és Jakube erős lövéseit védenie. A Bástya csak szórványosan támad, egyszer Höss jó helyzetből kapu fölé fejel. Már döntetlennek látszik a félidő, amikor a 42. percben Péter labdájával Dán kiszökik és a meglepett Acht mellett éles gólt lő. (1:0).
    Szünet után a pályára lépő Ujpestet erőteljes játékáért éktelen zsivajjal fogadja a közönség. A játék eleinte színtelen. A 10. percben Ströck jó helyzetet teremt Dánnak, aki a kapu mellé lő. Ujpest belemelegszik, Ströck magas lövését remek stílusban védi Acht. Az ujpesti jobbszélső most néhány meleg helyezetet teremt, a védelemnek nehéz percei vannak. De mind jobban belefekszik a Bástya is, előbb Weigelhoffer, majd Busch lő kapura. Solti vezet két-három tetszetős támadást, de a belsők puhák, vagy lemaradnak. A 25. perctől újra felülkerekedik Ujpest, amely most inkább Szabó oldalán rohamoz. Egymásután három kornert hoznak ezek az akciók, amelyeket a legnagyobb nehézséggel szerelik a szegediek. Közben a szegedi csatársor ki-kitör, de a játék megint csak visszaterelődik, sőt Jakube gyönyörű lövését csak a legszebb bravúr árán védheti Adicht. Egy ellentámadásnál a 42. percben Weber és Péter összecsap, közben Péter hendszet vét. A mintegy húszméteres szabadrúgást Höss óriási erővel lövi kapura, Bácsay elvetéssel védi, fogja is, de csak a vonalon belül s bár gyors mozdulattal a labdát kihúzza, a bíró már gólt ítélt. (1:1). Az utolsó percekben a Bástya támad, azonban az ujpesti védelem könnyedén utasítja vissza a rohamot.

    Sporthirlap, 1927. október 17.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.02, 19:14
    Szeged, 3000. néző. Bíró: Klug

    Újpest: Bácsay — Sternberg, Fogl III. — Borsányi, Péter, Wilhelm II. — Ströck, Jakube, Dán, Spitz, P. Szabó.
    Bástya: Acht — Beck, Weiglhoffer — Steiner, Wéber, Tóth — Ábrahám, Busch, Höss, Wahl, Solti.

    0:1 Dán (42 p.)
    1:1 Höss (86 p.)
    Nemzeti Sport, 1927.10.17.