magyarfutball.hu

Vasas SC - III. Kerület FC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.28, 19:39
    A III. ker. FC nagy fölénye ellenére csak a második félidő közepén tudta a Vasasok ellen kicsikarni a győzelmet

    III. ker. FC—Vasas 3:1 (0:1)

    III. ker. FC: Neuhaus— Mayherr, Senkey I.— Werner, Magyar, Hauser — Künsztler, Horváth, Konyor, Kenyeres, Drösszler — Vasas, Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Grünfeld, Blau II.,Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    Bíró: Biró Sándor.

    Az ujlakiak kezdik a játékot,
    de komoly helyzet csak a 7-ik percben adódik, amikor Kenyeres— Drösszler szép összjátéka után Kenyeres kitör, bombáját azonban Nyerges pompásan menti. A 9-ik percben a Vasas is szóhoz jut. Himmer Szentmiklóssyt szökteti, a fürge összekötő és Senkey a 16-os sarkában összetalálkoznak és bár a helyzet egyáltalában nem meleg, Senkey közvetlen a vonalon belül szándékos rendszer vét. 11-es! Burger nyugodtan helyezett, éles lövése meghozza a Vasasok vezető gólját. (0:1).
    A gól után az iram fokozódik. A jobbnál jobb helyzetek mindkét oldalon egymásután maradnak kihasználatlanul, így megy ez percekig, míg végre a III. ker. döntő fölénybe kerül. Különösen az ujlakiak jobbszárnya veszélyeztet. Künsztler—Horváth—Konyor többször vannak jó helyzetben, de a szerencse ellenük fordult. A 35-ik percben Remmer faultolja Drössztert a 16-oson belül. A bíró 11-est ítél Senkey I, vagy 30 méterről fut neki a labdának, így azután nem is csoda, ha az messze elkerüli a kaput. A következő percben az ujlaki kapu forog veszélyben, de Szentmiklóssynak 20 méterről küldött éles lövését Neuhaus jól fogja. Az utolsó percekben a III. ker. valósággal pergőtűz alá veszi a Vasas kaput, de hiába, Nyerges és a kapufa mindent mentenek. A 42-ik percben Drösszler korneréből erős támadás indul, Horváth 10 méterről irányított bombáját Nyerges nagy szerencsével menti. Rögtön utána újabb korner, melyből Horváth éles fejest küld a kapu mellé. Konyor nehéz helyzetből gólnak látszó remek kapuralövése a félidő végét jelenti.
    A második félidő eleje szintén a III. ker.-é. Különösen Künsztler van elemében, minden lefutása veszélyes. A 6-ik percben Künsztler beadását Konyor elcsípi és fordulatból mintegy 8 méterről védhetetlen gólt lő. (1:1),
    A Vasas-csapat most megpróbálja a vezetést visszaragadni, de nem megy. Ezután Hauser és Blau II. játszanak színházat. A két erzsébeti játékos minden találkozása a fault, mégppedig kölcsönös fault. A 17-ik percben eldől a mérkőzés sorsa.
    Konyor szökteti Künsztlert, majd a visszaadott labdát elérve, mintegy 12 méterről nagyszerű gólt lő. (2:1).
    Most ismét állandósul a III. ker fölény. Horváth többször kerül gólhelyzetbe, de lövéseivel nincsen szerencséje, ellenben egy 30 méterről küldött szabadrúgása a kapufáról pattan túl a gólvonalon.
    A 26-ik percben Magyar szökteti Kenyerest, aki több mint 20 méterről nagyszerűen, az ellenkező sarokba irányítja a labdát, amelyet Nyerges az előtte álló játékosok miatt csak későn vesz észre és így a labda a hálóba perdül. (3:1).
    A gól után először Künsztler majd Kenyeres megsérül. Künsztlernek a térde ugrik ki, végleg ki is áll, míg Kenyeres pár perc múlva visszajön.

    Sporthirlap, 1927. október 17.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.02, 19:11
    Hungária-út. 20.000 néző. Bíró: Bíró Sándor.

    III. ker.: Neuhaus — Mayherr, Senkey — Werner, Magyar, Hauser — Künsztler, Horváth, Konyor, Kenyeres, Drössler.
    Vasas: Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger - Grünfeld, Blau II., Jellinek, Szentmiklósi, Himmer.

    1:0 Burger (11-esből) (10 p.)
    1:1 Konyor (51 p.)
    1:2 Konyor (? p.)
    1:3 Kenyeres (71 p.)

    III. ker. trénere: Hegyi Mátyás
    Nemzeti Sport, 1927.10.17.