magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Kispest FC 1 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 21. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.28, 18:16
    Kispest—Nemzeti 4:1 (2:1)

    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Raix, Purczeld, Marton — Senkey II., Paczolay, Dán, Csendes, Kiss. — Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odry,
    Rémay II. Győri II., Horváth.

    A mérkőzés
    Kispest támadásával kezdődik és Gallina már az első percben fogja Dán lövését. Az ellentámadást Dudás akasztja meg és visszatereli a játékot a Nemzeti térfelére. Az 5 percben Horváthot nehezen szerelik a Kispest kapuja előtt, aztán Rémay III. beadása fullad sárba. A két kapu környéke és a középvonal csupa sár. A kispesti csatárok újra támadnak, Csendes mellé lő, Dánnak sincs több szerencséje. A Nemzeti még nyugodtan játszik s ennek következményeképpen vezetéshez is jutnak: a 30. percben Rémay III. hosszan centerez, Dénes veti magát, de nem éri el a labdát, melyet Horváth a kapura lő. A földön fekvő kapus a lábát emeli fel a labda elé, mely így pattan a hálóba. 0:1. Kispest nem lankad. Miután Odry gyengén Dénes kezébe lő, Dán előreküldi Senkey II.-et, aztán Paczolay lövésszerű beadását Gallina nem éri el és a Török mellől kiugró Csendes a 33. p.-ben máris kiegyenlít. 1:1. Ujabb kispesti támadást a 39. percben Török úgy szerel, hogy kézzel tartja vissza Paczolayt. A megítélt szabadrúgást Dudás húsz méterről íveli kapu elé, Gallina bentragad a kapuban, Kiss és Csendes futnak a labdára, melyet ismét a balösszekötő juttat a kapuba. 2:1. Tovább is a Kispest van fölényben.
    A második félidő úgy kezdődik, ahogy az első végződött: támad a Kispest és a 3. percben Szendrő a 16-oson faultolja Dánt. Hiába áll fel a Nemzeti-falanx, a kispesti center bevágja a labdát a bal sarokba. 3:1 A Nemzeti szórványos támadó sai nem jelentenek komoly veszélyt Dénes kapujára. Ritkán lőnek a Nemzeti-csatárok, akkor is rosszul. A 21. percben Dán újra Gallina kapuja előtt készül lövéshez, mikor Szendrő elfaultolja. 11-es! Dán lövi, Gallina veti magát és a labda a kezei közül esik a hálóba. 4:1. Rémay III. lövését Dénes kornerre üti, aztán Odry fejesét fogja. Senkey II. fejel, Gallina ki akarja boxolni a labdát, de Senkeyt találja, aki két percre ki is áll. Kispest továbbra is fölényben marad és így végzi a mérkőzést.
    Bíró: Iváncsics Mihály.

    Sporthirlap, 1929. június 10.