magyarfutball.hu

Somogy FC - Hungária FC 2 : 9 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.19, 22:19
    Hungária—Somogy 9:2 (5:1)

    A Somogy Csida nélkül, de az elgravitáló Steinerrel jön ki a pályára. A Hungáriából Wéber hiányzik,és Kalmár, aki felkötött kézzel és fájó szívvel üldögél a tribünön.
    Felállnak.
    Hungária: Ujváry — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Molnár, Barátky, Skvarek, Hirzer. Somogy: Kubala — Szattyin, Morvay — Tallián, Kvasz, Palkó — Gacsár, Weisz, Sztrakovics, Schmidt, Steiner.

    A somogyiak elfelejtették, hogy mikor megvásárolták Kvaszt, megígérték, hogy a Hungária ellen nem játszatják. Viszont a Hungária nem emlékeztette őket erre az ígéretre. Ha már a Hungáriában nem játszhatott, hadd játsszék a Somogyban. És Kvasz élt is az engedelemmel. Ő volt a Somogy legjobb embere.
    Három perc = 2 gól
    Kezdés. Hungária-támadás, somogyi ellentámadás, Haar-lefutás, Barátky-offszájd, egy perc. Somogy-csatárok csuszkálása a Hungária-kapu közelében, kék-fehér offenzíva, Barátky húszméteres lövése a szél szárnyán röpül Kubala kapujába, 1:0,- a második perc.
    Ujrakezdés, Molnárnál a labda, odagurítja a behúzódó Haarnak, aki nagyon is tisztán áll, mindenki azt hiszi, offszájd, maga Haar is a bíró jelzését várja, de azután mégis megindul a kapu irányába, zavartalanul oda is érkezik, ám a labda lecsúszik a lábáról és eldöcögne a kapu előtt, ha Barátky be nem tessékelné a hálóba. 2:0. És még csak harmadik perce , tart, a játék.
    A hangulat diadalittas
    A múltheti diadalittas hangulat árad szét a pályán és a tribünökön. A közönség harsányan buzdítja a Hungáriát, melynek játékosai lelkesen törnek újabb eredményre. Somogynak nem konveniál a csúszós talaj, topognak, csúszkálnak.
    10-ik perc: a Hungária támad. Szattyin felszabadító rúgását Kocsis kapásból küldi vissza Hirzerhez, aki Skvareket ugrasztja előre, az összekötő rohan, lő és 3:0! Az akció közben a labda egy pillanatig sem pihent.
    Kubala, aki az első gólt talán védhette volna, most már nagy stílusban fogja a nehéz labdákat. A somogyi lendület gyakran áttereli a játékot a Hungária kapujához, de a belsők még többet rontanak, mint a kék-fehérek védelme. /
    17-ik perc 4:0
    Somogy taccsot dob, a labda Barátkyhoz kerül, aki meg is lövi, de Kubala kornerre ütné, ha nem jönne Haar, aki pont a kapufa, előtt elcsípi és a labda a léc alatt vágódik hálóba. 4:0. A somogyi csatársor messziről lövöldöz fölé, mellé, vagy a legjobb esetben Ujváry kezébe. A védelmük annál határozottabban veri vissza a Hungária rohamait. De csak rövid ideig. Most a 16-os vonalnál játszogatnak, a labda közben hátrakerül Schneiderhez, aki nagy flegmával kapura ereszti, aztán fogadja a gratulációkat. 5:0 a 28-ik percben.
    A somogyi jobbszárny nagyon veszedelmes. A tribünön Gacsár-párt alakul. Steinert a baloldalon elnyomják. Rebrón látszik, hogy rég nem játszott az egyben. Kubala kézzel-lábbal-hassal véd. A közönség mégis megállapítja, hogy: jó kabala a Hungáriának — a Kubala.
    40-ik perc, most jön a Somogy gólja. Mandl lábáról Schmidt elé perdül a labda. A somogyi összekötő egyedül startol Ujváry felé, aztán védhetetlen gólt lő a jobb sarokba. 5:1. Félidőben Kubalát vigasztalják a somogyiak. A kapus kezébe temeti a fejét. Rajta látszik leginkább a vereség hatása. A Bungária öltözőjében Hirzer szorul vigaszra. Azzal vigasztalják, hogy egy jó szélsőnek nem az a kötelessége, hogy gólt rúgjon. Hirzer ígéretet is tesz, hogy a második félidőben is önzetlenül fog játszani. Nagyon helyes. Bizonyos, hogy a Hungária legutóbbi győzelmeiben nagy része van a két szélső önmegtartóztatásának is.
    Kubala is dob egy gólt
    A második félidő 1. percében Hirzer a vonalig száguld, honnan centerez, a közvetlenül elötte szálló labdát Kubala elcsípi, de megzavarodik és bedobja a kapuba. Nagy öngól volt. 6:1. Barátky nem center, de energikus harcos. Skvarek" igyekvő, jó fiú. Weisz el is kaszálja. Biztosan nem ismeri.
    A 10-ik perc története: Hungária-támadás a jobbszárnyon, Molnár nagy svunggal megy előre, hiába igyekeznek hátulról elnyomni, belövi a hetedik gólt.
    A 15-ik percben Steiner, aki egyre jobban belemelegszik, elmegy Rebrótól, kikerüli Manólt és futtában gólt lő a rosszul, helyezkedő Ujváry mellett. 7:2.
    A közönség egy része átmegy a Millenárisra, hátha ott is látni valami érdekeset.
    Két perc múlva Kubala felugrik egy labdára, Molnár támadja, Morvay védené a kapust, de mindhárman elesnek, a labda a szemfüles Skvarekhez került, aki becsavarja. 8:2.
    Most kezdődik a somogyi húsz perc. A Hungáriát elálmosítja a nagy siker, Kvasz pedig újra és újra támadásba lendíti a csatársorát. De hiába minden. Sztrakovics fölélőtt labdáival egy jó center meccset nyert volna. Pedig a többiek is eleget rontottak.
    A Hungáriából Haar kap először újabb kedvet a játékhoz, a 35-ik percben rohamra indul, bekanyarodik, de lövésébe Szattyin beleteszi a lábát és gyertyát lő, a lehulló labdát aztán ugyancsak Haar jogerősen befejeli 9:2. Két perc múlva Skvarek labdája is hálót ér, de a bíró Molnár offszájdja miatt nem adja meg a gólt. Végül a bíró, aki eddig hibátlanul vezette a meccset, megzavarodik és jobbról-balról izgalmat kelt ítéleteivel, hogy a közönség mégse unatkozzon. Vége. Nagy az öröm a Hungária-öltözőben.

    Sporthirlap, 1928. november 19.