magyarfutball.hu

Somogy FC - Újpest FC 2 : 3 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.14, 21:50
    Ujpest-Somogy 3:2 (1:0)

    A Somogy nem érdemelte meg a vereséget
    Góllövő: P. Szabó, Weiss, P. Szabó, P. Szabó, Weiss

    Kaposvár, 3500 néző. Bíró: Széll László.
    Ujpest: Beneda — Fogl II., Fogl III. — Wilhelm II., Lutz II., Eichbaum — Ströck, Auer, Jakube, Spitz, P. Szabó. Somogy: Erdőss — Szattyin, Morvai — Tallián, Kvasz, Palkó— Gacsár, Weiss, Dsida, Kittl, Steiner.

    Somogy támad, Ujpest lő gólt
    Somogy kezd nap és széleken. Ujpesté az első percek, de Somogy ér el komért a 3. percben, amelyből Eichbaum kap jó labdát és Spitzel szép kombinációval felnyomul Somogy kapuja elé. Spitz a tizenhatos sarkán szabadon álló P. Szabóhoz passzol. Erdőss bennragad kapujában, az ujpesti balszélső pár lépést megy a labdával és a balsarokba éles gólt lő.
    1:0.
    II. félidő.
    Viharos jelenetek a pályán és a tribünön
    Somogy nagy energiával kezd. Azonnal támadásba lendül, Gacsár szépen megszökik, jó labdát ad Weissnak, aki a meglepett Beneda mellett csőrrel az ellenkező sarokba hatalmas gólt lő,
    1:1
    Utána mindjárt korner Ujpest ellen, Ujpest csak a tizenegyedik percben szabadul fel. Balszárnya vezet támadást, de Morvain megakad. Az elfogott labda azonban Morvai lábáról felpattan és kézzel üti le. A bíró megállapítja, hogy a büntető területen belül történt és tizenegyest ítél, amelyet P. Szabó nem túl erősen, lapos lövéssel értékesít.
    2:1.
    Somogy reklamál, de hiába. Lehangolva, elkeseredetten állnak fel a kezdéshez. Ezt a hangulatot ügyesen használja ki az ujpesti balszárny s a 12. percben Spitz—P. Szabó kombinációból az utóbbi éles lövése eredményes.
    3:1.
    A 18. percben aztán betelik Somogy végzete. Morvai már kétszeri figyelmeztetést kapott a bírótól. Most Wilhelm II.-t rúgta meg durván, mire a bíró kiállítja. Kittl, majd Kvasz megy hátra bekknek. Somogy négy csatárral is támad , a 23. percben Weiss Gacsártól kap jó labdát, amelyet élesen az ellenkező sarokba vág. 3:2.

    Nemzeti Sport, 1928. október 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.14, 21:39
    Ujpest -Somogy 3:2 (1:0)

    Ujpest: Beneda — Fogl III., Fogl II. — Wilhelm, Lutz II., Eichbaum — Ströck, Auer, Jakube, Spitz, P. Szabó. Somogy: Erdős — Szattyin, Morvay Tallián, Kvasz, Palkó—Gacsár, Weisz II., Dsida, Kittl, Steiner

    A mérkőzés
    erős iramban indult. Ujpest lendületes támadásai már a 6-ik percben gyümölcsöt érlelnek. Spitz az offszájdon lévő P. Szabónak passzol, a védelem a kapussal együtt leáll és P. Szabó a tiltakozó és passzív védelem mellett megszerzi Ujpest vezetőgólját.
    A 10. percben Kvasz szabadrúgására Beneda kifut és Gacsár lövése az üres kapu elé tömörült védőjátékosokba megy. Gacsár kornerét Beneda lehúzza. A 25. percben Weiez Kittlnek passzol, aki fordulásból kapu fölé lő. A 37. percben Szabó éles lövését Erdős gyönyörű robinzonáddal menti.
    Óriási izgalmak közepette indul a második félidő. Somogy erősen belefekszik, a 10. percben Palkó a baloldalról átvágja a labdát Gacsárnak, a labda
    Weisz II.-höz kerül, aki azt élesen a felső sarokba továbbítja. (1:1).
    Somogy folytatja támadásait míg Ujpest most inkább egyéni 1efutásokkal kísérletezik. A 13. percben következik be a mérkőzés sorsát eldöntő szerencsétlen pillanat: Morvay egy veszélytelennek látszó és felpattanó labdát minden szükség nélkül kézzel stoppol.” Tizenegyes.
    A büntetőrúgáshoz P. Szabó áll, gyenge, védhető labdája a rosszul helyezkedő Erdős hasa alatt hálót ér. (2:1). A potyagól lesújtja Somogyot, viszont Ujpest a rossz hangulatot kihasználva, sorozatos rohamokat intéz Somogy kapuja ellen. Morvay idegességében Wilhelmet gáncsolja, amiért a bíró kiállítja. Kittl előbb hátravonul, majd ismét helyére tér
    vissza. Somogy tíz emberével lassan támadásba megy át. A 23 percben
    Mocsár Csida által szöktetve, a jobb helyzetben levő Weisz II.-nek passzol, utóbbi éles lövése a hálóba jut. (3:2).
    Ujpest bebiztosítottnak látva győzelmét, inkább időhúzásra törekszik.
    Széll László sok hibát követett el.

    1928. október 1.