magyarfutball.hu

Újpest FC - Bocskay FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 3. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.12, 21:47
    Ujpest—Bocskay 1:0 (0:0)
    Az ujpestiek csak a második félidőben tudták kiverekedni a győzelmet az első félidőben sokkal jobb Bocskayval szemben
    Góllövő: Jakube
    UTE pálya, 4000 néző. Bíró: Bíró Sándor.
    Ujpest: Acht — Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Eichbaum — Ströck, Wilhelm II., Jakube, Szentmiklóssy, P. Szabó. Bocskay: Hübner — Fejér, Baik— Wampetics, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Semler, Mertin.

    Nemzeti Sport, 1928. szeptember 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.12, 21:40
    Ujpest-Bocskay 1:0 (0:0)

    Ujpest: Acht — Fogl II, Fogl III — Borsányi, Lutz II, Eichbaum — Ströck, Wilheim, Jakube, Szentmiklóssy, P. Szabó — Bocskay: Hübner — Fejér, Baik — Wampetich, Sághy, Kevicky — Martos, Vince, Teleki, Zemler, Mertin

    A múltbeli váratlan pontveszteség után a közel 4WKI főnyi közönség lelkes, nagy játékot várt az ujpesti fiúktól, ehelyett azonban váratlanul a Bocskay feküdt bele a játékba olyan elánnal, hogy az ujpesti drukkerekben meghűlt a vér.
    Ujpest kezd,
    de a Bocskay lendül támadásba. Jakube felesleges driblikkel ront. Markos ugyanúgy tesz autra két jól induló Bocskay-támadást. A Bocskay nagyon belefekszik, de Fogl II. Zemlert, majd Markost pompásan szereli. A 8. percben hosszú tologatás után, Vincze jó helyzetből fölé lő. A Bocskay állandóan támad, de a támadások erőtlenek, az Ujpest védelem mindig jól lép közbe.
    A 11-ik percben végre jó helyzet a Bocskainak. Teleki jobbra kiugrik, bombájába Acht beledobja magát, a befutó Zemler azonban kapu mellé teszi a labdát. Megint Zemlernél a labda, de a kifutó Acht lábbal tisztázza a veszélyes szituációt.
    Ujpestnek sehogyse megy a játék. Immel-ámmal tologatnak, a Bocskay-csatárok viszont nagyon respektálják a két Foglt. Markos, majd Mertin rontanak, az ellenkező oldalon. Jakube egalizál egy jó ziccer kihagyásával. A 18. percben Fogl II. Vinczébe lép, a tribün lázong, de a „felek" kibékülnek. A 20. percben Mertin elfut, jobbra vág, Markos Teleki elé teszi a labdát, Acht azonban remek beledobással megfojtja az akciót. A Bocskay ragad Ujpest térfelébe. Wampetich hosszú labdáját Karcsi átlépi, Markos szörnyen elszalad, de Acht a helyén van. A 24. percben Ströck próbál elhúzni, de nem megy neki, Keviczky szereli. Jakube is megpróbálja Ströcköt szöktetni, de az elengedi a jó labdát. Lutz magasan fölé lő, majd Jakube szökne, Sághy azonban vigyáz reá. A 37. percben P. Szabónak wekkert ígérnek a tribünről, amikor ellustálkodja Wilheim jó labdáját. Lutz megint lövéssel próbálkozik, de Jakubeban megakad az akció. Az Ujpest kapunál eredménytelen korner, Wilheimet meg Baik teszi ártalmatlanná. A S6. percben Zemler hajszálnyira a kapu fölé fejeli Markó centerét, Mertin elől pedig Acht csípi el a labdát. Ujpest P. Szabó révén próbálkozik sikertelenül, majd Borsányi gikszerén kesereg a tribün. Ströck és P. Szabó próbálkozik még, de a Bocskay-védelem a helyén van.
    A második félidőben Ujpest váratlan lendülettel dobja magát a küzdelembe, úgyhogy az első percekben a Bocskay szóhoz sem jut. A 2. percben Borsányi kiugratja Wilheimet, a jobbösszekötő magasan a kapura emeli a labdát, Hübner kiüti és a vonalon álló Szentmiklóssy kapufának vágja. Borsányi elcsípi a labdát, éles keresztpasszába P. Szabónak csak a lábát kéne betenni, de a balszélső elidegeskedi a helyzetet. Keviczky fellöki Ströcköt, akinek szabadrúgását Hübner szépen fogja. A vetődő Hübnerbe Wilheim alaposan beleszáll, a kapus fogja is a veséjét. A Bocskay kezd magához térni, de az Ujpest már nem alszik. A 12. percben Mertin megszökne, de Borsányi és a Foglok elnyomják. Eichbaum és Lutz megértik egymást, de a kaput már nem találja Lutz. A 17. percben végre gól koronázza a lendületes Ujpest-ostromot. Az előrehúzódott Fejér mellett Jakube Ströckhöz passzol, ez balra küldi a labdát és P. Szabó magas centerét a jól álló Jakube irgalmatlanul bevágja.
    „Ez még nem a partistösz", mondják a tribünön és úgy is látszik, mintha az Ujpest most betenne egy pár gólt Hübner kapujába. Ez azonban — az ujpesti drukkerek legnagyobb bosszúságára — csak ígéret marad, mert közben a Bocskay is vezet néhány szép támadást, ha nem is veszélyesen. A 23-ik percben Acht gyönyörűen lehúzza Keviczky szabadrúgását, majd Baik büntetőrúgását teszi ártalmatlanná., Hübner is megmutatja, hogy tud, kétszer is bravúrosan lép közbe. Fogl II. nagy tapsot kap Mertin szép szereléséért, majd Szentmiklóssy hosszú lövését fogja Hübner. Ujpest most rákapcsol, főleg Ströck révén, akit a visszaeső Keviczky már nem tud fogni. A 39. percben Ströck irtózatos bombáját fogja Hübner, akit a 43. percben Jakube labdával együtt majdnem a kapuba ragaszt. Az erős Ujpest-finisben P. Szabó, majd megint Ströck ereszt meg egy-egy bombát, de Hübner véd. A Bocskay-védelem jól állja az Ujpest-finist s így az eredmény nem változik.

    Sporthirlap, 1928. szeptember 17.