magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Hungária FC 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 3. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.12, 22:16
    Hungária-III. ker. FC 4:0 (1:0)

    A Hungária fölényes játékban, jól megérdemelt, szép gólokkal győzte le az ujlakiakat
    Góllövő: Hirzer, Hirzer, Nagy, Wéber
    Hungária-út, 4500 néző. Bíró: Gerő.
    Hungária: Ujváry—Mandl, Kocsis —Kléber, Weber, Schneider—Haar, Molnár, Kalmár, Hirzer, Nagy. III. ker. FC: Neuhaus—Kenyeres, Senkey—Steiner, Magyar, Hauser— Mácsay, Schiller, Konyor, Lengyel, Drössler.

    A 16. perc nagy jelenetet hoz. A kiugró Kalmárt Senkey felvágja a tizenhatosnál s Molnár jól rúgott szabadrúgását Neuhaus csak kiütni tudja. A labda balra vágódik, ott Kleber csípi el és néhány lépés után ívelve küldi balra.
    Hirzer jól érkezik és fejéről pontosan csúszik a gól a háló bal alsó sarkába (1:0).
    Kevesebb szépség, több eredményesség a második félidőben
    Hirzer a hátulról kapott labdával a tizenhatosnál terem, ahonnan remek, félmagas lövéssel küldi a labdát a kapu tulsó sarkába (2:0). 11. perc: Neuhaus hiába vetődött a jól irányított labda után.
    26. percben.
    Jobbról egészen Nagyig kacsázik át a labda. A szélső elfogja ballal, flegmatikusan átteszi jobblábra és mielőtt még valaki megzavarná, laposan a kapu túlsó sarkába küldi (3:0).
    Az uj fiu első gólja, az első Csomag dugó.
    Az ujlakiak megemberelik magukat. Lerohanásuk kornert eredményezi Mácsay jól rúg, de a védelem kikotorja a labdát s rövid mezőnyjáték után
    a 29. perc meghozza a félidő nagy jelenetét. Hirzer „abstosszal” hagyja faképnél Konyort és rohan a kapu felé. Kenyeres robog eléje, fejlett technikával talpal, hogy a csatár megakad. Hirzer dühös és hátulról belerúg az ellenfélbe ott, ahol nem fészkel az agy, aztán leül és a lábát fogja. Drössler fut feléje, neki az arcába vágja a sarat. A bíró tesz igazságot: Hirzert és Kenyerest kiállítja, a Hungária pedig szabadrúgást rúg.
    Nagy magas centere száll a kapu elé. Kissé jobbra kerül a labda, ahol Haar csípi el. Centerét röviden rúgja a mezőnybe a védelem, Wéber ráfut és jó lövése csak a háló bal alsó sarkában akad meg (4:0). 39. perc.

    Nemzeti Sport, 1928. szeptember 16.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.12, 21:50
    Hungária—III. ker. FC 4:0 (1:0)

    Szombaton délután zuhogó esőben játszotta a két csapat bajnoki mérkőzését, melyből a Hungária megérdemelten került ki győztesként. A sáros talaj az újlakiaknak egyáltalában nem konveniált és ennek tudható be a nagy gólkisebbségű vereségük. Száraz talajon kétségtelenül keményebb lett volna a küzdelem, így azonban a Hungáriának jutott a két értékes pont és — ami ennél is fontosabb — talán ez az eredmény meghozza az önbizalmat is a Hungária együttesének. A gólokat: Hirzer (2), Csomag és Wéber juttatták rendeltetési helyükre.
    Bíró: Gerő Ferenc.

    Sporthirlap, 1928. szeptember 17.