magyarfutball.hu

Kispest FC - Nemzeti SC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 1. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.11, 18:41
    Kispest—Nemzeti 2:2 (2:1)

    Kispest: Kutrucz — Wégner, Dudás — Deák, Purczeld, Marton -- Senkey, Paczolay, Dán, Presovszky, Csendes. — Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő— Hossó, Volentik, Bartos — Rémay II, Odri, Kautzky, Bihámi, Vanicsek.

    A mérkőzés.
    A sorsolás Kispestnek kedvez, a játék azonban csakhamar a kispesti kapu elé terelődik és az első labda is Kutrucz kapuja mellett talál kiutat. A 9-ik percben Gallina Presovszky labdájára kifut, a labda előbbi hátáról pattan a kapu mellé.
    Senkey újabb beadását Szendrő elhibázza és Paczolay gyenge lövése a hibásan helyezkedő Gallina mellett hálót ér. (1:0).
    A játékba most a Nemzeti, erélyes támadásai visznek életet. Kautzky-Volentik labdájával elhúz Dudás mellett, lövését Kutrucz kiboxolja, a mezőnybe visszakerült labdát viszont Odri öt méterről, a kapufának vágja. A nagyszerű gólhelyzetet a védelem tisztázza. A Nemzeti sorozatos támadásai Török súlyos hibája miatt szakadnak félbe. A 23 percben, a Csendes centerét Dán hibásan helyezkedő Török mellett a hálóba továbbítja, (2:9).
    Kautzky éles lövését Kutrucz hidegvérrel hárítja el. Rémay II gyors akciója eredménytelen. Volentik hosszú lövése kapu mellé megy. A 34. percben
    Vanicsek beadását Kautzky fogja, a védelmen keresztülharcolja magát és lapos lövéssel megszerzi csapatának első gólját. (2:1).
    A 38. percben Paczolay kiadását a tisztán, álló Senkey stoppolja, utóbbi lövése magas ívben süvít el a kapu fölött. Rémay II kornere kavarodást teremt, de Deák kritikus helyzetben tisztáz. Rémay II. beadását Kautzky a kapu fölé rúgja. Rémay II. centerét Kutrucz nehezen fogja.
    A második félidő Nemzeti-támadásokkal indul. Vanicsek villámgyors előkészítő akcióját hajszálpontos beadással fejezi be, Odri hatalmas rössel startol a labdára, amelyet azonban Dudás ér el: előbb és a labdát,a mezőnybe továbbítja A 3. percben
    Hossó kiszökteti Rémay II-et, aki a fedezetlenül hagyott Kautzkyhoz passzol. Kautzky a kifutó Kutruczot kicselezve, a 16-osról kiegyenlít. (2:2).
    Kispest szórványos támadásai csak itt-ott tudják megszakítania Nemzeti erőteljes és már-már állandósuló támadásait. A Hossú faultja miatt a tizenhatosról megítélt szabadrúgást Dán emberbe lövi. Rémay kornerét Kautzky fejeli,de Kutrucz bravúrral ment. A 22. percben Rémay gyorsan lefut, a tizenhatos előtt senki által sem zavartatva, befelé kanyarodik, de közvetlen közelről indított lövését Kutrucz kornerre üti. A 24. percben Senkey kornere kavarodást teremt, a veszélyes helyzetet Szendrő tisztázza. Senkey újabb beadása izgalmas pillanatokat hoz, de Szendrő gyors közbelépése elhárítja a veszélyt. Rémay II. centere a tiszta helyzetben álló Vanicsekhez kerül, utóbbi azonban a labdát kifejeli. Izgalmas finis alakul ki, változatos, élénk játékkal. A Wégner faultja miatt, megítélt szabadrúgást Kautzky 25 méterről hajszálnyira felemeli.
    Iváncsics Mihály kitűnően bíráskodott.

    Sporthirlap, 1928. szeptember 3.