magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Attila FC 1 : 1 16:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.04.27, 19:41 (szerk.: 2023.04.27, 20:06)
    Rendőrök kardlapozásával végződött a szezon első bajnoki futballmérkőzése

    Attila—Nemzeti 1:1 (1:1) — A szezonnyitó mérkőzésen a miskolci csapat gólokka jobb volt, de a pártos bíró miatt nem győzhetett

    Szombat volt, az eső is csepergett, de azért elég szép számmal verődött össze közönség a Millennárison, hogy tanúja legyen az új szezon bajnoki mérkőzésének. A szezonnyitó meccs nem sok örömet hozott. Kétségbeejtően sivár volt a Nemzeti játéka, az Attila már jóval többet mutatott, de náluk , a csatársor kapu előtti határozatlansága hajtott kínosan, mindenekfelett kiábrándító volt azonban
    Klug Frigyes bíráskodása, amely megcsúfolása volt a «pártatlan biráskodás»nak s teljesen irreálissá tette a mérkőzést.

    A mérkőzést a Nemzeti kezdi és Horváth beadását mindjárt Szemzőnek kell védeni.
    Rémay II. kihasználja a bekk bizonytalanságát és védhetetlen labdája után hiába veti magát
    Szemző (1:0).
    Az első negyedóra elmúlt, most feljön az Attila s ettől kezdve a mérkőzés végéig frontban marad. Kása lövésszerű beadását Bartos a tizenhatoson belül kézzel leüti, a bíró nem adja meg a tizenegyest.
    A 25. percben kiegyenlít az Attila. Taccsdobás után Seidlhez kerül a labda, aki mesterien kiszökteti a jobbszélre húzódott Siklósit.
    Siklósi egyedül törtet a kapu felé, kicsalja Gallinát és mellette a sarokba helyezi a labdát.

    A második félidőt Horváth szép lövése vezeti be, azután megint a jó halfsorral dolgozó Attila az ur a pályán.
    A tizenötödik percben Seidl kitör, Török a dresszénél fogva rángatja vissza. Ezt még Klug is észreveszi és megadja a tizenegyest. A labdának Bán áll, de rosszul helyezi, a vetődő Gallina eléri, kapufára üti, onnan Bán elé pattan, aki belőhetné, de elveszti a labdát s nagy tumultus árán a Nemzeti kapu felszabadul.
    A 30. percben Klug elköveti a mérkőzés legnagyobb hibáját, Rémay II. hendszet vét, Klug , az Attila ellen ítél büntetőt. Dankó, a miskolci csapatkapitány tiltakozik, a bíró kiállítja, de az Attila tíz emberrel játszva is frontban marad.

    A birói füttyjellel azonban nem ért véget a mérkőzés. Amikor a játékosok és a bíró lefelé tartottak a pályáról, Dankó, a miskolciak kiállított csapatkapitánya a bíró elé ment és Klug Frigyestől bocsánatot kért, hogy a mérkőzés hevében s az igazságtalan ítéleten elkeseredve megsértette. Dankó és Klug beszélgetését a közönségnek főleg az állóhelyről beözönlő része félreértette.

    Heves tüntetés indult meg a bíró ellen, a helyzet egyre fenyegetőbbé változott és teljesen elmérgesedett akkor, amikor Rémay II. a Nemzeti egyik játékosa és az egyik taccsbiró verekedni kezdett a közönséggel.

    Ujság, 1929. szeptember 1.