magyarfutball.hu

Attila FC - Nemzeti SC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 9. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.22, 19:54
    Attila—Nemzeti 2:0 (1:0)
    A Nemzetin nem segített a csereberélés sem
    Góllövő: Mátéffy, Virág
    Miskolc. Bíró: Himler, 1500 néző.
    Attila: Alberti — Vadász, Sziklai — Bán, Sós, Buzássy — Haraszti, Simonyi, Virág, Mátéffy, Magyar.
    Nemzeti: Vermes — Flóra, Szendrő — Vadas, Gergely, Belcsik — Czétényi, Paczolay, Horváth, Bihámy, Kolontár.
    A gyönyörű idő ellenére is csak kis közönség jelent mega pályán, amelyen a Nemzeti kezdte a játékot, de már az 1. percben az Attila akciója nyomán alakult nagy helyzet. Magyar passzát azonban Virág kapu fölé lőtte. Egy perc mulva Horváth „egyenlít” a másik kapu előtt. Hullámzó játék után a 10. percben Sziklai vét kornert, amit Kolontár kapu mögé irányít. A 13 percben Belcsik vét kornert, ezt Mátéffy fejeli, Szendrő a kapufa tövében ment. Mátéffy nagy bombája után hiába veti magát Vermes, mert a labda arasszal amugyis a kapufán túlra kerül. Az Attilatámadásai most állandósulnak.
    A 25. percben nem is veszélyes Attila-támadás gördül az egész csatársor lábán. A Nemzeti védői elálmélkodnak,
    Mátéffy közben kiugrik és közelről védhetetlen gólt lő. 1:0.
    Magyar—Virág akció tetszetős, de Simonyi nem találja el a labdát. A 32. percben Paczolay éles labdáját a kapufa menti. A 35. percben Paczolay és Czétényi helyet cserél. Most már a félidő végéig nincs esemény a pályán.
    A II. félidő Vermes bizonytalankodásával kezdődik. Kornerre ejt egy labdát, amiből újabb korner születik. Végül is Vermes tisztáz. Az 5. percben Alberti rosszul vetődik, majdnem bepattan fölötte a labda, de Bán az utolsó pillanatban ment. A 13. percben eredménytelen kornerhez jut a Nemzeti. A 18. percben végleg eldől a mérkőzés sorsa.
    Haraszti átmegy a védelmen, okosan betolja a labdát, Virág jól kapja, kiugrik vele és közelről behelyezi a hálóba. 2:0.
    Most Bihámy centerhalfnak megy, a csatársor pedig egészen átalakul: Paczolay, Kolontár, Gergely, Horváth, Czétényi. Most már egyik csatár sem játszik az eredeti helyén. Közben az Attila összekötői is védelembe vonulnak, a Nemzeti tehát két eredménytelen korneren kívül mást nem ért el. Az utolsó negyedóra újra az Attiláé, de a miskolci csapat is csak kornerekig viszi. A 44. percben, van még esemény, Magyar összeesik, kiviszik. Találgatják, mi történhetett vele, hiszen nem is volt ott a labda, de hamarosan elalszik a probléma, mert Magyarnak nincs komoly baja.
    Szemző, az Attila edzője: Végre kifutott a formánk. A játék is szép volt.
    Gallowich Tibor, a Nemzeti edzője: Megérdemelten kaptunk ki. Csatársorunk enervált játékával csak véletlenül lőhettünk volna gólt.

    Nemzeti Sport, 1932. október 24.