magyarfutball.hu

Vasas SC - III. Kerület FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.16, 21:51
    Vasas - III. ker. FC 2:0 (0-0)
    A Vasas nemcsak lelkesebben küzdött, hanem sokkal szebben is játszott és megérdemelten győzött
    Góllövő: Brunecker, Brunecker
    Béke utca, 2500 néző. Bíró: Rotter.
    Vasas: Bereczky — Szemere, Rózsa — Stróbl, Vági, Kiss — Jeney, Remmer, Egry, Brunecker, Stanzl.
    III. ker. FC: Fehér — Werner, Bíró — Steiner, Lutz II., Magyar — Fenyvesi, Schiller, Zilahy, Lengyel, Dömötör.
    A Vasas kezd és mindjárt élénk, gyorsiramú mezőnyjáték fejlődött ki. Bíró a 7. percben félpályáról szabadrugást ível a kapura, Zilahy fejjel Dömötör elé továbbítja a labdát, akinek lövése Szemeréről kornerre pattan.
    Utána Bereczky kétszer egymásután ügyesen kiöklözi a labdát.
    Ezután a Vasas veszi át a támadás irányítását és Bíró néhányszor csak nehezen szereli a Vasas jobbszárnyát. A 10. percben Werner kornerre ment Stanzl elöl,, de ez sem hoz eredményt.
    Az iram mind hevesebb lesz, a Vasas erősít és egyik szép akciót a másik után indítja meg az óbudaiak kapuja felé, amelyben Fehér meglehetősen bizonytalan. A 15. percben Egry fejéről leperdülő labda az ő kezéből is kiperdül, de még idejében javít. Utána Stanzl lövését kivetődve csak röviden üti ki, Egry azonban, szerencsétlenségére, belé lövi a labdát. A Vasas mind erősebben ostromol és a 18. percben meg is van az eredménye. Egry mintegy húsz méterről félmagas, süvítő lövést ereszt meg akapura, a labda Werner hátáról fölperdül, Fehér és Brunecker egyszerre startol rá és
    a szemfüles kis Vasas-csatár a gyorsabb, a vetődő kapus fölött nagy erővel a hálóba lő. 1:0.
    Újabb Vasas-roham következik, Fehér Jeney fejese mellé üt, de szerencséjére a labda a felső lécről pattan vissza. A 25. percben Schiller kiugratja Zilahyt, Bereczky kifut eléje, Zilahy lő, a labda a kapusról leperdül.az üres kapu felé, de erejét veszi, úgyhogy Szemere még a gólvonalon utoléri és felszabadít.A 26. percben Fenyves centerét kornerre üti fel Bereczky, ebből Zilahy kapu fölé fejel.
    Vasas-támadások hosszú sora következik ezután, a 32. percben a Vasasbalszárny ér el kornert, Stanzl sarokrúgását Fehér kiejti, de Remmer a kapu fölé lő.
    Remmer húszméteres szabadrúgása leperdül a következő percben Bíróról, Fehér azonban kivetődve elcsípi a labdát Brunecker elől. A 41. percben Dömötör a kifutó Bereczky mellett kapura gurít, Kiss azonban a gólvonalon állva ment.
    A 42. percben Fenyvesi centerét Bereczky kiejti, Dömötör rástartol a labdára, Stróbl azonban az ötös sarkán elvágja.
    11-es!
    Zilahy áll a labdához és nagy erővel pont Bereczkynek lövi, aki kiüti, Zilahy erre toronymagasan fölé vágja.
    Heves az iram a II. félidő elején is. A küzdelem most változatosabb, az óbudaiak is energikusabban fekszenek bele. A 8. percben Rózsa kornert vét, ez nem hoz eredményt. A 11. percben Stanzl centeréből Magyar csaknem öngólt vét, hátrafelé perdülő labdáját azonban Fehér még kornerre tudja tolni.
    A Vasas lassan ismét fölénybe kerül és támadásai mind veszélyesebbé válnak.A 19. percben Egry átdolgozza magát a védelmen, lő, de a labda a lövésbe magát belevető Fehérről kipattan és Werner felszabadít.
    Gyors egymásutánban két kornert ér most el a Vasas. A másodiknál Jeney sarokrúgását Remmer kapásból csavarja kapura, Fehér éppen csak hogy fel tudja tolni a labdát és az a felső lécről kornerre pattan.
    Schiller és Fenyvesi most helyet cserél az óbudai jobbszárnyon, de ez sem sokat használ. A 80. percben végre egy szép óbudai támadást látunk, Fenyvesi beadását azonban Dömötör hibázza. A 52. percben Egry tör akapu felé, Bíróval párharcba keveredik, viszatolja a labdát Jeneynek, a szélső centerez és
    a szabadon hagyott Brunecker kapásból a hálóba továbbítja a labdát. 2:0.
    A 37. percben a III. kerület szépíthetne az eredményen. Dömötör lefut, ideális centerét azonban Zilahy kapásból élesen fölé vágja. A másik oldalon Stanzl szökik most ki, közeli éles lövése azonban hajszálra a jobb léc mellett süvít el. Az utolsó előtti percben Egry erőszakol fel még egy kornert, de ez sem hoz eredményt és vége a meccsnek.
    Jelinek, a Vasasok trénere: A csatársor átütőereje döntötte el a mérkőzést a javunkra. Kiss Gábor a mezőny legjobb embere volt.
    Senkey Imre, a III. kerületiek trénere: A Vasas megérdemelte a győzelmet, nemcsak nagyobb győzniakarással küzdött, hanem jobb futballt is játszott. Magyaron és Dömötörön kívül a többiek mélyen formájuk alatt szerepeltek.

    Nemzeti Sport, 1931. április 20.