magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Hungária FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.14, 22:13
    III. ker. FC—Hungária 1:1 (1:0)
    A váratlanul gyengén játszó Hungária a végén mégörülhetett az egy pontnak Góllövők : Fenyvesi, Sárvári
    Hungária út, 10.000 néző. Bíró: Iváncsics.
    III. ker. FC: Fehér — Király, Biró — Steiner, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Schiller, Zilahi, Lengyel, Dömötör.
    Hungária: Ujváry — Nagy, Mándi — Rebró, Kompóti, Sebes — Héjas, Barátky, Sárvári, Híres, Titkos.
    A pályán a talaj nem is nagyon csúszós. Úgy látszik, csak a portalanításra volt elegendő az eső. A Hungária választ, a III. ker. FC kezd. Már az első akció Titkos szöktetése, Steiner azonban jól szereli a nagy szélsőt. Ez az eset azután sokszor ismétlődik a továbbiak folyamán. Az első komoly szituáció a Hungária kapuja előtt esik, de némi szerencse felszabadít. A 6. percben Rebró felbukik a labda előtt, Lengyel résen áll, szökik és pompás saroklövését Ujváry csak nagy bravúrral teszi ártalmatlanná. Utána kornert ér el a III. kerület, ebből nem lesz semmi. Dömötör beadását csak nehezen csípi el Ujváry. Nagy ment most kornerre, Ujváry a labda mellé fog, de szerencsére a labda is kapu mellé megy. A Hungáriának nem megy a játék. Panasz merül fel a labdára, kicserélik. A 15. percben végre Titkos küzd ki magának egy labdát, szökteti Hírest, aki jó centerez és
    a befutó Sárvári tíz méterről kapásból kapu fölé vágja a labdát.
    Király löki Sárvárit, a szabadrúgás kapu mellé megy. Kompóti—Sárvári —Titkos—Híres lábán vonul egy remek akció, a lövés azonban célt téveszt. Most a Hungária támad, de az akciókba minduntalan becsúszik egy-egy hiba. A 25. percben Híres bombája kapu fölé kerül. Rebró faultja miatt szabadrúgás van, amit Dömötör túl erősen rúg, Zilahi lövése emberről pattan vissza, Lutz labdája kapu mellé kerül. Kompóti a lövéssel próbálkozik, ez sem megy. Rebró mindig nagyobb feladatok elé állítja Ujváryt. Titkost a két kerületi hátvéd egyesült erővel is alig tudja szerelni. A 33. percben Király hendsze miatt van szabadrúgás, amit Barátky rosszul rúg. Most nyílt a játék. Steiner jó labdájával Fenyvesi fut el, beadását Zilahi remekül lövi sarokra, Ujváry ismét mesterien véd. Lengyel éles lövéséből korner lesz. Majd a Hungária rúg két eredménytelen kornert, amiket a 41. percben egy harmadikkal told meg. Ezt Titkos szépen csavarja, alighogy kiperdül a sarok mellett.
    A 43. percben Dömötör ad be jó labdát, ezt Nagy fejeli, de a fejes rövid.
    Fenyvesi és Sebes van a labdán, de a szélsőnek sikerül elérnie jobban. Eltalálja és a labda lassan, de biztosan gurul a sarokba, miután Ujváry kétségbeesésében már kifutott szentélyéből. 1:0
    A félidő utolsó eseménye Nagy beszállása Dömötörbe, amiért bírói figyelmeztetésben részesül.
    Szünetben eleredt az eső és most már lassan csúszósabbá válik a talaj. A Hungária mindjárt a startnál nagy lendülettel fekszik bele a játékba. Ez azonban csak öt percig tart, a jól védekező kerületiekkel szemben pedig ez kevés. A 7. percben Nagy hazaad, amiből kerületi korner lesz. Ezt Dömötör vonal mögé irányítja. Mindig több a rossz húzás a Hungária akcióiban. Hirtelen veszélyes helyzet alakul a Hungária kapuja előtt, a bíró tévesen ofszájdot fúj. A 13. percben Mándi vét kornert, ami után Fenyvesi viszszahúzott labdája veszélyes helyzetet teremt. Nagyról esik most az újabb kerületi korner, amit Lengyel remekül fejel sarokra, Ujváry még remekebbül védi. Dömötör éles lövése a sarok mellett süvít el. Most a Hungária csatársora is megembereli magát.
    Titkos nagy formában húz el, beadását Barátky kapu fölé fejeli. Nagy helyzet volt!
    Titkost könyökkel szereli Király, amiért szabadrúgás jár. A Hungária nagyon akar, de semmi sem sikerül neki.
    A 22. percben a Hungária jobbszárnya gólt csinál, de — csak fütty után. Lengye! szép lövése kevéssel a léc fölőtt suhan ki. Titkos végre kiszabadul Steiner és Király öleléséből, de most Bíró keresztezi le. A Hungáriának vannak most kiadósabb támadóperiódusai, amiket azonban mindig egy-egy veszélyes kerületi támadás szakít meg A 29. percben Zilahi arasszal lő kapu mellé. A 32. percben Híres kitör, de túloldalra csúszik és lövése félremegy. A 34. percben Héjas viszi le a labdát, kornerre szerelik.
    A jól irányított kornert Sárvári élesen fejeli a kapuba, ahonnan Biró már elkésve üti ki kézzel a labdát. 1:1.
    A 36. percben majdnem gólt lő a III. kör. Zilahi szépen viszi a labdát, a tiszta helyzetben levő Dömötörhöz passzol, de a lövés keresztben kimegy. Most nagyon heves lesz a küzdelem, szaporodnak a szabadrúgások. A Hungária különösen a balszárnyán ostromol, de komoly gólhelyzetet nem tud teremteni. Az utolsó percekben a kerületiek már húzzák az időt.

    Nemzeti Sport, 1930. október 6.