magyarfutball.hu

Újpest FC - Budai 11 6 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.11, 20:06
    Ujpest—Budai „11“ 6:0 (4:0)
    A bajnokcsapatot viharzóan ünnepelte lelkes közönsége
    Góllövő: Avar, Jávor, Avar, P. Szabó, Avar, Kiss
    Ujpesti stadion. Bíró: Salgó.2500 néző.
    Ujpest: Hóri — Sternberg, Futó — Szalay, Szűcs, Sáros — Pusztai, Avar, Jávor, Kiss, P. Szabó. Budai „11\" : Fábián — Wéber, Kárpáti II. — Magda, Burger, Schuster — Rökk, Sztancsik, Polgár, Kárpáti I., Czumpf.
    Nagyvonalú módon szerezte meg Ujpest csapata a biztos bajnoki címhez szükséges két pontot.
    A budaiak komoly igyekezettel játszottak és a II. félidő képe alapján már nem is volt hatgólos különbség a két csapat között. Ujpest főleg az I. félidőben játszott bajnokhoz méltó játékot. Szünet után, mintha kissé megülte volna a csapat küzdő kedvét a már elvitázhatlan győzelem.
    Ujpest öltözőjében nagy nyugalommal folyik a készülődés. Csak a vezérkar nyugtalan, de nem mutatja. A budaiaknál a beteg Tőröst Kárpáti II. helyettesíti, egyébként ugyanaz a csapat, amely a Bocskai ellen és Nagyváradon is szépen szerepelt. Sztancsik panaszkodik erősen a nagyváradi csaták nyomaira. Ujpest választ, a Budai 11 kezdi a játékot. A budai balszárny támadása a 16-oson belül elporlad, az ujpesti jobbszárny viszonozza a látogatást, de Pusztai kivágja az alapvonalon a labdát. A 2. perc nagy ujpesti gólt hoz. Szűcs kitolja Szalaynak a labdát, a jobbfedezet pedig remek labdával teszi ki Avart.
    Húsz méterről zúg a labda a bal felső sarokba. Ez újra a régi Avar volt! 1:0.
    Fábián ugyan kitolhatta volna a labdát, ha korábban indul el a robinzonáddal. Most Crumpf és Schuster lő kapu mellé. Ujpest jobban kiveszi részét a támadásokból, ennek látható jele két szögletrúgás, mind a kettőt Kárpáti II.vétette. Pusztai az elsőt kapu mögé irányítja, a másodikat egy harmadik szöglet követi, ami után Jávor fejesét Wéber a kapu sarkából fejeli ki. Polgár balszárnyával visz szép táamdást, amikor visszakapja a labdát, rosszul jön neki lábra. Nagyon szép Avar—Pusztai akció után Avar lábáról pattan félre a labda. A 18. percben középről indul el az ujpesti támadás. Avar előbb állít, majd jó labdával küldi harcba Pusztait. A szélső csavarra adja be a labdát,
    Jávor ügyesen fut rá és öt lépésről beteszi a jobb sarokba. Fábián tehetetlenvolt a gyors akcióval szemben. 2:0.
    P. Szabó bombája Fábiánba pattan. Most a budaiak balszárnya rohamoz, Szalay szögletre ment. Ezt Hóri kiüti, Sáros a mezőnybe küldi. Futó kezén csattan a labda, jóval a 16-oson kívül van, úgy sem lenne 11-es, de a bíró különben sem ítéli szándékosnak.
    Pusztait Weber szereli most szögletre. Ezt a szögletrúgást is kapu mögé küldi a fiatal jobbszélső. Vitás ujpesti szögletet csak tacsbíró véleménye alapján ítél meg a bíró. Szűcs hirtelen megszűrt labdája majdnem a sarokba megy.
    A 35. percben P. Szabó viszi a labdát, beadását Kiss jól hosszabbítja,
    Avar kapja a labdát és Fábián hiába fut ki, mellette száll a labda a hálóba. 3:0.
    Avarnak van most egy 25 méteres szabadrúgása balról, erős, de kapu fölé száll. Sztancsik remek lövését Hóri bravúros vetődéssel üti ki. A 43. percben Sternberg gikszere folytán Polgár kerül nagy helyzetbe, de Hóriba vágja a labdát. Egy perc múlva a Budai 11 kapja a gólt. Wéber túl erősen szereli P. Szabót.
    A szabadrúgást a 16-os vonalnak a szögletzászlóhoz közel eső oldaláról olyan pompásan csavarja P. Szabó, hogy a labda Fábián feje fölött a túlsó sarokba behull. 4:0.
    Az I. félidő alatt kínos feltűnést keltett a nézők egy kis töredékének ízléstelen tüntetése a sajtópáholy előtt. Annál kellemesebb látvány volt az ujpesti gyerekcsapatok ügyes játéka. Nem kell félteni a magyar futballt, lesz utánpótlás.
    A II. félidő első eseménye P. Szabó lesállása. Azután az ujpesti jobbszárny veszélyes, Fábián bizonytalankodik. Sztancsik passza után Polgár lövése Futó lábáról kerül szögletre. Hórinak kétszer is öklöznie kell utána. Szűcs labdáját P. Szabó fejjel centerezi, Avar tiszta, már szinte a hálóban látszik a gól, amikor Kárpáti II. ment. A 6. percben Czumpf lefut, beadását Sternberg fejeli hátra,
    a labda a felső lécről pattan le. Majdnem öngól lett.
    Ujpesti szöglet után Sáros hatalmas lövését Fábián remek robinzonáddal tolja szögletre. Szalay passzát sem Jávor, sem Avar nem éri el. P. Szabó újabb szögletet harcol ki. Most elromlik a játék. Ujpest ugyan most is sokat támad, de sok a magas labda, sok a rossz lövés. Az ellanyhulásból a Budai „11” emelkedik ki előbb. Rökk beadását Polgár a felső kapufának fejeli. Jávor és P. Szabó küld éles lövést kapu mellé, majd újra percekig nincs játék. A 24. percben Sternberg szögletet vét, utána hosszadalmas fejelgetés következik, majd Polgár közelről nagy helyzetben Sternbergbe lövi a labdát. Ebből újabb szöglet lesz. Félóra elteltével Ujpest erősít. Előbb szögletrúgást ér el, majd a 34. percben Magda gáncsa miatt megítélt
    szabadrúgást Sáros élesen küldi a másik oldalra. Avar talppal találja a labdát, amely a kifutó Fábián mellett a hálóba perdül. 5:0.
    Avar összeütközik Fábiánnal, aki egy percig sínyli ezt, de azután véd tovább. Czumpf fut le ezután lesből, támadását szögletre mentik. Futó fejel még össze Rökkel, nagyon fájlalja az arccsontját. Az utolsó percben Szalay ad befelé jó labdát.
    Avar továbbítja és Kiss Gábor a center helyéről fordulásból lövi. Burger hiába teszi be a lábát, a labda a hálóba vágódik. 6:0.
    Ujpest a bajnok.

    Nemzeti Sport, 1933. május 29.