magyarfutball.hu

Kispest FC - Attila FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 20. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.26, 19:33
    Kispest-Attila 1:0 (0:0)
    Góllövő: Szepes
    Kispest, 1000 néző. Bíró: Solymos.
    Kispest: Dénes — Szemere, Rozgonyi — Mikes, Szenes, Keresztes — Szabó I., Szabó II., Kormos, Szepes, Serényi.
    Attila: Alberti— Bán, Sziklai — Szabó, Buzássy, Virág — Sajó, Simonyi, Bohus II., Mátéffy, Rudas.
    Az Attila tetszetős rövid passzjátékkal kezd. A 4. percben támad először a Kispest Serényi révén, Kormos jó helyzetbe kerül, mert Bán hibáz, de a szélső elrontja egy hosszú fejessel a helyzetet. Egyik csapat sem erőlködik. Meddő a játék. A félidő végén határozott Attila-fölény állapítható meg, de minden megtörik a két szélső gyengeségén és Simonyi driblijein.
    Ugy látszik, a félidőbeli fejmosás használt a kispestieknek, mert a II. félidőben élénk iramot diktálnak. Már a 3. percben megvan a döntő gól.
    Mikes ívelten vág át egy labdát Szepes fejére, aki szépen maga elé ejti és a két ámuló bekk között a kifutással egy pillanatot késő Alberti melleit elpöcköli. A labda lassan vánszorog a kapu jobb sarkába. Gól. 1:0.
    Most kezdenek csak belemelegedni a csapatok! Támad is most az Attila. A Simonyi—Sajó-akció tetszetős, de nincs, aki befejezze. Serényit ismét lesálláson fogja a bíró. Serényi feleles, mire a bíró meginti. A 10. percben az Attila fölforgatja csatársorát. Rudas lesz center, Sajó balszélső és Bohus II. a jobbszélső. Jobban is megy a játék. Sajó is jobban érzi magát az eredeti posztján, Rudas irányítása is okosabb. Közben a bíró rendőrséggel kiürítteti a pálya belsejét, mert Révész dr.-ral nagy vitája volt.
    A 40. percben a sérült Virág helyet cserél Simonyival. A Kispest is felébred, de két korneren kívül mást nem tud elérni. Szabó II. és Kormos tisztán állva kapják Serényinek sikerült beadását, de amíg „sorsot vetnek”, hogy ki rugja, addig Bán befut és kornerre szerel. Az utolsó percek az Attilát találják támadásban.

    Nemzeti Sport, 1933. május 15.