magyarfutball.hu

Bocskay FC - Attila FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 13. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.23, 19:05
    Bocskai - Attila 3:1 (1:1)
    A debreceni csapat játszotta a jobb futballt, a megérdemelt győzelmet mégis csak a szerencsés körülmények szülték
    Góllövő: Teleki, Mátéffy, Vágó (11-esből), Teleki
    Debrecen, 2000 néző. Bíró: Leiner(Közép).
    Bocskai: Varga — Vágó, Janzsó — Palotás, Moóré, Tatár — Markos, Vincze, Teleki, Kovács, . Attila: Alberti — Bán, Sziklai — Szabó, Buzássy, Virág — Stanzl, Simonyi, Rudas, Mátéffy, Magyar.
    Az Attila kezdi a játékot s azonnal határozott támadásokat vezet ellenfele ellen. A miskolci közönség hangos jókedvvel buzdítja csapatát, mely szorongatja a Bocskait. Magyar lövését védi Varga, majd kifutva kell mentenie az újabb rohamot. Az 5. percben véteti észre magát a Bocskai csatársora. Teleki viszi a labdát, Kovács jó érzékkel fut előre, meg is kapja a labdát, de lövését Alberti védi. Nagy taps hangzik fel a Bocskai-táborban s ez Telekiéknek szól. De tapsolja a miskolci sereg is — Albertit, aki igen ügyesen mozog. A Bocskai erősít, Teleki szép lövése mellé viszi a labdát. Rudas helyzete igen sokat ígér, de a döntő pillanatban elesik a center. Teleki és Moóré fényesen játszik, gördülnek a támadások. Két szögletrugás az eredmény, amit Hevesi fölé küldött labdával fejez be. Az újabb támadás végén nagy harc kerekedik Alberti kapuja előtt. Teleki, Markos, Vincze lövése sorra emberbe akad, végül újabb kornert kell Albertinek hárítania, amivel meg is oldódik a helyzet. Az Attila csak lerohanásokkal tudja megszakítani a Bocskai fölényét. Ezek a lerohanások nem veszélyesek. De nem tud semmi kialakulni a Bocskai fölényéből sem, mert a miskolci védelem sziklaszilárd s Alberti kitűnően véd. Mintha a múlt minden hibáját jóvá akarná tenni! Markos kapásból küldött labdája kapu fölé száll, Vincze pedig elrontja helyzetét. A 40. percben végre eredményes lesz a csapat. Teleki kitűnő labdát ad Markos elé, a szélső elfut vele és beadja.
    A beadás hosszúra sikerült, Hevesi fejeli vissza középre, hogy Teleki fejese továbbítsa a hálóba. (1:0).
    Nagy az öröm, harsog a buzdítás. De hamar elhal. Ártatlannak tűnő támadást vezet ugyanis az Attila Magyar révén. Varga kifut, de elesik, sőt összefut a két hátvéd is, viszont a labdát egyik sem találja el, mert az Mátéffy elé kerül, aki a kapuba lövi. (1:1). 43. p.
    A miskolci tábor újra hangra kap. A félidei szünetig más, érdemleges esemény nem is történik.
    Szünet után mindenki a Bocskai rohamait várta. Ezek azonban elmaradtak. Annál inkább támadott az Attila. Támadásainak során a 8. percben Stanzl lefut a labdával, Varga eléje rohan. A kapusnak most is hibás a kifutása, elesik, a labda róla Mátéffy elé perdül,
    Az összekötő nyugodtan továbbítja a hálóba, de közben Rudas lesre futott s a bíró nem adja meg a gólt.
    A miskolciak hevesen vitatják az ítélet helyességét, a bíró azonban nem enged. Szabadrúgást rugat, mire a Bocskai ugyancsak belefekszik a játékba. Észbe kapott a csapat, Alberti azonban fényesen véd. Nem hoz sikert vele szemben két korner sem. Palotás Simonyival ütközik össze, a fedezet sínyli a dolgot. A játék egyre hevesebb és keményebb. Hevesi szögletrúgását az Attila lefutása és kornere követi, mely nehéz helyzetet teremt. Szabadrúgással oldódik meg ez, amiből Virág küldi kapura a labdát, de Varga védi. A 28. percben Vincze Hevesi elé játszik.
    A szélső rohan a labdával, két játékost cselez ki s kitűnő helyzetbe került már, amikor Bán elvágja.
    Vitathatatlan tizenegyes. Teleki, majd Markos készül a rúgáshoz, de egyik sem akarja rúgni. Erre ott terem Vágó, aki a hálóba vágja a labdát. (2:1).
    A Bocskai most már nyugodtabban játszik, az Attila pedig kedvét veszti, izgatott. Ujra két kornerrel szorongat a debreceni csapat s a másodikat Hevesi jól rúgja. Kovács tovább fejeli a labdát Vinczének, az összekötő meg Telekinek továbbítja s
    a center fejéről kerül a hálóba a harmadik debreceni gól. (3:1). 39. p.
    Az utolsó percek egyhangú játékot hoznak s nem akad különösebb esemény.

    Nemzeti Sport, 1933. február 27.