magyarfutball.hu

Hungária FC - Attila FC 9 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 2. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.23, 20:09
    Hungária—Attila 9:0 (2:0)
    Az Attila félóra alatt elkészült erejével
    Góllövő: Titkos, Barátky, Cseh, Cseh, Kalmár, Kalmár, Cseh, Szaniszló, Cseh
    Hungária-út. 8000 néző Bíró: Vicenik
    Hungária: Ujváry — Mándi,Kocsis — Barátky, Wéber, Szaniszló — Ottávi, Cseh, Kalmár, Titkos, Szabó III.
    Attila: Alberti — Vadász, Dankó — Buzássy, Sós, Bán — Hernády, Simonyi, Magyar, Haraszti, Sziklai.
    Pompásan indul a játék. A Hungária balszárnya lefut s Titkos remek lövése kapufára viszi a labdát. Ez már igen! Utána azonban mezőnyjáték alakul ki, amelyben Szabó III. játszik ügyesen, tetszetősen, de egyelőre nem hasznosan. A 4. percben a jobbról jövő labdát Cseh kapásból vágja kapura, de Alberti nagyszerűen védi a nehéz labdát, pedig az irányt is változtatott. A 7. percben Szabó szögletrugása rossz, majd a rontogató Ottávi is kapu mögé küldi a sarokról a labdát. Hosszas adogatás után azonban Ottávi jól emel kapu elé, de Alberti fényesen öklöz.
    A miskolci kapusra mindenki felfigyel.
    Wéber fölé lő, szabadrugás után meg nagy gőzben van Alberti, de a szerencsével sem áll hadilábon — egyelőre. Elcsúszik, de Kalmár is elcsúszik a döntő pilanatban. Sarokrugás után Alberti megint remekül és biztosan öklöz, Szabó III.beadása után meg kornerre tolja Cseh kitűnően helyezett fejesét. 14. p. Nagy taps zúg a remek védésre. A játéknak az a képe, hogy Alberti küzd a Hungária ellen,
    mely igen sokat támad. A 16.percben ujra kapu mögé rug a sarokról Ottávi, mire hosszas mezőnyjáték alakul ki. Egyik csatársor sem jut el azonban a kapuig, Ujváry első ízben Mándi hendsze után nyul labdához a 20. percben. Szabó III. és Buzássy harca utána bíró dobja fel a labdát, mellyel Titkos tör át, de fölé lő. A miskolci bekkek sorozatos hibái is kihasználatlanul maradnak, míg a 25. percben előretör az Attila s a kitűnő helyzetbe került Magyar Kocsis lábán bukik keresztül. A közönség nagy része büntetőt vár, hangosan követeli is, de a bíró nem látta 11-esnek az kétségtelenül annak tűnő esetet. Ujra a Hungária támad, sarokrugást ér el, mely után Titkos nagyszerű kapáslövését biztos ugrással fogja el Alberti. Az egész nézőtér ünnepli a fiatal ujoncot s a Hungária láthatóan lendületesebben küzd, hogy Albertit megtörje. Megint a balszárny támad, a beadást Vadász elfejeli ugyan Kalmár elől,
    de a labdát Titkos szerzi meg s nagyszerű lövéssel a háló jobb felső sarkába küldi védhetetlen gólját. (1:0).
    Alberti nagy vetődést csinált, de mégis elsuhant előtte a labda, ő pedig a kapufába ütődött. 29. p. A Hungária még jobban fokozza az iramot. Sós hendsszel akasztja meg a támadást s a 18 méteres szabadrúgás elé nem áll sorfalat a miskolci gárda.
    Barátky pompásan találja el a labdát, mely félmagasan repül az előre lépő Alberti baloldala felé. A kapus vetődik rá, de öklével csak érinteni tudja s hálóba csapódik a második gól. (2:0). 31. p.
    A közönség — nem figyelte meg jól az esetet — máris pálcát tör eddigi kedvence felett: — Pózol ez a gyerek — mondják.
    Mándi sorozatos faultjai tűnnek most fel, a 39. percben rúgott sarokrúgás után pedig Kalmár fejel szépen, de a vonalon álló Vadász elhárítja a biztosnak látszó gólt Magyar és Haraszti helyet cserél a miskolci támadósorban, mely a 42. percben Ujváryt is foglalkoztatja, sőt a következő roham végén kitűnő helyzetből lő kapu fölé Simonyi. A 45. percben azonban már csak a szerencse menti meg Alberti kapuját a góltól.
    Néhány jó támadást vezet az Attila, helyzete is akadna, de nem tud mit kezdeni a csatársor a döntő pillanatokban. Annál biztosabb a Hungária. Az 5. percben Kalmár Szabó III. elé játszik s a szélső jó beadását
    Cseh lefelé fejeli a földre.
    Alberti nem ismeri még az efféle labdát, megvárja annak ugrását. De hiába nyújtózik utána, mert csak ujjai hegyével éri, mögé esik a bőr s kapkodása most már csak beljebb segíti a hálóba. Tiszta rutintalanság volt. 3:0.
    Az Attilát nagyon megzavarja a dolog. Semmire sem megy. Sőt a 9. percben újra elfut
    Szabó III, akit Buzássy hiába nyom, mert élesen, félmagasan küldi kapu elé a labdát.
    Cseh beleteszi a lábát s pár lépésről szinte láthatatlanul csapódik be a találat. (4:0).
    A Hungária nagyon szorongatja most ellenfelét. Ottávi centerére Alberti jól jön ki, bekkjei azonban nem védik s Kalmár alaposan beleugrik. Cseh mellé csúsztat, Kalmár lesre fut, kornert rúg a Hungária, szóval túlságosan egyoldalú a játék. A 15. percben Sziklai lesről fut s hiába fütyül a bíró, a háló sarkába küldi a labdát, de természetesen hiába. Mándi kornerre szerel, Ujváry lehúzza a beküldött labdát. A Hungária lefutás is korrent hoz s Titkos hosszúját kell Albertinek fogni. A 19. percben azonban tehetetlen a kapus.
    A lefutó Ottávi félmagasan centerez s Kalmár kapásból, félmagasan ragasztja be közelről a gólt. (5:0).
    Az Attila rohamok rossz hazaadás után két kornert eredményeznek s azok elhárítása után újra rohamoz a Hungária. A 28. p.-ben azonban Haraszti okos labdája jó helyzetbe hozza Simonyit, akinek lövése gól lenne, de Ujváry jó érzékkel rohant ki s beléje ütközött a félmagas lövés Igen lanyhán folyik most a játék, míg a 32. percben Ottávi el nem fut. Jól emeli most is középre a labdát s
    Kalmár mesés, lefelé irányított fejese a jobb sarokba viszi a labdát. (6:0).
    Az Attila most már szinte nincs a pályán. Csatársora eddig is alig volt észrevehető, de most már a jól kezdett halfsora is eltűnt. Kalmár az égbe lő, Titkos kapu mellé, a 34 percben azonban a Titkos—Kalmár adógatás végén
    a center Cseh elé adja a labdát, aki pontos és máris a sarokban a gól. (7:0).
    Alberti kornerre ügyetlenkedi a labdát, ami azonban hárul . Sziklai jól láthatóan lesről fut el, de centere Ujváry zsákmánya lesz. A 88. perc újabb gólt hoz. Titkos ugrással húzza le a levegőből a labdát a védők orra elől, a befutó
    Szaniszló
    elé játszik vele. A half ügyes csellel teszi hidegre az ellenfelét s éles, félmagas lövése a kapufa mellett viszi be a nyolcadik gólt. (8:0).
    Bán messziről való kísérletezése nem hozhat sikert, de a 42. percben a Hungária-roham végén Kalmár és Cseh félelmetes gyorsasággal adogat a kapu felé.
    Az utolsó passz Cseh elé tolja a labdát s a gólzsák most is a jobb alsó sarokba továbbítja. (9:0)
    Haraszti Magyart ugratja ki s a szélső félmagas lövése csaknem megszerzi a tiszteletgólt. Hajszálra surrant el a túlsó kapufa mellett. Hungária támadással ért véget a mérkőzés.

    Nemzeti Sport, 1932. augusztus 29.