magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Vasas FC 1 : 2 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - Vasas FC 2016
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.08.14, 13:30
    ahogy én látom.
    nézzük meg a tavaly őszi és az eddigi mérleget. tavalyi szezonban a fordulónál így áltunk.
    16GY - 1D - 2V 41-8as gólkülönbség. a védelem dibusszal együtt ugyanaz mint volt. (dibusz-dilaver-nalepa-leo-ramirez) nem gondolom, hogy elfelejtettek volna védekezni. egész egyszerűen eltűnt a csapat védekezése. tavaly gera-nagy ádám szűrt előttük. ebből zoli a rutinjával ádi meg a sebességével tett hozzá jelentőset. ezzel szemben idén egyedül gera van ott aki képes védekezni viszont ő 37en túl kevés már egy szem szűrőnek. ezek mellett tavaly lamah és varga roli is rendszeresen visszalépett illetve bödével kiegészülve már korán megkezdték a letámadást.
    támadást tekintve is előjön a gera - nagy ádám páros hiánya illetve hogy, jelenleg nincs szélső játékunk. az új lovrencsics egyelőre nem sokat tett hozzá a játékunkhoz és varga is elég régóta formán kívül van. ezáltal még inkább középre tömörödik a játékunk. emelett a hajnal helyén játszó trinks sem jelenti ugyanazt a színvonalat. a 2 távozót mindenképpen pótolni kellene mivel bal szélen szerintem nem vagyunk meg illetve kellene egy gyors vkp aki gerát tehermentesíti.
    djuricint nem feltétlenül írnám le. sokat mozog és ezáltal megjátszható. kb. 2-3 évvel ezelőtt böde is pont ezt produkálta. rengeteg helyzetet vert a kapusba vagy kapu mellé. aztán szépen elkezdett ésszel játszani.
    illetve ami még probléma, hogy jelenleg van egy kb kezdő 11ünk aztán semmi. doll kit tudott behozni tegnap is. cukic, busai, gyömbér és sesták. első 3 fradista viszont már kevesek ahhoz, hogy változást adjanak. időhúzó cseréknek 2-3 gólós vezetésnél jók de semmi több.
    szóval a tavaly ősz még még idén is összejöhet de ahhoz óriási fordulatra lenne szükség.


    Szépen összefoglaltad... Azzal azért kiegészíteném, hogy a Nalepa-Leo kettős középen idén már nem lesz elég... Ebből is jól látszik, hogy Doll-nak a kialakult helyzetben annyi felelőssége van, amennyi szerepe az átigazolásokban... Ha ott övé a gyeplő, akkor sok, ha csak korlátozottak a lehetőségei, akkor Orosz a bűnbak. Az alapjátékunk megvan, amikor kellett Doll váltott két csatárra, mindent megtesz, de ez a keret ennyire képes... Tavaly egy kategóriával gyengébben kezdtek a riválisok, ezt kihasználtuk, de idén ez a keret kevés lesz egy dominanciához... Ahhoz elég lehtet, hogy szoros versenyben esetleg nyerjük a bajnokságot...


    Tegnap lemaradtam Djuricin második félidei nagy helyzetéről, ami úgy látom nem került be az összefoglalóba. Őt lehet hibáztatni a tegnap kihagyott helyzetekért, de emlékezhetünk hogy Higuain mennyi helyezetet hagyott ki egy VB döntőn, aztán olasz gólkirály lett és euró tízmilliókért adták tovább. Szóval Djuricin nálunk akár még jó is lehet.
    Jobb helyzetkihasználással meglett volna a tegnapi meccs. Viszont nincs aki Somália és Nagy Ádám szerepét betöltené; teljesen felesleges emberek ülnek a padon (vagy még ott sem), miközben zsugoriak vagyunk és nem tudjuk a néhány jó játékosunk megtartásával és melléjük (nem helyettük!) igazolva erősíteni a csapatot.


    Egy olyan meccsen kaptunk ki, amelyet gólokkal kellett volna megnyernünk. A helyzeteink és a játékunk alapján. Olyan gólokat kaptunk, amelyeket korábban már egypárszor benyeltünk tanulságok nélkül. A profizmusban ez büntet, sőt még a mennyeiben is. Erre képes csak a hazai mezőny ellenünk. Pontrúgásokból és kontrákból megverni minket. Hogy ez utóbbi nálunk miért nem működik talány? Nem Doll talánya, hanem egy -két játékosunké.Már örök igazsággá válik nálunk, hogy a tanulságok csak szavakban kifejezhetők, a tettekben már feledékenyek. A sok kihagyott helyzete után Gyurkát le kellett volna hozni. Seszták csak zsenge szellő, semmi tűz, semmi robbanás. A hátvédsor Ramó kivételével csak szorgalmas, de nem több. Tegnap senkit sem lehetne dicsérni, de agyonszidni sem. A bírók kivételével, na meg a vasas szenny játékával.


    ár nem igazán játszotta a klasszikus szélső szerepét a kis Csernik, látszik, hogy nem véletlenül kapta meg a lehetőséget! Amikor bevitte Doll Trinks helyére, ott már eltünt. De gyors, bátran cselez, és tud is. Nekem tetszett.


    Nincsenek jól fejelőink... Elöl Gera és Böde maximum, hátul Nalepa valamennyire és pont. De a kezdősebessége egyiknek se az igazi. Így hátul marad a terület védekezés, ahol rendre megvernek minket, elöl meg a lecsorgók... Egy valamire való csapatban van két robbanékony jól fejelő középhátvéd, és egy vkp legalább... Plusz a centerünk... Nálunk ez egyikükről se mondható el... És ez nem Doll hibája...


    Nyavalygunk, pedig nem kellene. Öning is csak ugyanazt csinálta, mint amit Storck a válogatottal. Erősebb ellenféllel szemben szervezetten bekkeltek és vártak a 3-4 sanszra, kettő be is jött és szerencséjük is volt. Csak jános bácsi csapata ezt kevésbé szimpatikusan csinálta és nem is tetszett nekünk.

    Ezzel együtt is inkább kapjunk ki az nbi-ben támadó focival, mint legyünk 5 forduló után listavezetők gusztustalan időhúzásos bekkelős célfutballal.


    Böde immár századszor leírom, a taktika áldozata. Nem is kap használható labdát. Legtöbbet a szélen vergődik. Alkalmatlan a kétcsatáros játékra.


    Érdekes Gyuri 5 ször annyit mozgott,ráadásul szélről tört be és meg is csinálta magának a lövőhelyzetet.Böde magától miért nem képes alkotni? Amúgy meg meg sem lehetett játszani. 16 oson belüli mozgása nagyon gyenge,semmi irányváltás. Mozogni kell nem állni.


    Egyszerűen nem lehet megjátszani nem véletlenül a második hullámba lettek belőve a labdák. Nem tud lemozogni persze ,hogy nem kap labdát.


    Szánalmas volt a ma esti publikum. Életem Fradi mélypontja...:((((


    1., Ha csak a helyzeteink felét berúgjuk, 3-4 góllal nyerünk.
    2., Ma sem taktikailag buktunk el. Ma sem az edző miatt buktunk.
    3., A védelmünk és a középpályánk gyenge.
    4., Ha a 10 mezőnyjátékosunkból elengedünk kettőt, akik húzóemberek voltak, és nem pótoljuk őket, akkor nem kell meglepődni a komoly visszaesésen.
    5., Nem kell meglepődni azon sem, hogy Doll nem tudott kit behozni, mivel nem igazoltunk még mennyiségre sem eleget.
    6., Ma Böde csatár létére még helyzetbe sem került, de még nagyon jó megmozdulása sem volt.
    7., Djuricin egymaga 3 gólt legalább rúghatott volna.
    8., A pontrúgásaink borzalmasak.
    9., Dibusz vonalkapus, ott viszont klasszis. Lábbal kevés.
    10., A pontrúgások kivédekezésénél olyan vagyunk, mint egy megye kettes csapat. Körülöttem kb. 5-en mondták, hogy "nem kéne a Vaskóra ráállni?". Majd fejelt.
    11., Én focimeccset szerettem volna nézni, ehelyett kaptam a Vasastól a második félidőben egy színjátékot. 45 percből 40-et a földön fetrengtek. A kapusuk a 3. percben időt húzott. Persze a sárga a 60 valahanyadik percben jött. A bíró is kókler volt, nálunk minden sárga, amott 2-3 simán benne maradt.
    12., Sosem gondoltam volna, de Nagy Domi lassan válogatott formában játszik. Le a kalappal.
    13., A játékosaink nagyrésze zsoldos. Egy picit sem kötődik a klubhoz. Megkapja a lóvét, azt kész. Ha kikapnak, az sem viseli meg őket oly nagyon. Ez egy dolog...
    De az, hogy az egész csapat (kivéve Dibuszt és Domit) a lefújás után hátat fordít, és bekullog az öltözőbe, leszarva a 6500 szurkolót, akik miattuk jöttek ki, nálam undorító.


    Sok igazságod van. De Doll állította Dilavert Vaskó mellé. Hisz edzésen biztos így gyakorolták. Ha így az a baj, ha nem gyakorolták akkor az. Doll alaposan benne van az igazolásokban, kétlem, hogy orosz ragaszkodik a német ajkú játékosokhoz. Dénest alaposan túlértékeltük, egy jó reflexű vonalkapus, bár emlékeim szerint az első időkben bátran jött kifelé, mára erről leszokott. Talán nem Tonó az ideális kapusedző. Böde......................Érdekes a helyzete. Látszik, hogy Djuri teljesen kiszorítja. Ha berúgdosná a helyzeteit akkor nem lenne baj, de nem teszi. Viszont Böde 2 csatáros játékban kerékkötő. Domi tényleg dícséretet érdemel, télen átprogramozták a fejét, azóta tetszik a hozzáállása.

    http://ulloi129.hu/2016/08/13/elo-a-vasas-elleni-bajnokirol-4/#more-135248