magyarfutball.hu

Újpest FC - Budai 33 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 19. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.30, 22:45
    Ujpest-Budai 33-asok 2:2 (2:2)

    Ujpest: Beneda — Sternberg, Fogl III — Borsányi, Lutz, Wilhelm II — Ströck, Jakube, Auer, Spitz, P. Szabó. — Budai 33: Zsák — László, Lőwy — Beller Kaltenecker, Eichbaum — Schmidt Czumpft, Nagy dr., Steiner, Iicska.

    A nap egyik legnagyobb meglepetése született meg az újpesti stadionban, ahova a lila-fehérek biztos győzelmeinek tudatában ment ki a mintegy 4000 főnyi közönség. A lelkes budai fiúk azonban, halomra döntve minden reális számítást és papírformát, óriási akaraterővel kiverekedtek maguknak egy nagyon értékes pontot az ujpesti porondon.
    Ujpest kezd
    és övé az első helyzet is, ám P. Szabó pompás beadását Auer tíz lépésről a kapu fölé vágja. Ströcköt kétszer is frontba dobják, de mindkétszer offszájdra fut, majd egy sikerült kiugrása után kedvező helyzetből emberbe lő. Auert ismét elkerüli a szerencse, a Jakubétól kapott jó labdát kapásból vágja a kapu fölé. Tíz percig tart az ujpesti támadó fölény, azután a 33-asok kezdenek rohamozni. A 15. percben ők érik el az első kornert, amely váratlan eredményt hoz, amennyiben
    Ticska pontosan irányított labdáját, miután Beneda melléje üt, a túlsó oldalon a kapuba sodorja a szél. (1:0).
    Ujpest kornerrel válaszol, de az elhárított sarokrúgás után ismét a budaiak nyomulnak fel,
    Nagy dr. remek passzal szökteti Ticskát, aki lefut a kapuvonalig, onnan jobb lábbal csavarva a tétova Beneda mellett a jobb kapufára lövi a labdát, amelyet a hátrafutó Wilhelm II. besodor a kapuba. Öngól. (2:0).
    A két gól erőteljesebb játékra készteti Ujpestet. A 21. percben
    P. Szabó passzát Auer lövi, Zsák elvetődve balra tolja a labdát, amelyet az offszájdról startoló Spitz behelyez a kapuba. (2:1).
    A 33-asok offszájdot reklamálnak, a bíró tétovázik, de végül is gólt ítél. A felizgult László a gólt követően veszélytelen faultot követ el, a bíró meginti, majd a 25. percben, amikor egy labdafeldobással kapcsolatban méltatlankodik, a bíró kiállítja. A 33-asok Belkert, vonják hátra jobb bekknek és Steinert jobb halfnak. Ujpest nem tudja kihasználni az előnyt, mert támadásaiban még most sincs lendület. A 35. percben mégis sikerül egy akciót eredményesen befejezni. Auer oxforddal szökteti magát, az ötös sarkáról balra passzol és a lefutó Spitz lapos lövéssel megszerzi a kiegyenlítő gólt. (2:2).
    Az első félidő 41. percében Borsányit egy közeli labda éri az arcán, olyan erővel, hogy elszédül és kiviszik a pályáról és csak a második félidő 3. percében folytatja a játékot.
    A második félidőt Ujpest lendület nélküli, sokszor bosszantóan ellaposodó támadásai dominálják. A 33-asok négy csatárral csak olykor-olykor támadnak. A budai halfsor és a védelem nagy lelkesedéssel dolgozik, minden labdára rástartol és nem engedi közelről lövéshez jutni az ujpestieket, a távoli lövések pedig sorra hibásak vagy Zsák zsákmányai lesznek. Az utolsó 5 percben a nagysokára nekibuzduló ujpesti csatársor teljes erővel rohamoz, a levegőben lóg a győzelmet jelentő gól, de Zsák előbb P. Szabó, majd Wilhelm, végül pedig Borsányi lövését parádésan kivédi. Az utolsó akciónál Löwy megsérül, elalél és kiviszik a pályáról. Bíró: Himmler Oszkár.

    Sporthirlap, 1928. április 30.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 10:40 (szerk.: 2018.12.13, 10:46)
    Újpest. 5000 néző. Bíró: Himler.

    Budai 33: Zsák — László, Lőwy — Beller, Kaltenecker, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Nagy dr., Steiner, Ticska.
    Újpest: Beneda — Sternberg, Fogl III. — Borsányi, Lutz, Wilhelm — Ströck, Jakube, Auer, Spitz, P. Szabó.

    0:1 Ticska (15 p.)
    0:2 Wilhelm (öngól)(17 p.)
    1:2 Spitz (21 p.)
    Kiállítva: László (25 p.)
    2:2 Spitz (36 p.)

    Budai 33 trénere: Nagy dr.

    Nemzeti Sport, 1928.04.30.