magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Fővárosi TC 3 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 13:17
    Ferenczvárosi T. C. győz 3:0 a Fővárosi T. C.ellen.

    A két csapat vasárnap délután a soroksári-uti pályán tartotta bajnoki mérkőzését. A játék elég változatos, de Ferenczváros határozottan fölényben volt. A fővárosiak ezúttal is nagyon erős ellenfélnek bizonyultak, sőt az utolsó 20 perczben erősen támad­ták a ferenczvárosiak goalját. Az első félidő 1:0-al végződik; Braun a 25 percz után remek lövéssel szerzi meg a vezető goalt. A második félidő közepén Weisz ügyes lövéssel a második goalt lövi, mig tiz perczre rá Braun a harmadik goalt rúgja. Biró Schuberth Ernő (M. U. E.)

    Az Újság 1905 május 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 23:29
    F. T. C. — Főv. T. C. 3 : 0.

    Gyönyörű szép időben és igen szép számú közönség jelenlétében tartotta meg e két egyesület múlt vasárnap bajnoki mérkőzésüket Főváros kezd és azonnal támad. Roóz remek lövése már foglalkoztatja Fritz-et a kapu­ban. Majd a zöld-fehérek támadnak, de Gulyás és Szentey hátvédek mindent elkövetnek, hogy kapujukat goaltól megmentsék. Változatos játék után mindkét részen a kombinált támadások meddők maradnak, mig a félidő - 41 -ik perczében Braun vagy 30 mtr-ről a kapura lő úgy, bogy Bogács észre sem veszi, hogy a labda kapu­jában van Félidő 1 : 0. Fer. T. C. javára.
    Amily szép és fair volt az első félidő, annál durvább volt a második . Ferenczváros mindenképen akart goalarányt felállítani és ezen czéljának keresztülviteléhez íootballnál meg nem engedett eszközökhöz folyamo­dott. Szentey-t a kitűnő hátvédet oly harczképtelenné tették, hogy 10 perczre a játéktérről távoznia kellett, utána Bucsek-kel bántak el hasonlóképen. Daczára Ferenczváros durva és kíméletlen játékának csak 2 goalt tudott beszorítani, ezek közül is egy 11 -es hands in-goal volt. Schuberth Ernő kitünően és erélyesen bíráskodott.

    Sport-Világ 1905 május 7.