magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Typographia 15 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.04, 20:50
    FTC.-Typographia 15 : 0

    Vasárnap a soroksári-uti pályán küzdött a két csapat és a mérkő­zés szenzációs gólaránynyal, a FTC. fölényes diadalával végződött. A Typographia leg­utóbbi eredményes szereplése (MAC. ellen 2:2 — UTE. ellen 2:2) küzdelmet helyezett kilátásba, annál feltűnőbb ezen rekordszámba menő veresége. A napilapok helytelenül azzal igyekeztek magyarázattal szolgálni, hogy a Typographia II. csapatát állította ki az I. helyett. Ilyen sportszerűtlen eljárás súlyos következményeket vonhatna maga után, mit a csapat vezetősége el sem követhetett. Összehasonlítva a csapat já­tékosait a múlt mérkőzésen szerepeitekkel, a FTC. ellen ugyanazzal a csapattal állt ki, melylyel legutóbbi szép sike­rét elérte, csupán két közepes játékos: Blitz és Schwarz-ot pótolták: Viklász és Kaufmannal. Nem is ebben rejlik a sú­lyos vereség oka, hanem azon meggondolatlan beosztásban, melylyel a Typographia mérkőzésről-mérkőzésre kiáll. A kapust kivéve valamennyi játékos más-más helyen játszik. A vezetőség hibája, hogy a jó képességű játékosait nem tudja felismerni és a megfelelő helyen játszatni. A FTC. csapata teljes vehemenciával játszotta végig a mérkőzést és oly for­mát mutatott, mely még a saját reményeit is felülmúlja. Az uj összeállítása fényesen bevált. Mind az öt csatár kitűnő lövő és minden alkalmat kihasznál. A fedezetsor kitűnő labda­szedő, a két hátvéd nagy rugásaival folytonos alkalmat ad a csatároknak a támadásra. A kapus nyugodt és biztos. A FTC. ezen győzelmével veretlenül jutott az őszi forduló első he­lyére és győzelmeinek a mai gólrekorddal szép befejezését adta.
    A két csapat a következő összeállításban mérkőzött:
    FTC.: Dobronyi—Manglitz, Rumbold—Gorszky, Bródy, Weinber—Braun, Schőn, Kórody, Schlosser, Weisz.
    Typographia: Kostyál—Gergely, Kaufmann—Krausz II., Matuskovics, Cseh—Viklász, Geiser, Orsolyák, Krausz I., Mandl.
    A mérkőzésnek részletes lefolyása a következő: FTC. kezd; rögtön támad s már a 3. percben gólt ér el. Gyors egymásután még két gólt lőnek mire a Typographia veszélyesen felnyomni, támadása eredménytelen marad. A félidőt teljesen a FTC. tá­madásai jellemzik, csak az utolsó percekben jön fel a Typ., mi­kor a bíró 11-est ítél a FTC. terhére. Typographia elhibázza a biztos gólt és a félidő 8 : 0-al végződik a FTC. javára. A II. fél­időben a Typographia többször, jut a gól előtt kedvező alkalom­hoz, mit azonban a folyton résen álló védelem biztosan leszerel. Gól-gól után következik a FTC. támadása révén és a teljesen deprimált csapat nem képes a további 7 gólt megakadályozni. Biró: Vámos Soma (Főv. TC.) volt.

    Nemzeti Sport 1906 november 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.04, 20:42 (szerk.: 2021.10.04, 20:43)
    Ferenczvárosi Torna-Club—Typographia Sport-Club 15:0
    Soroksári-utczai pálya

    A Typographia, mert első csapatának most már semmi esélye síncsen a bajnokságban, második csapata pedig legjogo­sultabb aspiránsa a szövetségi díjnak, jobbik csa­patát a szövetségi díjért állította ki és ez a magya­rázata, hogy a T. S. C. miért szenvedett vasárnap olyan goalrekordszámba menő vereséget a F. T. C.-től, mely azonban ezúttal is frissen, igen jó kondiczióban játszott. Az első negyedórában még változatosan folyt a játék, de azután teljesen visszaesett a Typographia és hálójába egymásután potyogtak a goalok. A F. T. C. javára megítélt tizenegyes a kapufáról pattant vissza, a T. S. C. jobbszélső csatára néhányszor veszedelmesen le­rohant, de javarészt lesben állva, csapata ered­ményt nem érhetett el.

    Félidő 9:0.

    Szünet után a ferenezvárosiak még hat goalt rúgnak, sőt Typographia védelme erőszakoskodni kezdvén.

    Vámos Soma (Főv. T. C.) két játékost kénytelen volt kiállítani.

    Az Újság, 1906. november 19.