magyarfutball.hu

Typographia - Ferenczvárosi TC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 19:45
    Ferenczvárosi T. C.—Typographia S. C. 3:1.

    (Amerikai-uti pálya.) Ezzel a meglepetésszerü eredménynyel végződött F. T. C. — T. S. C. bajnoki matche, melyet a ferenczvárosiak mult őszszel 15:0 arányban nyertek meg. A Typo­graphia daczára annak, hogy tartalékokkal ját­szott, igen derekasan tartotta magát. A Ferencz­városi T. C. mintha lekicsinyelte volna ellenfelét,lanyhán, kedvetlenül és kissé fáradtan is játszott.
    F. T. C.-nek jut a széllel kedvező oldal. A zöld-fehérek aznonal erősen támadnak, Korody csakhamar megszerzi a vezető goalt és kornerbő la másodikat, a mely Typographia-játékos lábáról jutott a hálóba. F. T. C. azontul is fölénynyel támad, azonban Typographia erélyes védelme minden további eredményt meghiúsít.
    Félidő 2 : 0.
    Szünet után a széltől is támogatva a Typo­graphia többet támad, de F. T. C. védelme résen van, sőt a csatársor ügyesen keresztülvitt táma­dása meghozza a harmadik goalt, mire a T. S. C.a Krausz által rúgott tizenegyessel is goalhoz jut.Biró Langfelder Ferencz (U. T. E.).

    Az Újság 1907 március 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 19:41
    FTC.—Typogr. 3 : 1

    Az Amerikai-uti pályán mérkőzött a két csapat. A FTC. az előző nap ujpesti mérkőzés fáradalmait nem pi­hente ki. A játékosok lekicsinyelték ellenfelüket és a gól előtt túl sokat kombináltak. Az első félidőben óriási fölény­ben volt a FTC. és a Typographia teljesen védelemre szo­rult, úgy hogy csak a kapus ügyessége, meg a szerencséjén múlott, hogy több gól nem esett, mint 2: 0 e félidőben. Máso­dik félidő változatos. FTC. még egy gólt lő, mely után a Typographia egy 11-es büntetőrugásból éri el egyetlen gólját. A FTC. csapatában Ecker és Csizmadia mutatkoztak be. Tehetséges erők, bár még csak egyénileg. Csapatösszeállítá­sok a következők voltak:
    FTC.-. Dobronyi— Rumbold, Weinber— Gorszky, Bródy, Csizmadia—Braun, Ecker, Kórody, Schlosser, Weisz F.
    Typographia: Kluszt—Geiser A., Krausz—Konrád, Schwarz, Blitz—Cseh, Viklász, Orsolyák, Marinach ( ?), Mandl.

    Nemzeti Sport 1907 március 31.