magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Typographia 2 : 1 15:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.18, 19:34
    Ferenczvárosi Torna-Club—Typographia S. C. 2 :1.

    (Amerikai-uti pálya.) Ha a szerencse ezuttal a Typograpinához szegődik, a vasárnapi mérkőzések legszenzácziósabb eredménye a talán érdemetlenül a baj­nokság utolsó helyén szereplő nyomdászcsapat nevéhez fűződött volna. Az F. T. C. még nincsen formában, más­részt lanyha játéka folytán is majdnem hogy vereséget szenvedett. A Typographia néhány fiatal játékossal meg­erősödve, mindvégig lelkesen küzdött, mig a ferenczvárosiak sehogysem akarták ellenfelüket komoly és számottevő küzdő félnek elismerni és csak a második fél­idő vége felé feküdtek bele teljes erőből a játékba, a mikor már majdnem elveszett részükről a mérkőzés. Az F. T.C.-ben Schlosser és Weinbeer voltak egyedül jók, mig Kucseraa csatársor közepén minden lehetőt elrontott. A Typographiában Krausz, Würfer és főként Orsolyák tűntek ki szép játékukkal.
    Typographia kezd széllel és azonnal támadólag lép fel. F. T. C. nagy nemtörődömséggel véd és ennek kö­szönhető, hogy már a 14-ik perczben Ritschofszky, az egyik hátvéd hibázását kihasználva, megszerzi csapatá­nak a vezető goalt. Hullámzó játék folyik egy ideig, majd a félidő végén a Typographia egészen visszaesik.
    Félidő 1:0 a T. S. C. javára.
    A második félidőt a Ferenczváros támadása tölti ki,de egyrészt Kucsera lehetetlen labdaosztásai, másrészta Typographia jól működő védelme miatt egyelőre ki­egyenlíteni sem tud. A 29-ik perczben a Typographia egyik hátvédjének rossz rugása folytán a lesben álló Kucserához kerül a labda, a ki közelről goalt lő és ezzel kiegyenlít. Nagy küzdelem folyik ezután a vezető goalért, mig végre a 43-ik perczben egy kapu előtti kavarodásból Schlosser megszerzi csapatjának a győzelmet.
    Izsó László (B. T. C.) nagy körültekintéssel biráskodott.

    Az Újság 1909 február 23.