magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAC 4 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.26, 17:52
    FTC - MAC 4 : 3

    (Üllöi-ut,) Tíz perczczel a mérkőzés befejezése előtt még 3:2 arányban vezetett a sárga-kékek óriási ambiczióval küzdő csapata ötnegyedes órás változatos küzdelem után és akkor jött a bajnokcsapat fenomenális finishe, a melylyel teljesen beszorította ellenfelét. Két percz alatt meg volt, a kiegyenlítés és a győztes goal. Az már csupán szépséghibája a győzelemnek, hogy a kiegyenlítést Kehrling öogoalja, a győzelmet pedig egy meglehetősen ártatlan összefutás következtében indo­kolatlanul megítélt tizenegyesből esett goal hozta. Erős a meggyőződésünk, hogy a zöld-fehérek finishe a tizen­egyes nélkül is meghozta volna a győzelmet jelentő goalt és éppen ezért nem tudjuk eléggé hibáztatni a mérkőzést vezető játékbiró drákói szigorát, a melylyel egy alig két percz előtti szerencsétlen öngoal által a győzelemtől meg­fosztott és ezért érthetően deprimált csapatot ilyen kétes jogosultságu büntetőrugással a legyőzetésnek kitette. Egyáltalában különösnek találtuk Izsó szereplését egy FTC-matchen, alig egy héttel az FTC—DFC-mérkőzéaen történtek után. A tizenegyestől eltekintve, ugyan nem bíráskodott rosszul, azonban ennek daczára is az egyik határbiró képtelen jelzései miatt igy is rendesen a MAC huzta a rövidebbet. Véleményünk szerint már csak a szenvedélyes hangulat lecsillapítása miatt, is el kellett volna Izsónak magától a match vezetését hárítani.
    A győztes csapat legjobb embere Schlosser volt, a ki a csatársorban ugyszólván egyedül dolgozott és jobb mint valaha. Nélküle a zöld-fehérek támadösora egyáltalában nem játszott volna szerepet. Pataky csak bukdácsolt a czenter helyén, mig a jobbösszekötő az utolsó negyedórában produkált rusheitől eltekintve, észre sem vétette magát. Borbás lerohanásai nem sike­rültek és Weisz is csak elvétve mutatott nívós játékot néhány lerohanását befejező precziz beadásaival, a melyek minden egyes esetben erősen veszélyeztették a Dömötör által védett MAC-kaput. A fedezetsor sem képezte gerinezét a csapatnak. Bródi elég ügyesen mozgott, nagy rutinja sokat segített, azonban észrevehető volt, hogy nem bírja a match iramát. A második félidő első negyed­órájában az ellenfél halfjaival összeütközve, megsérült és perczekig kénytelen volt kívülről szemlélni a játékot. Ekkor Blum ment a helyére és Weisz vonult vissza bal­fedezetnek. Blum, a milyen nehezen tudott boldogulni a MAC jobbszárnyával szemben, oly sikeresen operált Bródi helyén és jórészt neki köszönhető, hogy állan­dóan támadásba vitte át klubjának csatársorát. Weinber is inkább a támadást, mint a védelmet szolgálta, ugy­hogy a két hátvéd. Rumbold és a zöld-fehér színekben győri vendégszereplése után ebben a szezonban először szereplő Payer nagyon kemény feladat előtt állott, a melyet — a mai -MAC-csatársor nagy képességeinek figyelembevételével — meglehetősen jó sikerrel oldottak meg. A kapus a »33«-asoktól átvett Schiller — gyönyörű kapurugásokkal rendelkezik, de kapuvédésre nem szüle­tett és bizonytalan labdafogásai, a melyek nagyfokú idegességet árulnak el, arra engednek következtetni, hogy bajnokcsapatunk vezetője legsürgősebb feladatának a kapuskérdés haladéktalan megoldását fogja tekinteni.
    A Magyar Athletikai Clubnak végig friss játéka kellemesen lepte meg a jóval tízezren felüli közönséget, a mely rendkívül szimpátikusan fogadta a sárga-kékek eredményes működését, hogy azután az utolsó tiz percz­ben még jobban örüljön a kedvenez csapat remek vég­játékának. Vasárnapi játéka után ítélve a MAC feltét­lenül kitünően fog szerepelni a bajnokságban. A csatár­sorból kiemelkedik a mezőnynek Schlosser mellett leg­jobb embere, Bodnár, a ki kitűnő partnerével, Rácz-czal sok kellemetlen perczet szerzett tegnap is a zóld-fehérek védelmének. Uj crack-je a csapatnak Széchy Endre, az Óbudai Torna-Egylet volt balszélsője, a ki gyors lerohanásaival és váratlan shotjaival erősen foglalkoztatta Weinbert és Rumboldot s bizony igen gyakran lefutotta őket. Ha Széchy mellé az idősebb Bodnárnál csak kissé agilisebb balösszekötő kerül, úgy a MAC balszárnya is rövid idő alatt jó hírnevet szerez magának. Krempels nem volt mindig a helyén s ezért a csatársor két részre szakadt, azonban kapu előtt energikusan működött. A halfsor (Fodor—Tóth—Medgyessy) erős kapcsot képe­zett a védelem és a támadás között és lelkiismeretes mun­kájával nem kis mértékben járult hozzá a csapat fényes szerepléséhez. A két hátvéd közül Kehrling volt a jobbik. A halfsortól támogatva állandóan Schlossert figyelte s hogy a nagyszerű formában lévő reprezentatív balössze­kötő nem tudott több goalt rugni, kizárólag az ő játéká­nak az érdeme. Viszont, azonban egy a jobb lábáról le­pattanó labda a mérkőzés utolsó perczeiben az FTC-nek meghozta a kiegyenlítést. Ocskai már gyengébb volt s Kehrling igen gyakran kénytelen volt átrándulni a másik oldalra. Dömötör nagyon jól megállotta a helyét, a kapott goalokat azonban nem védhette.
    A match hetedik perczében Weisz beadásából Schlosser rugja a vezető goalt, a tizedik perczbon pedig a Payer miatt megítélt szabadrugásból Krempels fejel goalt. FTC ér el két kornert, melyek után a 25-ik perczben Széchy beadása kritikus helyzetet teremt Schiller kapuja előtt, azonban Krempels és Bodnár lövéseit el­hárítják. A 28-ik perczben Weisz. egy halszélről kapott labdát négy lépésről goallá értékesít. Nem sokáig késik a kiegyenlítés és a 40-ik perczben Krempels szöktetéséből Bodnár goalt rug. Az utolsó perczben a Tóth által átadott labdát Borbás éles shottal küldi a kapu felé, azon­ban Dömötör résen van és biztosan ment.
    Félidő 2 : 2.
    Szünet után az első öt-hat perczben Schlosser ostro­molja a MAC-kapuját. Egyik lapos, sarokba plasszirozott labdáját Dömötör rávetessél menti, közvetlenül utána Kehrlingről pattan vissza Schlosser egy lövése. Az. ezt követő kavarodásban sérül meg Bródi. A 21-ik percz­ben Rácz czenterét Schiller bizonytalanul fogja és kezé­ből a rárohanó Krempels a kapuba tólja a labdát. (3 : 2 a MAC javára !). Továbbra is a MAC támad, azonban Payer tulerélyes játékkal akasztja meg Rácz támadá­sait. A 38-ik perczben Tóth kornere a felső goalléczen gurul végig. Egy perczczel rá a Kehrling lábáról a hálóba pattanó labda a zöld-fehéreknek megszerzi a kiegyen­lítést, a mely után a MAC láthatólag összeroppan. A 4l-ik perczben Tóth lefutása alkalmából Ocskay és Medgyessy ráfutnak, mind a hárman elesnek és a bíró büntetőrugást ítél, a melyet Payer rendeltetési helyére juttat.
    Az FTC ezt a matchet is megnyerte!

    Az Újság 1913 szeptember 16.