magyarfutball.hu

III. Kerület - Ferenczvárosi TC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.08, 21:31 (szerk.: 2022.01.09, 13:34)
    FTC—III. ker. TVE 2:0 (1:0).

    (Üllői-uti pálya.) A hétköznap daczára közel kétezer főnyi közönség nézte végig a két csapat bajnoki mérkőzését. Mind a két részen a baloldali fedezet helyén tartalék játszott, a FTC-ben Krizsán sok igyekezettel pótolta Virágot, mig a vívóknál a csatársorból Hönich I. húzódott vissza a fedezetsorba.

    Az első félidőben változatos, érdekes játék mellett csak a 40-ik perczben ér el a FTC Iványos révén az óbudaiak kapusának hibájából a vezető goalt. A második félidő 17-lk perczében Nemes remek egyéni játék utána második goalt rugja. A III. kerületieknek is volna alkalmuk goalt rugni, de Kollár szép kiszökése után közvetlen közelről hibáz. A győztes csapatban Szamosi, Wiener, Tóth, Medgyessy és Nemes, a III. kerületieknél a hátvédek, Futó és a két Hönich váltak ki.

    Bíró: Zsigmondy János,

    Az Újság, 1918. június 14.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.08, 21:21 (szerk.: 2022.01.09, 13:33)
    FTC-III. ker. TVE 2:0 (1:0).

    A közönséges hétköznap ellenére is mintegy 2000 főnyi nézőközönség jelent meg csütörtökön délután az üllői-úti sporttelepen, hogy tanuja legyen a két csapat bajnoki küzdelmének.
    A mérkőzést a zöld-fehérek megérdemeltén nyerték, mert bár az első félidőben teljesen egyenranguak voltak az ellenfelek, a második félidőben tulnyomóan a Vivók térfelében folyt a játék.

    Az FTC-nél a csatársor játszott szépen, de még mindig nem elég gólképesen. Nemes és Bódis a két gyors szélső volt a legjobb, de kitünően érvényesült Tóth nagy technikája is. A fedezetsornak és a közvetlen védelemnek nem volt nehéz dolga. Blum helyén Krizsán játszott. A Vívóknál Csáky hiányzott, kit Hönich T. pótolt, mig az ő helyére a csatársorba az ifjúsági Gőtter ke­rült. A csapat ebben az összeállításban nem állotta ki a tűzpróbát, mert a csatársor Hönich I.kiválása folytán teljesen akcióképtelen, egyedül a gyors Hönich II. megfelelő. A fedezetsorban ismét Futó fáradhatatlan játéka emelkedett ki. A két hátvéd biztosan, ellenben Kösztler ka­pus annál bizonytalanabbul végezte dolgát.

    Az első gólt az első félidő 42. percében Iványos könnyen védhető labdájával éri el az FTC, mig a második gól a második félidő 17. percében Nemes szép lefutásának és védhetellen lövésé­nek volt az eredménye.

    A bíró Zsigmondy János volt.

    Sporthirlap, 1918. június 17.