magyarfutball.hu

MAC - Ferenczvárosi TC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: erdosor
    2018.10.10, 13:05 (szerk.: 2018.10.10, 14:08)
    Margitsziget. Bíró: Gerő.

    Eleven iramú, amellett fair mérkőzés, amelyet az FTC tartalékos csapatával is biztosan tartott a kezében, mert a MAC-csatársor, — bár valamelyes javulás látszik rajta, — még mindig nem gyógyult ki a gólképtelenség betegségéből. Ha csali egy gólképes csatára lett volna a MAC-nak, más lett volna az eredmény.
    Így azonban az FTC végig uralta a mezőnyt és a MAC csak időnkint ment át támadásba.
    Az FTC-ben a halfsor a csapat főerőssége, páratlan szorgalom és jó helyezkedés a főerénye; a leadások már nem mindig pontosak. Szabó és Obit: elsőrangú munkát végeztek. Kifogástalanul dolgozott Blum és Takács is a hátvédsorban. A csatársor erősen megérezte a tartalékos minőséget. Kővágó még nem érett meg az I. csapatba. Pár jó helyzetet elhirtelenkedett. Ugyancsak rutinhiány a balszárny főhibája is. Schwarz önző, Tóth kényelmes.
    A MAC-ban a védelem újból brillírozott. Fehér néhány biztos gólnak látszó lövést bravúrosan védett. A két hátvéd újból igazolta nagy klasszisát; a II. félidő erős FTC-offenzivájában alaposan próbára voltak téve. A halfsor agilis volt és óriási munkát végzett, csak Omelka nem tudta beletalálni magát a jobbhalf helyébe. A csatársor a régi: az okszerű kombinációs játék teljes hiánya, aminek természetes következménye a teljes eredménytelenség. A sikertelen akciók további következménye az önbizalom hiánya, amiből sok kiaknázatlan gólhelyzet ered.
    Erős FTC támadása a mérkőzés bevezetője, amit nyílt játék követ Most a MAC felnyomul, csak két kornert ér azonban el. A 40. percben Göbel rástartol egy reménytelennek látszó labdára, centerez és a meglepett MAC védelem mellett Schwarz 8 lépésről védhetetlen gólt lő.
    A II. félidő jó részét FTC támadások töltik ki, eredmény: négy sarokrúgás. A MAC egy kapufát lőtt.

    FTC: Csajka—Takács, Blum—Willhelm, Szabó, Obitz—Tóth, Schwarz, Kővágó, Ivanovszky, Göbel.
    MAC: Fehér—Jancsár, Szaffka—Omelka, Kocsis, Weiner—Lator dr., Plohl, Fehér, Szalay, Boldog.

    Nemzeti Sport, 1922.06.12.