magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - III. Kerület 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 22:47
    FTC: Weisz— Takács, Hungler I— G. Willheim, Wilhelm, Fuhrmann —Matkovics - Kővágó, Pataky, Tóth, Wiener. III. ker. TVE: Neuhaus—Harre, Szabó— Nagy, Kléber, Schwitzer— Plesch, Horváth, Palcsek, Schkvarek, Schwarcz,

    Nemzeti Sport, 1922. október 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 22:39 (szerk.: 2022.04.04, 11:50)
    III. ker. TVE - FTC 2:2 (2:1)

    Üllői uti pálya, 7000 néző
    Bíró: Schiller Gyula

    Az FTC ezuttal is a Törekvés ellen szerepelt csapatával állott fel. Változás csupán annyiban történt, hogy Csajka helyett az ifjusági Weisz védett — mérsékeltebb sikerrel. Amsel,Blum, Héger. Hungler II. továbbra is a tribünökről nézték a meccset. Játékukra pedig annál inkább nagy szüksége lett volna az FTC csapatának, mert a III. ker. TVE igen veszélyes ellenfélnek bizonyult. A budai csapat az első félidő 18. percében már 2:0 arányban vezetett és játékával azt sejttette, hogy további eredménvre is képes. Amikor azonban az FTC is lendületbe jött, a budaiak fokról-fokra engedtek az iramból, a második félidőben pedig, az FTC kiegyenlítő gólja után, a fél csapat a védelembe vonult, hogy legalább döntetlen eredménnyel fejezhessék be a küzdelmet. Az FTC csapatában Weisz László néhány labdát ügyesen fogott, látszott azonban, hogy „lámpalázzal" küzd. Az első gólért alacsony termete miatt nem okolható, a második gólt azonban fognia kellett volna. A hátvédek helyén Takács nagy biztonsággal és nagy „belépő" kedvvel dolgozott és Hungler I. is jobban játszott, mint a Törekvés ellen. A fedezetsorban Wilheim Vilmos sokat elkalandozott a helyéről és emiatt Schwarz annyiszor lefutott, ahányszor csak hozzá került a labda. A centerhalf, Wiihelm Gyula kissé fáradtan küzdött, mig Fuhtmann ma is ötletes, ügyes játékosnak bizonyult. A csatársorban Malkovics lassusága megint megbosszulta magát, sokkal céltalanabb volt azonban Kővágó játéka. Legalább hat-hét gólhelyzet nyílott előtte, Kővágó azonban valamennyit elmulasztotta. Emiatt a nézők végül „Favágó“-nak keresztelték el. Pataki két mesteri góllal késztette hálára a közönséget. Tóth nagy agilitással dolgozott, a III. ker. védelme azonban sokszor kíméletlenül bánt el vele. A balszélső Wiener igen sok veszélyes helyzetet teremtett, amellett azonban néha feltűnően hibázott.

    A III. ker. TVE csapatában Neuhaus Pataki góljait semmiesetre sem foghatta. A hátvédek közül Szabó Jenő imponált erős és biztos rugásaival, Harrer sem maradt sokkal mögötte. A fedezetsorban Kléber fáradhatatlanul dolgozott, de a két szélső half is kielégített. A csatársor legjobb embere Palcsek volt, aki kitűnő érzékkel irányította a támadást. Legtehetségesebb partnere Horváth, akinek a góllövésben nem volt szerencséje. Mellette még a balszélső, Schwarz tűnt ki, nemcsak gyors lefutásaival, hanem a foultjaival is, ami miatt a biró a második félidőben ki is állította. Skvarek csak két góljával szerzett örömet a budai csapat híveinek.

    Az első percek mindkét részről tapogatodzásokkal teltek el. Később gyors akciók váltották fel az első percek nyugalmát és a csapatok egyformán veszélyeztették egymás hálóját. Az első gól a 16-ik percben esett. A Vivók támadtak és a jobboldalról átkerült labdát Skvarek Weisz feje fölött kapásból a felső sarokba lőtte. Két perc mulva Skwarek labdája ívelve az FTC kapuja felé röpült, Weisz egy-két lépést tett, hogy elfogja, ez azonban nem sikerült neki és a labda a hálóba jutott. (2:0).

    A második gól után már biztosnak látszott a budai csapat győzelme, annál is inkább, mert az FTC csatársora nem volt egységes. Főképpen Kővágó hibázott sokat. Ily módon néhány jó helyzet maradt kihasználatlanul, amellett azonban a Vivók védelme is derekasan küzdött. Azt azonban még sem tudták megakadályozni, hogy Wiener röviddel a félidő befejezése előtt lefusson és középre juttatott labdáját Pataki mesteri módon a hálóha juttassa. Neuhaustól egy méterre állva, alig egy fél méternyi helye volt Neuhaus és a kapufa közt, ezen a kis résen is azonban belőtte a labdát. Neuhaus fogta a labdát, de már egy méterrel a kapu-vonalon belül. A második félidőben az FTC a várakozásnak megfelelően hatalmas támadásokba kezd és lépésről-lépésre szorongatja a budai csapatot, amely mindinkább a védelemre szorítkozik. Tiz peroig tart csak a nagy tempo és az FTC máris megszerzi a kiegyenlítő gólt. Mintegy hathét ember áll a III. ker. TVE kapuja előtt és Pataki ritka bravurral valamennyi III. kerületi védőjátékos és a maga feje fölött is jobb lábbal átemeli a labdát és a szabadon maradt résen kitörve, a következő pillanatban ballábbal kiegyenlít.
    Később a biró Schwarzot durva játék cimén kiállította. Schwarz sétálva hagyta el a pályát és emiatt a biró. az így eltelt időt külön beszámította.

    Sporthirlap, 1922. október 9.