magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAC 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.04, 20:17 (szerk.: 2022.04.05, 09:25)
    FTC — MAC 3:0 (3:0)

    Üllöi-ut, 4000 néző
    Biró:Schissler József

    Az FTC-nak az első félidőben gólokban is kifejezésre jutott nagy felsőbbsége után mindenki a zöld-fehérek nagy gólarányu győzelmét várta. A MAC csatárai ugyanis annyira akcióképtelennek mutatkoztak, hogy a játékosok az FTC térfelére való átterelését senki sem remélte tőlük. A II. félidőben azonban a MAC centerhalfja, Kocsis olyan hatalmas rush-al dobta minduntalan előre csatársorát, hogy az, minden fogyatkozása ellenére, többször fölnyomult s ezzel fölszabadította és biztosabb ellentállásra tette képessé az első félidőben állandóan leszorított kék-sárga védelmet. Az FTC — amely Amsel, Hungler II és Blum nélkül állott föl ma is — az első félidőben nagyszerű formát játszott fel. Az állandóan mozgásban levő csatársor futásból leadott hosszu passzokkal dolgozott. Pataki nemcsak két összekötőjét (Kővágó és Tóth), hanem a szélsőket (Mattkovics és Wiener II) is foglalkoztatta, a kiket a halfsor, sőt a hátvédók is állandóan tömtek, hosszan előre adott, pontos passzokkal. A Kővágó—Mattkovics )obbszárny valamivel többet volt foglalkoztatva, mert Pataki hamar fölismerte a MAC védelem baloldalának Vranovics—Ocskay) gyöngébb voltát és jobbra terelte a játékot, de a half- sorból Wilheim I, hátulról pedig Takács is ismételten előredobta a két friss mozgásu jobb oldali csatárt.

    Az FTC csatársor balszárnyának Szaffkával szemben nehezebb dolga volt, Wiener II. gyorsaságával még boldogult valahogyan, de már Tóth akciói nem sikerültek. A MAC csapatában a már említett Kocsison kívül csupán Fehér mutatott első klasszisu formát. Kocsis a csatársor lendületbe hozásával, Fehér pedig biztos, helyenkint bravuros védéseivel mentette meg a MAC-ot a nagyobb gólarányu vereségtől.

    Az FTC öldöklő iramban kezdte a játékot. A jobbszárny egymásután vezeti a támadásokat, a melyet Mattkovics szép beadásával és Tóthnak Fehéren megakadó lövéseivel végződnek. Pataki egyelőre nincs frontban, csak hátrahuzódva irányítja a csatársor játékát. Ocskay hibája juttatja először lövő helyzetbe Patakit, akinek éles labdája a kapu fölött sivit el. A 13. percben Mattkovics Patakihoz juttatja a labdát, ez szökteti Kővágót, aki a tétovázó Szaffka mellett elhuz és öt lépésről védhetetlen gólt lő (1 :0). Az FTC fölény állandósul, a MAC alig jut át a zöld-fehérek térfelére, viszont Mattkovics, olykor pedig Wiener lefutásaiból sok veszedelmes helyzet támad a MAC kapuja előtt. Kővágó és Pataki több labdája kerül a kapu fölé, vagy Fehér kezébe. A 30. percben Wilheim II. előre adott labdáját Pataki saját kapuja felé fordulva fogja és gyors fordulatból élesen belövi (2:0). Néhány perc mulva Pataki szökteti Kővágót, Fehér korán ugrik ki és Kővágó mellette a kapuba helyezi a labdat (3 : 0). Tóth éles lövésével végződik az első íélidö.

    A II. félidőt is az FTC támadásai vezetik be, amelyek most már inkább a bal szárnyon folynak. Kocsis lendülete lassan előre nyomja a MAC csatársorát, amelynek támadásai csak szemnek tetszös, de erőtlenek. Az FTC biztosan tartja a kezében a mérkőzést, ha támadásai ritkulnak is. Pataki, Wiener és Tóth hosszu lövéseit Fehér biztosan fogja és bravurral szerel le néhány közelharcot is. A 20. percben Tóth lesántul és helyet cserél Wienerrel. A csere ujabb lendületet ad az FTC támadásoknak, de Fehér a helyén van a legveszedelmesebb helyzetekben is. Lélekjelenlétét csak a mérkőzés végén veszti el, amikor két esetben is kritikus helyzetet teremt tétovázásával kapuja előtt. Az FTC azonban nem tudja kihasználni a kínálkozó alkalmat.

    Sporthirlap, 1922. október 16.