magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferencvárosi FC 2 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.29, 22:35
    A Ferencváros csak a finisben tudta megadásra kényszeríteni a remek csatárjátékot produkáló

    Nemzetit Ferencváros—Nemzeti 4:2 (1:1)

    Ferencváros: Huber — Takács I, Hungler II. — Fuhrmann, Turay, Obitz — Rázsó, Takács II., Szedlacsek, Fröhlich, Kohut. — Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odry, Kautzky, Bihámi, Czétényi,

    Bíró: Majorszky Ferenc.

    A mérkőzésen
    a Ferencváros indul rohamra, de Rázsó csak egy kornert tud kierőszakolni. A 4. percben Volentik labdájával Kautzky lefut, ám tiszta gólhelyzetből élesen mellé lő, Rémay III. lövését pedig Huber szépen fogja. A 13. percben Takács I. hendsze jelent veszélyt, de
    Rémay III. lövését a hátsó kapuléc fogja fel. A 14. percben Takács II. éles lövése hajszálnyira süvít el Gallina kapuja fölött. A 21. percben Kautzky a csomóból kitör és keresztülküzdve magát a védelmen, 25 méterről tiszta helyzetben fölé . A következő percben Takács erős lövését Gallina csak nehezen tudja védeni. Kautzky ismét tiszta helyzetbe kerül, de a labda lecsúszó a lábáról és kétszer egymásután gólhelyzetet ront. A 27. percben Kohut villámgyorsan lefut és éles lövése védhetetlenül kerül a Nemzeti hálójába.
    A 35. percben nagy tumultus támad Gallina kapuja előtt, a földön fekve négyen is harcolnak a labdáért, végül a bíró feldobással tisztázza a játékot. Rázsó kornerét Kohut mellé vágja. A Czétényi—Kautzky—Rémay III. trió összjátékából keletkezett veszélyes helyzetet Hungler kornerre menti.
    A 44. percben Rémay III. beadását Hungler a mezőnybe fejeli, a Iabda Kautzkyhoz kerül, aki 25 méteres éles lövéssel megszerzi a kiegyenlítő gólt.
    Szünet után Hungler már a második percben kornert vét. Szedlacsek átadását Kohut a bekkektől zavartatva fogja, pompás cselezéssel keresztültöri az akadályokat, majd egy alkalmas pillanatot kihasználva, rajtaütésszerűen kapura lő. A lövést Gallina védi, de a labda a résen álló Takácshoz pattan, akinek közeli lövését Gallina ismét bravúrosan fogja. Gallina a hőse a következő perceknek is és egy percen belül három közelről indított lövést van alkalma védeni, a míg végül Szendrő felszabadító rúgása tisztázza a helyzetet.
    A 13. percben Rázsó lefut, beadását Szedlacsek a magárahagyott Gallina mellett góllá értékesíti.
    Obitz szabadrúgása Török fejéről kornerre pattan. Volentiknek a 16-osról lőtt szabadrúgása eredménytelen, de nem hoz eredményt Rémay III. kornere sem, majd Gallina védi ügyesen Fuhrmann szabadrúgását. A 25. percben a Nemzeti sorozatos , támadó akciói hoznak izgalmakat. Turay hasztalan veti magát közbe háromszor is, a Kautzky által támadásban tartott csatársor munkája a 26.percben gyümölcsöt érlel: Rémay III. pontos beadása Czétényi fejéről a hálóba pattan. 2:2!
    A 30.percben Czétényi lövését Huber nehezen fogja. A 33. percben Takács - Szedlacsek—-Kohut összjátékából utóbbi kerül lövőhelyzetbe, a labda azonban a kapu fölött süvít el.
    A 36. percben Fröhlich közeli lövését Gallina pompásan védi..
    A 37. percben Kohut beadását Takács befejeli.
    A 39. percben izgalmas pillanatok keletkeznek az erőteljesen védekező Nemzeti kapuja előtt. Kohut gyorsan lefut, labdája Takácson keresztül Rázsóhoz kerül, akinek centerezett labdája Takács fejéről bepattan. Takács közben a földre kerül és még mielőtt a labda hálót ért volna, a bíró sípja megállítja a játékot.
    Tizenegyes! A Nemzeti játékosai megkísérlik a protestálást, de hasztalan. A büntetőrúgást Takács védhetetlenül a hálóba juttatja.

    Sporthirlap, 1927. november 7.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.04, 10:34 (szerk.: 2018.12.04, 11:29)
    Hungária-út. 10.000 néző. Bíró: Majorszky

    Ferencváros: Huber — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Turay, Obitz — Rázsó, Takács II., Szedlacsek, Fröhlich, Kohut.
    Nemzeti: Gallina —- Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odry, Kautzky, Bihámi, Czétényi.

    0:1 Kohut (26 p.)
    1:1 Volentik (43 p.)
    1:2 Szedlacsek (59 p.)
    2:2 Czétényi (71 p.)
    2:3 Takács (? p.)
    2:4 Takács (11-esből)(86 p.)

    Ferencváros trénere: Tóth-Potya István

    Nemzeti Sport, 1927.11.07.