magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Ferencvárosi FC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.28, 22:01
    Vicenik bíró vasárnapi bíráskodása, sajnos, nem az igazságtevésben való bölcs megnyugvást, hanem az igazságtalanság miatti kínos felháborodást eredményezte, aminek eklattáns tanuságtétele, hogy a mérkőzés végén ezer és ezer torok kiáltotta elkeseredetten: „Győztél Vicenik!’’ A Ferencváros és a III. kerületiek bajnoki mérkőzését megelőzően a sportsajtó, de még a sportközvélemény is unisono .konstatálták, hogy a Ferencváros csapata a futball-művészetnek kétségtelenül sokkal magasabb fokán van, semhogy a bajnokság élére ívelő útjában a III. kerületiek megállíthatnák, mégis a bajnokcsapatnak a Bocskay elleni gyenge szereplése és viszont a III. kerületieknek négy egymásutáni győzelme komoly mementóként szolgált arra, hogy csak legjobb formája kijátszásával győzhet a Ferencváros a III. kerületiek ellen. A Ferencváros azonban — noha nem játszotta ki teljes formáját és bár a III. kerületiek eddigi győzelmi székesükhöz méltó formát futottak ki —, mégis győztesként vonult le a pályáról. A győztes Ferencváros és a legyőzött III. kerületiek csapatai úgy érezhették magukat, mint az olaszmagyar válogatott mérkőzés csapatai; a győztesek nem érezhették a jól megérdemelt győzelem édes mámorát, a legyőzöttek pedig nem érezhették a rászolgált vereség utáni kényszerű beletörődést; ehelyett a győztes csapat az olcsógyőzelem kielégítetlenségét, a legyőzött csapat pedig az igazságtalanság keserűségét érezte. Azonképpen érzett 30.000 főnyi közönség nagyobbik része is.

    Sporthirlap, 1928. április 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.10.21, 18:44
    Ferencváros—III. ker. FC 2:1 (1:1)

    Ferencváros: Amsel — Takács II., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II.,Turay, Szedlacsek, Kohut. — III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres, Senkey — Werner, Magyar, Király — Mácsay, Lutz III., Konyor, Lengyel, Drössler.

    Már az első percekben nagy fölénybe kerül a Ferencváros, Turay—Takács—Rázsó támadása kornerrel végződik és Neuhausnak több ízben nyílik alkalma a beavatkozásra. A 6-ik percben Kohut kerül jó helyzetbe, azonban bombáját Neuhaus kivédi. Utána Rázsó lövése kerül hajszálnyira kapu mellé. A 11-ik percben Rázsó véletlenül megrúgja Senkeyt, aki 6 percre kiáll. A Ferencváros tovább is döntő fölényben van, Neuhaus kapuja előtt egymásután alakulnak a kritikus helyzetek, ám minden eredmény nélkül. A 23-ik percben végre a III. ker. is be tud fejezni egy támadást, Konyor lövését azonban Amsel könnyen fogja. Ismét a Ferencváros támad. 30-ik percben Takács kitör és 3 méterről lő,- de Neuhaus ment. Ezután már váltakoznak a támadások. A III. ker. is kezd frontba jönni. A 36-ik percben Drössler beadását Lengyel a gólba lövi, ám a bíró érthetetlenül még a lövés pillanatában lefütyüli a helyzetet. Két perc múlva Takács II. labdáját a háttal álló Werner karjaival elkaszálja, a megítélt 11-est pedig Turay védhetetlenül a sarokba küldi. Két perc múlva Mácsay lefut, ideális beadását Konyor a hálóba juttatja. 1:1.
    A hátralevő öt percben inkább a III. ker. van fölényben, de egy sikertelenül, reklamált
    11-esen kívül érdemes feljegyezni való nem történt. Az utolsó pillanatban Király lerúgja Rázsót.
    A második félidő eleje a bajnokcsapaté. Már az első percben két komért érnek el és a 6-ik percben megszületik a győztes gól. Turay okosan szökteti Takácsot, aki a kifutó Neuhaus előtt a kapuba helyezi a labdát.
    Még néhány percig a zöldfehérek támadnak, majd változatos játék alakul ki. A III. ker. csatárok többizben lőnek kapura, a legveszélyesebb azonban Obitz labdája,mely hajszálnyira süvít el Amsel hálója mellett. A 25-ik percben Mácsay veszélyes támadást vezet, Obitzot kidriblizi, már szabad az útja a kapuig, amikor a bíró fütyül. Obitzot figyelmezteti és szabadrúgást ad a III. ker.-nek. A közönség percekig tartó zajongással fogadja a bíró ítéletét. Ezután ismét Rázsó kerül jó helyzetbe, majd a 35-ik percben Király durván belemegy Bukoviba, azonban úgy látszik félve a következményektől, saját magát is le hagyja vitetni a pályáról. Nemsokára mindketten visszajönnek. Az utolsó percekben Kohut kapufát lő, majd az utolsó előtti percben Takács I. durván fellöki a jó helyzetben levő Drósslert.
    Vicenik Ede objektivitását nem óhajtjuk kétségbe vonni, bizonyos azonban, hogy ezúttal feltűnő indiszpozícióval küzdött és hibás ítéleteinek javarésze a III. kerületeiket sújtotta.

    Sporthirlap, 1928. április 2.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.12.14, 13:42
    A Sporthírlap (1928.04.02.) Lutz II. helyett Lutz III.-at ír a III. kerület csatársorában, és valószínűleg ez is az igaz. Lutz II. 1928 tavaszán végig szerepelt az Újpest kezdőjében.
     
  4. avatar: erdosor
    2018.12.11, 19:22 (szerk.: 2018.12.12, 17:32)
    Hungária-út. 20.000 néző. Bíró: Viczenik.

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut.
    III. kerület: Neuhaus — Kenyeres, Senkey — Werner, Magyar, Király — Mácsay, Lutz II., Konyor, Lengyel, Drössler.

    0:1 Turay (11-esböl)(40 p.)
    1:1 Konyor (41 p.)
    1:2 Takács II (51 p.)

    Ferencváros trénere: Tóth István

    Nemzeti Sport, 1928.04.02.